Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bateria do laptopa - jakie marki kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mi w Asusie bateria wytrzymała dłużej niż laptop, BGA siadło, a bateria jeszcze trzymała długo jak na swój wiek, tylko że jak jej nie używałem to była wyciągnięta, więc w efekcie liczba ładowań i rozładowań była stosunkowo niewielka.

Skomentuj

Zamieszczone przez ztromek Zobacz posta
      Czy to naprawdę taki częsty problem w Asusach z tą baterią? Ja mam swojego od 1,5 roku i w tym momencie muszę mieć ciągle podpięty zasilacz, bo inaczej nawet mi się laptop nie włącza.
      bo ja wiem czy czesty? u mnie 4-6 lat wytrzymala!
      a lapek chodzi non-stop praktycznie

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Podpowiadam ORYGINALNA
        Wszystkie inne to chińskie zabawki
        dokładnie - i najlepiej zamawiać w renomowanych sklepach, by czasem ładnej podróbki nie wcisnęli.

Skomentuj

Ja do swojego Dell`a kupiłem baterię noname (nieoryginalna) o dwa razy większej pojemności niż standardowa. Odpukać działa już 1,5 roku i trzyma mniej więcej tak jak na początku. Może uda mi się znaleźć fakturę zakupu to podam sklep gdzie kupowałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarodziej Zobacz posta
            Ja do swojego Dell`a kupiłem baterię noname (nieoryginalna) o dwa razy większej pojemności niż standardowa. Odpukać działa już 1,5 roku i trzyma mniej więcej tak jak na początku. Może uda mi się znaleźć fakturę zakupu to podam sklep gdzie kupowałem.
            Noname to dobra firma, polecam... Mam sporo urządzeń tej firmy i jestem zadowolony... Hehe

Skomentuj

czy możliwe jest żeby przez złe rozpoczęcie użytkowania baterii,a właściwie przez złe naładowanie baterii w nowym laptopie,może ona krócej trzymać? i czy można ja zareklamować?

Skomentuj

chyba nie
                wszystkie obecnie produkowane baterie sa na ogniwach li-ion, ktore nie posiadaja efektu pamieci

ale z drugiej strony oprogramowanie komputera moze nam mieszac

a jak krotko trzyma?

Skomentuj

Przecież w instrukcji wszystko jest opisane
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pamiętaj też, że producent nie jest bez znaczenia. Lepiej stawiać na pewnych producentów, a nie jakieś chińskich. Z nimi to nigdy nie wiadomo, a kupując od naszych masz przynajmniej pewność jakości :) u mnie w wielu przypadkach się sprawdziło. Jeśli mowa o producentach baterii do laptopów to według mnie góruje Enan. Używam i jestem aż zdziwiony, że tak dobrze nadal się trzyma, więc mogę śmiało polecić

Skomentuj

Nie na temat...

Skomentuj

Czaruję...
                      X