Ostatnio macalem bardzo dobre kabelki. Wyslali mi probki, ale musze je odebrac
Red's music czy tam red's audio. POLSKIE kable niby estradowe, ale i tak je w domu uzywamy
Bardzo elastyczne, oczywiscie czysta miedz ktora sie dobrze lutuje i dobra cena
Na allegro 2x2,5mm2 kosztuje 5-6zl/m!
Red's Music to firma znajomego, kiedyś współpracowaliśmy troszkę, kabelki fajne, elastyczne w dobrej izolacji, jak to na estradę, budową przypomina Klotz'a.
Dla mnie najlepszymi kablami głośnikowymi były produkty Nakamichi bo były bardzo elastyczne. Jaki jeszcze producent robi podobne kable w miękkiej izolacji?
Niczego nie sugerowałem, opisałem tylko co to za kable, sam mam inne. Jak chcesz sprawdzić "granie solid" to kup skrętkę komputerową, tanio i szybko, bo kupisz w sklepie za rogiem, kup też jakieś głosnikowe i sprawdź czy w ogóle jakąś różnicę zauważysz.
Polecam Qed Ruby.
Test był robiony pomiędzy Melodiką purple rain i wygrał Qed Ruby.
Był to mój pierwszy test kabli na który byłem sceptycznie nastawiony.
Usłyszałem różnicę więc mogę polecić.
Tak jak napisałem, można powiedzieć, że nie mam kabli.
Z całym szacunkiem, ale Twój post nic nie wnosi. Zasugerowałem, że interesują mnie tańsze alternatywy i na takie propozycję liczę - nic więcej. Nie zaśmiecajmy forum.
red'sy polecil nam na spocie strefy car audio, jeden typ ktory podobno slyszy kable :p
ale nas zainteresowaly one swoja budowa, elastycznoscia i tym ze sie dobrze lutuja...
no i sa POLSKIE!
producent dumnie pisze ze te kabelki sa produkowane w 100% w polsce!
Tak jak napisałem, można powiedzieć, że nie mam kabli.
Z całym szacunkiem, ale Twój post nic nie wnosi. Zasugerowałem, że interesują mnie tańsze alternatywy i na takie propozycję liczę - nic więcej. Nie zaśmiecajmy forum.
Mam kable ruby a miałem kiedyś sporo droższe. To jest dobry kabel i robi różnice w systemie. Miałem wszystkie kable wymienione w tym wątku może oprócz tego co Paweł poleca. W audio jest prosta zasada - nie ma drogi na skróty. Jak kupisz tanio to nie będzie dobrze. Iluminator gra lepiej od tonsila, qed lepiej od miedziaka za 3 zl, dual mono jest lepsze od standardowego rozwiazania itd itd. Kupisz kabel za 10 zl z metra i pewnie zagra jak kabel za 3. Po co więc tracić kase? Jak nie masz 30 zł to zostaw sobie to co masz.
Druga sprawa to, że różnica na kablach jest i tak minimalna. Jak masz reszte systemu w dupie to Ci kable za 1000 nie pomoga. Zastanow sie zanim zrobisz zakup i tyle. Więcej tu nie smiece.
Ja tylko odradzę panu OFC CU z allegro po 2.50zł/m, kupiłem takowy i okazało się, że to aluminium powlekane beztlenową miedzią.. Szkoda bo na początku spodobała mi się giętkość.. Teraz kupiłbym zwykły ze sklepu 2.50mm2, a marka kabla to tylko typ izolacji i ew. koszta :)
Dziękuje za konkretną odpowiedź gokar :) Jestem świadomy, że cała reszta systemu jest zdecydowanie bardziej ważna, ale całą resztę systemu mam już rozplanowaną i pozostało mi tylko kupić kable - rozsądnie za normalne pieniądze.
Dziękuje Wam wszystkim za wyrażenie własnych opinii. Wiem już wszystko co chciałem wiedzieć :)
Ja tak myślę nad kupnem takiego do wzmaka i jako kable głośnikowe, aktualnie mam procaba ls25 o ile pamiętam i jakieś "srebro z ebaya"
SOMMER SC-ORBIT 225 MKII 2x2,5mm^2 http://allegro.pl/sommer-kabel-glosn...236794123.html
Skomentuj