Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z kompem.....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Program odszukany. Jest jednak maly problem z obsluga....
    Otrzymuje komunikat o wpisaniu obrazu dysku....
    Uruchamialam za pomoca pierwszej ikony z prawej strony...
    Załączone pliki

Skomentuj

Włóż do napędu czystą dyskietke i kliknij install.bat potem zrestarutuj komputer aby zbootował z dyskietki program sam sie uruchomi, w przypadku braku bootowania z FDD należu ustawic w BIOS-ie aby komputer szukał systemu w pierwszej kolejnosci na FDD. ps. przed testem pamięci łatwiej byłoby sprawdzić temp. procesora. pozdrawiam

Skomentuj

ja bym sprawdzil w pierwszej kolejnosci RAM,bo czassami sie tak dzieje ze nie zaskakuje bo tez tak mialem :) a potem powyciagaj grafike i wszystko po kolei to powinno pomoc :)

Skomentuj

Nic pewnego, ale chyba wykryłam usterke : przewod przy monitorze.....

Skomentuj

Nooo mówiłem, że coś z monitorem

Czytajcie dokładnie posty - skoro wyłącza sie lampka w monitorze to co może mieć z tym wspólnego RAM/grafika or sth

Mycha naszym "forumowym" inżynierem informatykiem

Skomentuj

Nie podlizuj sie :P:P:P:P:P:P:P

Skomentuj

Noi lipa :-/
                Komp po formacie, to chociaz sie bezprzyczynowo nie zawiesza....ale wlaczyc sie nie daje, wiec chodzi non stop :-( Moze ktos wpadnie zerknac na usterke ;-(?

slam
                numer z dyskietka i memtest nie wyszedl,....

Ktos moglby zinterpretowac mi ten wynik??
                Załączone pliki

Skomentuj

widocznie twoja płyta główna nie ma czujników temperatury

Skomentuj

Mycha, co to za płyta główna? A co do testu pamięci, to ściągnij obraz płyty z:
                    http://www.memtest86.com/
                    I wypal płytkę.

Skomentuj

nie rozumiem po co te formaty itd... ja bym zaczął odpodociskania wszystkich kabli i kart w komputerze, bo czasem coś nie łączy...(jak karta graficzna jest poluzowana, to przy uruchomieniu komputer wydaje z siebie pisk trochę dłuższy niż zwykle) a jak to nie podziała to kolejno zaczynając od monitora, karty graficznej, ramu itd. wymieniałbym na inne i sprawdzał czy działa.

Skomentuj

Format byl konieczny z wielu roznych powodow, po prostu wszystko zaczynalo mi sie juz sypac i nie dzialac....Format uporzadkowal te sprawy.

Co do memtest-łazi juz 6 godzine i nie ma zadnych bledow.

Plyta glowna, to Soltek SL- 65KV2.

Skomentuj

Co do czujnikó to napewno sa w tym zrzucie pisze przeciez ze "nieobslugiwany chip" chyba chodzi o chipset :/ ale cos to malo wiarygodne zeby niebyl kompaktybilny. ps. zawyzmone napiecie pow 12.3V zasilacz zwalony ???? ja mam 13.45V i wszystko dziala OK komputer chodzi juz prawie 2rok ;] hehe praktycznie 24h/dobe

Skomentuj

Czaruję...
                          X