Mi w Asusie bateria wytrzymała dłużej niż laptop, BGA siadło, a bateria jeszcze trzymała długo jak na swój wiek, tylko że jak jej nie używałem to była wyciągnięta, więc w efekcie liczba ładowań i rozładowań była stosunkowo niewielka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
bateria do laptopa - jakie marki kupić?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ztromek Zobacz postaCzy to naprawdę taki częsty problem w Asusach z tą baterią? Ja mam swojego od 1,5 roku i w tym momencie muszę mieć ciągle podpięty zasilacz, bo inaczej nawet mi się laptop nie włącza.
a lapek chodzi non-stop praktycznie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPodpowiadam ORYGINALNA
Wszystkie inne to chińskie zabawki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarodziej Zobacz postaJa do swojego Dell`a kupiłem baterię noname (nieoryginalna) o dwa razy większej pojemności niż standardowa. Odpukać działa już 1,5 roku i trzyma mniej więcej tak jak na początku. Może uda mi się znaleźć fakturę zakupu to podam sklep gdzie kupowałem.
Skomentuj
-
Pamiętaj też, że producent nie jest bez znaczenia. Lepiej stawiać na pewnych producentów, a nie jakieś chińskich. Z nimi to nigdy nie wiadomo, a kupując od naszych masz przynajmniej pewność jakości :) u mnie w wielu przypadkach się sprawdziło. Jeśli mowa o producentach baterii do laptopów to według mnie góruje Enan. Używam i jestem aż zdziwiony, że tak dobrze nadal się trzyma, więc mogę śmiało polecić
Skomentuj
Skomentuj