Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki TV?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rodzice kupili ostatnio sobie Panasonic'a 29" 100Hz Quintrix. Naprawde bardzo fajny telewizorek tylko cena :| 2699zl Kiedys widzialem u kumpla panasonic'a 25" jeszcze ze starych serii bez plaskiego kineskopu i tez naprawde mial ladny obraz

Skomentuj

Witam,
      Tak się składa, że ostatnio zmieniłem mój TV set na nowy. Aby nie przedłużać, bardzo mnie zainteresował Grundig Rome Flat. Powiedzmy, wszystkie standardy fonii i wizjii, Pip/Pat (2tunery) i oczywiście Kineskop najnowszej technologii tej firmy. Oczywiście 100[Hz] i "grzebień". Panorama, bo już innego nie ma sensu kupować. Przynajmniej ja przyjąłem, że kupuję display na około 10-15 lat w przód. Ostatnio go widziałem w MM w cenie około 2,9kpln. Jeszcze 2 miesiące temu było to 3,6. Mój poprzednik to Sony 25" z 1991 roku. Wiadomo, Trinitron to Klasa. Kineskop jest najważniejszy w TV set. Sony, każe sobie dość drogo płacić za swoją technologię. Mój staruszek działa jak nowy i podejrzewam będzie działał u nowego usera bez problemu następne 15 lat.
      Ze względów czysto finansowych zakupiłem mimo wszystko Tv set z kineskopem Thompson`a. Też oczywiście firmowy, z fabryki w Wielkiej Brytanii. To nie Sony, ale też nie LG, Hyunday, czy Samsung etc. Dobre produkty mają jak najbardziej Panasonic, Philips i Thompson. Loewe i Sony są najlepsze lecz moim zdaniem mają gorszy stosunek jakości do ceny (zależy oczywiście jaka to cena), po prostu mają słabsze współczynniki użyteczności.
      Udanych zakupów. Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Kudłaty :
        "mam lg to mi sie cos posypalo po pierwszym dniu... pojechal do serwisu :)"

Zdaza sie, tak samo mogles trafic na sony ktory po pierwszym dniu trafil do servisu
        Ale ile tych televizorow kupujesz? ze np mozna stwierdzic jakie sa bardzo awaryjne hehe

Ja Polecajac : Lg,Samsugni,Grundigi,Thomsony mialem na uwadze mniejsza awaryjnosc siedzac jakis czas aw MEDIA a wiadomo tam obroty towarem sa naprawde sporoe, taka ciekawostka w dniu promocji jaka ostatnio miala u nas w MEDIA w Gdansku obroty z dnia siegnely 2 miliardow zł

Wiec tak jak napisalem owszem sony dobry ale nie ten przedzial cenowy kolega chec za ok 1800zl a tak jak juz mowie w tym przedziale jakosciowo beda podobne televiozry roznych firm to to nie sa jakies nie wiadomo technologie

Nalezy wlasnie zwrocic uwage na bezawaryjnosc czy jakosc servisu i dostepnosc czesci w razie czego , na pewno na jakosc i wyglad jak sie przezentuje televizor ;], no i oczywiscie funkjce TV

ja sie az tak na telewiozorach nie znam moge tylko napisac z tego co widze czyli jakie trafiaja zadko do reklamacji czy tez przyjzec sie jakosci wykonania i odbioru poszczegolnych modeli i firm TV

Skomentuj

No i kupili. Chcieli jakiegoś 25Cali ale nie było no to 21 bo na 29 nie mamy miejsca Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Aha, kupili Philipsa:)

Skomentuj

No to super powiem CI ze ja sam mialem filipsiaka 29 cali i sluzyl mi jakies 14 lat pozniej padlo od wysokiego ;] wymiana byla i nadal slozy ale nie wiem na jak dlugo ;]

To zycze Ci zeby Twoj nowy televizor sprawowal sie jak ta lala ;] hehe ale stwierdzenie ;]

Skomentuj

Ja mam LG 29 cali boski telwizor i ostrym obrazem :)... ale tez bym polecal Grundig-a bo one zawsze maj jakis taki fajny przestrzenny dzwiek:) .... nie zadnych Tomsonow i Samsungow!!!!! Niektore z nich nawet maj takie same MENU;/// ... buheheh to az smieszne a SONY z tych tanszych to to samo co SAMSUNGI i TOMSONY i innne badziewia

Skomentuj

aha THOMSON i SAMSUNG to badziewa z powodu MENU ;] no tak faktycznie to je odrazu wyklucza z pola walki :P hehehehe to tak zartem ;]

Ja tam sie poprzygladalem im tz TV tych Firm i nie uwazam zeby byly badziewia ;] sam kupilem niedawno SAMSUNGA co prawda TELEVIZOR PROJEKCYJNY a nie zwykly TV i jeste bardzo zadowolony ze wszsytkich mial najlepszy obraz mimo ze stal obok sony i kosztowal z 1500zl wiecej ;] ale to nie ten przedzial cenowy wiec 1800zl to wiadomo wszystkie marki sa do siebie zblizone w jakosci i funkcjonalnosci ;]
                No coz innym cos przeszkadza a jeszcze innym cos pasuje ;] GUSTA I GUSCIKI ;]

Ciekawe kiedy potanieja te wieksze TV bo jakosc mnie korci strasznie :P

Skomentuj

a wuj mial projekcyjna toshibe...znaczy ma nadal i popsula sie po tygodniu i trafili na jakiegos elektryka od tego ktury jest ich znajomym i tak im podkrecil ten telewizor nie wiem co zrobil ale obraz jest owiele lepszy...nie wiem co wtym mozna zrobic ale cos zrobil ze jest niesamowity...

Skomentuj

Ja tam sie nie znam ale moze jest cos tam od regulacji OSTROSCI itp ;]

U mnie ta ostrosc sie ustawia tz wlacza sie taka opcje i na TV przez jakis czas lataja jakies ramki itp i ustawia optymalnie ostrosc i jakies tam bajery ;]

Chyba kalibruje lampy ale nie wiem nie znam sie :P

Skomentuj

Ja mam filipa 32cale, 100Hz i notorycznie pada w nim stabilizajca 3,3V co obiawia się beczkowatym zniekształceniem obrazu. Niestety kupa filipów to ma. NIektórzy nawet o tym nie wiedza bo można z ręki podregulować na maxa zniekształcenia beczki i wtedy tego aż tak nie widać, nie mniej jednak jest to feler :/. Jakbym mógł cofnąć czas to wybrał bym mimo wszystko PANASONICA lub LOEVE - zakup na lata. Teraz jak będe zmieniał to na 32-42 cale LCD. Bo Plazma za małą żywotność ma jak dla mnie, zresztą zasilacze szybko padają zwłaszcza u filipów, lg i thompsonach. Jednak ciągną pare watt te plazmy...

Skomentuj

UFOK masz racje ;] ja tez na plazme nie zbieram kasy ;] na razie mam ten projektor TV 43 cale wiec wystarcza ale marzy mi sie co duzego na sciane ;] zobaczymy za pare lat za pewne duzo sie zmieni ;]

Skomentuj

Ja mam płaskiego Samsunga 29cali i jestem nawet zadowolony. Ale absolutną rewelacją są 29" 100hz telewizory Panasonica. Obraz jak żyleta - nie ma porównania z innymi markami. Nie mam zaufania do Sony i Phillipsa. Panasonic jest trochę droższy niż inne ale warto dołożyć!
                          Pozdro

Skomentuj

"Ale absolutną rewelacją są 29" 100hz telewizory Panasonica" zgadzam sie i dlatego czesciej ogladam telewizor u rodzicow niz u siebie na 21" Samsung'a

Skomentuj

szajsunga nic nigdy nie kupiłem i napewno nie kupie (no moze poza klawiaturą ale ją nabyłem w media za 5zł :P) to najgorsza firma wszystko pada.... zwałaszcza nic co ma w sobie laser bym nie kupił.... myśle że ta firma jak by młotki produkowała to tez miały by jakiś feler :P np nie wbijały by gwoździ <lol> sporo moich znajomych mialo sprzęt Szajsunga i żaden nie przetrfał pruby czasu... w discmanach waliło się oprogramowanie, wierze nie czytały płyt, w TV padały kineskopy, dyski także okazywały się zawodne.... a kombo mojego sąsiada było 4 razy wymieniane na nowe i tak w koło macieju. w końcu się zdenerwował i zarządał zwrotu kasy....
                              co do sony to mam dwa jeden 17letni 21cali (od nowości nic się nie zepsuło) kolejn 29cali 50Hz 2-3lata i nic mu się nie dzieje. fakt ma kiepski dźwięk ale kto by się tym przejmował?? wbudowany subwoofer niesamowicie buczy :P

Skomentuj

ja mam szescioletni TV samsunga 21" i nic sie nie dzieje moze dlatego ze byl kupowany w niemczech a nie w polsce ;] a dysk samsunga uzywalem jakies 2 lata w ekstremalnych warunkach i nic sie nie dzieje do teraz, obecnie lezy nieuzywany bo kupilem pare dni temu nowy WDC

Skomentuj

telewizory tylko panasonic

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39583368 - "przekątna kineskopa" <lol>

Skomentuj

Sound Wave COMBO naprawiane ?? ;] nic dziwnego bo jezeli cos jest do wszystkiego tz ze jest do niczego ;]

Skomentuj

mam 2 TV :P (nie to że sie chwale :P )
                                        1. Sony 25" Wega Telewizorek bajer :) mam go juz 3 rok i świtnie sie spisuje, żywe kolory bezawaryjny poporstu super
                                        2. LG 21'' Flatron ten mam od 3 miechów (wcześniej sonego 14'' :P) co tu dużo mówić gdyby też byłby 25" to wolał bym LG... dużo więcej opcji pod względem ustawiania kolorów itd. obraz "jak z obrazka" (a żem napisał )

obydwa polecam, skoro chodzi Ci jednak o coś większego to SONY moim zdaniem, mam ich telewizory od kąd tylko sie pojawiły :P zawsze były niezawodne

pozdro

[ Dodano: 2005-01-15, 00:55 ]
                                        Patryk, Przedmiotem aukcji jest pokazana na zdjęciu Telewizor <<<< chyba przeoczyłeś nagłówek <lol>

Skomentuj

A ja polecam Samsunga mam go pare lat niejest plaski ale jakosc obrazu jest dobra do tego ma dobre glosniki nie jakies pierdziawki gra jak miniwierza do tego pelno wejsc nie to co teraz euro i 1 wideo, TV praktycznie bezawaryjny hyba ze mam szczescie lub kiedys robili lepsze ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X