od dluzszego czasu stali bywalce zwracaja uwage ze na forum nic ciekawego sie nie dzieje i jedyne co sie zmienia to nowe kolumny...
trzeba by cos zrobic zeby ruszyc troche ze strona glowna czy z forum
tomek daje z siebie wszystko zeby zrobic to od strony technicznej (dzieki!
), ale od strony merytorycznej mamy braki...
bylo kilka pomyslow/propozycji na konkursy. no dobra, nagrody nawet juz mam!
ale jak widzicie taki konkurs?
chce zeby zachecil on jakos poczatkujacych do czynnego udzialo
z drugiej strony mamy grupe zaawansowanych uzytkownikow, ktorym juz sie nie chce pisac setny raz tego samego...
tak wiec moze popracujemy nad czyms czego jeszcze nie bylo?
z mojej strony mam pomysly:
1 - zbadanie wzajemnego wplywu cewek w zwrotnicy. ale nie tak jak to zrobil troels, tylko bardziej od praktycznej strony
2 - doglebne zbadanie zagadnienia sztywnosci i wibracji obudowy glosnikowej. czyli np jak grube scianki maja sens i jak gesto trzeba (a moze i nie?) dac wzmocnienia.
3 - od dlugiego czasu chce zbadac zagadnienia membrany biernej vs b-r
4 - kolumny omnipolarne. yoshi juz pisal ze sie tym bawil... moze by tak ladnie to zbadac i opublikowac w formie graficznej itp itd
jak macie jakies inne pomysly na rozwoj strony, lub na zainteresowanie innych naszym forum to zapraszam do dyskusji
trzeba by cos zrobic zeby ruszyc troche ze strona glowna czy z forum
tomek daje z siebie wszystko zeby zrobic to od strony technicznej (dzieki!

bylo kilka pomyslow/propozycji na konkursy. no dobra, nagrody nawet juz mam!

ale jak widzicie taki konkurs?
chce zeby zachecil on jakos poczatkujacych do czynnego udzialo
z drugiej strony mamy grupe zaawansowanych uzytkownikow, ktorym juz sie nie chce pisac setny raz tego samego...
tak wiec moze popracujemy nad czyms czego jeszcze nie bylo?

z mojej strony mam pomysly:
1 - zbadanie wzajemnego wplywu cewek w zwrotnicy. ale nie tak jak to zrobil troels, tylko bardziej od praktycznej strony
2 - doglebne zbadanie zagadnienia sztywnosci i wibracji obudowy glosnikowej. czyli np jak grube scianki maja sens i jak gesto trzeba (a moze i nie?) dac wzmocnienia.
3 - od dlugiego czasu chce zbadac zagadnienia membrany biernej vs b-r
4 - kolumny omnipolarne. yoshi juz pisal ze sie tym bawil... moze by tak ladnie to zbadac i opublikowac w formie graficznej itp itd

jak macie jakies inne pomysly na rozwoj strony, lub na zainteresowanie innych naszym forum to zapraszam do dyskusji

Skomentuj