Rodzice kupili ostatnio sobie Panasonic'a 29" 100Hz Quintrix. Naprawde bardzo fajny telewizorek tylko cena :| 2699zl Kiedys widzialem u kumpla panasonic'a 25" jeszcze ze starych serii bez plaskiego kineskopu i tez naprawde mial ladny obraz
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki TV?
Collapse
X
-
Witam,
Tak się składa, że ostatnio zmieniłem mój TV set na nowy. Aby nie przedłużać, bardzo mnie zainteresował Grundig Rome Flat. Powiedzmy, wszystkie standardy fonii i wizjii, Pip/Pat (2tunery) i oczywiście Kineskop najnowszej technologii tej firmy. Oczywiście 100[Hz] i "grzebień". Panorama, bo już innego nie ma sensu kupować. Przynajmniej ja przyjąłem, że kupuję display na około 10-15 lat w przód. Ostatnio go widziałem w MM w cenie około 2,9kpln. Jeszcze 2 miesiące temu było to 3,6. Mój poprzednik to Sony 25" z 1991 roku. Wiadomo, Trinitron to Klasa. Kineskop jest najważniejszy w TV set. Sony, każe sobie dość drogo płacić za swoją technologię. Mój staruszek działa jak nowy i podejrzewam będzie działał u nowego usera bez problemu następne 15 lat.
Ze względów czysto finansowych zakupiłem mimo wszystko Tv set z kineskopem Thompson`a. Też oczywiście firmowy, z fabryki w Wielkiej Brytanii. To nie Sony, ale też nie LG, Hyunday, czy Samsung etc. Dobre produkty mają jak najbardziej Panasonic, Philips i Thompson. Loewe i Sony są najlepsze lecz moim zdaniem mają gorszy stosunek jakości do ceny (zależy oczywiście jaka to cena), po prostu mają słabsze współczynniki użyteczności.
Udanych zakupów. Pozdrawiam, Piotr01
Skomentuj
-
Kudłaty :
"mam lg to mi sie cos posypalo po pierwszym dniu... pojechal do serwisu :)"
Zdaza sie, tak samo mogles trafic na sony ktory po pierwszym dniu trafil do servisu
Ale ile tych televizorow kupujesz? ze np mozna stwierdzic jakie sa bardzo awaryjnehehe
Ja Polecajac : Lg,Samsugni,Grundigi,Thomsony mialem na uwadze mniejsza awaryjnosc siedzac jakis czas aw MEDIA a wiadomo tam obroty towarem sa naprawde sporoe, taka ciekawostka w dniu promocji jaka ostatnio miala u nas w MEDIA w Gdansku obroty z dnia siegnely 2 miliardow zł
Wiec tak jak napisalem owszem sony dobry ale nie ten przedzial cenowy kolega chec za ok 1800zl a tak jak juz mowie w tym przedziale jakosciowo beda podobne televiozry roznych firm to to nie sa jakies nie wiadomo technologie
Nalezy wlasnie zwrocic uwage na bezawaryjnosc czy jakosc servisu i dostepnosc czesci w razie czego, na pewno na jakosc i wyglad jak sie przezentuje televizor ;], no i oczywiscie funkjce TV
ja sie az tak na telewiozorach nie znam moge tylko napisac z tego co widze czyli jakie trafiaja zadko do reklamacji czy tez przyjzec sie jakosci wykonania i odbioru poszczegolnych modeli i firm TV
Skomentuj
-
Ja mam LG 29 caliboski telwizor i ostrym obrazem :)... ale tez bym polecal Grundig-a bo one zawsze maj jakis taki fajny przestrzenny dzwiek:) .... nie zadnych Tomsonow i Samsungow!!!!! Niektore z nich nawet maj takie same MENU;/// ... buheheh to az smieszne
a SONY z tych tanszych to to samo co SAMSUNGI i TOMSONY i innne badziewia
Skomentuj
-
aha THOMSON i SAMSUNG to badziewa z powodu MENU ;] no takfaktycznie to je odrazu wyklucza z pola walki :P hehehehe to tak zartem ;]
Ja tam sie poprzygladalem im tz TV tych Firm i nie uwazam zeby byly badziewia ;] sam kupilem niedawno SAMSUNGA co prawda TELEVIZOR PROJEKCYJNY a nie zwykly TV i jeste bardzo zadowolony ze wszsytkich mial najlepszy obraz mimo ze stal obok sony i kosztowal z 1500zl wiecej ;] ale to nie ten przedzial cenowy wiec 1800zl to wiadomo wszystkie marki sa do siebie zblizone w jakosci i funkcjonalnosci ;]
No coz innym cos przeszkadza a jeszcze innym cos pasuje ;] GUSTA I GUSCIKI ;]
Ciekawe kiedy potanieja te wieksze TV bo jakosc mnie korci strasznie :P
Skomentuj
-
Ja mam filipa 32cale, 100Hz i notorycznie pada w nim stabilizajca 3,3V co obiawia się beczkowatym zniekształceniem obrazu. Niestety kupa filipów to ma. NIektórzy nawet o tym nie wiedza bo można z ręki podregulować na maxa zniekształcenia beczki i wtedy tego aż tak nie widać, nie mniej jednak jest to feler :/. Jakbym mógł cofnąć czas to wybrał bym mimo wszystko PANASONICA lub LOEVE - zakup na lata. Teraz jak będe zmieniał to na 32-42 cale LCD. Bo Plazma za małą żywotność ma jak dla mnie, zresztą zasilacze szybko padają zwłaszcza u filipów, lg i thompsonach. Jednak ciągną pare watt te plazmy...
Skomentuj
-
szajsunga nic nigdy nie kupiłem i napewno nie kupie (no moze poza klawiaturą ale ją nabyłem w media za 5zł :P) to najgorsza firma wszystko pada.... zwałaszcza nic co ma w sobie laser bym nie kupił.... myśle że ta firma jak by młotki produkowała to tez miały by jakiś feler :P np nie wbijały by gwoździ <lol> sporo moich znajomych mialo sprzęt Szajsunga i żaden nie przetrfał pruby czasu... w discmanach waliło się oprogramowanie, wierze nie czytały płyt, w TV padały kineskopy, dyski także okazywały się zawodne.... a kombo mojego sąsiada było 4 razy wymieniane na nowe i tak w koło macieju. w końcu się zdenerwował i zarządał zwrotu kasy....
co do sony to mam dwa jeden 17letni 21cali (od nowości nic się nie zepsuło) kolejn 29cali 50Hz 2-3lata i nic mu się nie dzieje. fakt ma kiepski dźwięk ale kto by się tym przejmował?? wbudowany subwoofer niesamowicie buczy :P
Skomentuj
-
mam 2 TV :P (nie to że sie chwale :P )
1. Sony 25" Wega Telewizorek bajer :) mam go juz 3 rok i świtnie sie spisuje, żywe kolory bezawaryjny poporstu super
2. LG 21'' Flatron ten mam od 3 miechów (wcześniej sonego 14'' :P) co tu dużo mówić gdyby też byłby 25" to wolał bym LG... dużo więcej opcji pod względem ustawiania kolorów itd. obraz "jak z obrazka" (a żem napisał)
obydwa polecam, skoro chodzi Ci jednak o coś większego to SONY moim zdaniem, mam ich telewizory od kąd tylko sie pojawiły :P zawsze były niezawodne
pozdro
[ Dodano: 2005-01-15, 00:55 ]
Patryk, Przedmiotem aukcji jest pokazana na zdjęciu Telewizor <<<< chyba przeoczyłeś nagłówek <lol>
Skomentuj
Skomentuj