Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozsądne okablowanie do illuminatorów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozsądne okablowanie do illuminatorów

Cześć Wam. Jak w temacie. Zostałem tylko z kabelkami 0,75mm i cóż... trochę cienko Co polecicie w rozsądnej cenie i dobrej jakości ?

Na gore mozesz wziasc solid core Jantzena 6N 0,5mm2 a na dol 2,5mm2 5N tez Jantzena

Nic lepszego nie ma sensu kupowac bo to tylko voodoo
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

a między wzmacniacz a kolumny ? Wewnątrz mam już wyżej wymienione.

Skomentuj

Ja bym dal jakikolwiek solidny kabel z czystej miedzi OFC 2,5mm2 lub 4mm2

http://allegro.pl/kabel-przewod-glos...442944905.html
        http://allegro.pl/przewod-glosnikowy...119965337.html
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

A solid core jantzena 1mm ? Cena ta sama. Proszę o opinie :)

Skomentuj

Ostatnio macalem bardzo dobre kabelki. Wyslali mi probki, ale musze je odebrac
            Red's music czy tam red's audio. POLSKIE kable niby estradowe, ale i tak je w domu uzywamy
            Bardzo elastyczne, oczywiscie czysta miedz ktora sie dobrze lutuje i dobra cena
            Na allegro 2x2,5mm2 kosztuje 5-6zl/m!

Skomentuj

ProCab LS15 i LS25
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Red's Music to firma znajomego, kiedyś współpracowaliśmy troszkę, kabelki fajne, elastyczne w dobrej izolacji, jak to na estradę, budową przypomina Klotz'a.

Skomentuj

Dla mnie najlepszymi kablami głośnikowymi były produkty Nakamichi bo były bardzo elastyczne. Jaki jeszcze producent robi podobne kable w miękkiej izolacji?

Skomentuj

http://allegro.pl/red-s-music-sp101b...381972580.html

Mówicie, że to dobry wybór i nie ma co płacić za wyżej wymieniane jantzeny ?

Skomentuj

Niczego nie sugerowałem, opisałem tylko co to za kable, sam mam inne. Jak chcesz sprawdzić "granie solid" to kup skrętkę komputerową, tanio i szybko, bo kupisz w sklepie za rogiem, kup też jakieś głosnikowe i sprawdź czy w ogóle jakąś różnicę zauważysz.

Skomentuj

Polecam Qed Ruby.
                        Test był robiony pomiędzy Melodiką purple rain i wygrał Qed Ruby.
                        Był to mój pierwszy test kabli na który byłem sceptycznie nastawiony.
                        Usłyszałem różnicę więc mogę polecić.

Niestety jest straaasznie sztywny.

Skomentuj

drogo :p

Skomentuj

Stać Cie na iluminatora to stać na kabelek za 30 zl. Jak nie stać to po co pytać? Zostaw co masz i tyle.
                            <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Tak jak napisałem, można powiedzieć, że nie mam kabli.

Z całym szacunkiem, ale Twój post nic nie wnosi. Zasugerowałem, że interesują mnie tańsze alternatywy i na takie propozycję liczę - nic więcej. Nie zaśmiecajmy forum.

Skomentuj

red'sy polecil nam na spocie strefy car audio, jeden typ ktory podobno slyszy kable :p
                                ale nas zainteresowaly one swoja budowa, elastycznoscia i tym ze sie dobrze lutuja...
                                no i sa POLSKIE!
                                producent dumnie pisze ze te kabelki sa produkowane w 100% w polsce!

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
                                  Tak jak napisałem, można powiedzieć, że nie mam kabli.

Z całym szacunkiem, ale Twój post nic nie wnosi. Zasugerowałem, że interesują mnie tańsze alternatywy i na takie propozycję liczę - nic więcej. Nie zaśmiecajmy forum.
                                  Mam kable ruby a miałem kiedyś sporo droższe. To jest dobry kabel i robi różnice w systemie. Miałem wszystkie kable wymienione w tym wątku może oprócz tego co Paweł poleca. W audio jest prosta zasada - nie ma drogi na skróty. Jak kupisz tanio to nie będzie dobrze. Iluminator gra lepiej od tonsila, qed lepiej od miedziaka za 3 zl, dual mono jest lepsze od standardowego rozwiazania itd itd. Kupisz kabel za 10 zl z metra i pewnie zagra jak kabel za 3. Po co więc tracić kase? Jak nie masz 30 zł to zostaw sobie to co masz.
                                  Druga sprawa to, że różnica na kablach jest i tak minimalna. Jak masz reszte systemu w dupie to Ci kable za 1000 nie pomoga. Zastanow sie zanim zrobisz zakup i tyle. Więcej tu nie smiece.
                                  <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Ja tylko odradzę panu OFC CU z allegro po 2.50zł/m, kupiłem takowy i okazało się, że to aluminium powlekane beztlenową miedzią.. Szkoda bo na początku spodobała mi się giętkość.. Teraz kupiłbym zwykły ze sklepu 2.50mm2, a marka kabla to tylko typ izolacji i ew. koszta :)

Skomentuj

Dziękuje za konkretną odpowiedź gokar :) Jestem świadomy, że cała reszta systemu jest zdecydowanie bardziej ważna, ale całą resztę systemu mam już rozplanowaną i pozostało mi tylko kupić kable - rozsądnie za normalne pieniądze.

Dziękuje Wam wszystkim za wyrażenie własnych opinii. Wiem już wszystko co chciałem wiedzieć :)

Skomentuj

Ja tak myślę nad kupnem takiego do wzmaka i jako kable głośnikowe, aktualnie mam procaba ls25 o ile pamiętam i jakieś "srebro z ebaya"
                                        SOMMER SC-ORBIT 225 MKII 2x2,5mm^2
                                        http://allegro.pl/sommer-kabel-glosn...236794123.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X