Jeszcze nie zuzylem zegarka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zegarki
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA ja zawsze gdzieś rozwalę, albo tak porysuję że okropnie wygląda. Od jednego odpadły wskazówki i elementy tarczy. Kopertę drugiego zaklepałem na czymś tak, ze przycisk był wciśnięty na stałe. Itp itdI nigdy nie wiem kiedy o co i jak..
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA w ogóle to kupujesz przedmiot użytkowy, czy biżuterię?
Pamiętam swój pierwszy zegrak to było z dobre 15 lat temu :flapper: adidas, miał tak kur***ko grube szkło, że nawet po kilku spotkaniach z betonem było tylko kilka rysek, aż dziwne, że sie nie rozbiło. Jednak zakończył swój żywot przy nastawianiu godziny, coś tylko chrupnęło i po mechanizmie :crying:Last edited by Lansky; 25.10.2015, 10:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaA ja mam taki wynalazek od naszych wschodnich sąsiadów : vostok expedition north pole-1 i szczerze polecam. Porządny kawał zegarka :)
idąc tym tokiem ...ja polecę Tissota T-Touch
Skomentuj
-
Zegarki to faktycznie robi się przeżytek, albo i luksus, zależy, jak na to patrzeć... U nas w mieście nie ma już ani jednego zakładu zegarmistrzowskiego... Poza tym nie wiem, czy można jeszcze gdzieś kupić zegarki nakręcane, wszystkie są na baterie... Ja też już nie mam zegarka, ale nosiłam zazwyczaj sportowe, coś w stylu Casio, takie masywne i grube. Teraz wszystkie zegarki są w telefonach, to prawda... Kiedyś taki zegarek, to było wydarzenie, szpan i prezent, a teraz? Chyba musiałby być wysadzany diamentami, żeby wrażenie zrobił...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Lansky Zobacz postaIdąc tym tokiem myślenia skończę s zegarkiem za kilka k.zł :flapper:
Jednak kupiłem Lorus z pierwszego postu :)
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postahehe ale to zupełnie inna półka cenowa ;p ... jak to zwykle bywa zawsze można powiedzieć "dołóż" i kup lepszy :)
idąc tym tokiem ...ja polecę Tissota T-Touch
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Danka Zobacz postaZegarki to faktycznie robi się przeżytek, albo i luksus, zależy, jak na to patrzeć... U nas w mieście nie ma już ani jednego zakładu zegarmistrzowskiego... Poza tym nie wiem, czy można jeszcze gdzieś kupić zegarki nakręcane, wszystkie są na baterie... Ja też już nie mam zegarka, ale nosiłam zazwyczaj sportowe, coś w stylu Casio, takie masywne i grube. Teraz wszystkie zegarki są w telefonach, to prawda... Kiedyś taki zegarek, to było wydarzenie, szpan i prezent, a teraz? Chyba musiałby być wysadzany diamentami, żeby wrażenie zrobił...
ja jestem "wielbicielem" takich trochę "hybryd z bajerami" :
https://www.youtube.com/watch?v=FoGeoWs0JUg
albo:
https://www.youtube.com/watch?v=PpZRY6pNpl8
tylko suunto to już bardziej "komputer" z funkcją czasomierza ;p ... tylko że w bardzo ladnej klasycznej solidnej kopercie :)
ale jest masa typowych mechaników, czy automatów i w tej materii masa firm bardzo dobrze się rozwija :)Last edited by bawolek; 27.10.2015, 12:29.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaA ja mam taki wynalazek od naszych wschodnich sąsiadów : vostok expedition north pole-1 i szczerze polecam. Porządny kawał zegarka :)
Gratuluje!
Swietny zegarek
Nareszcie pojawił sie głos rozsądku
- - - - - aktualizacja - - - - -
Ja kupiłem nie dawno orient
Powiem wam, ze mając lekkie pojęcie za kilka stowek mozna kupic naprawdę fajny zegarek na Allegro czy olx
Mam kolegę kolekcjonera co ma juz chyba z 7szt
Za ok 300-600zl mozna kupic zegarek z czasów II wojny światowej w pełni sprawny
Nawet jak nie sprawny to za mała kase mozna go postawić na nogi
I jaki bedzie piekna pamiątka przekazana dalej swojemu potomkowi
Za kilka/naście lat pewnie beda duzo warte
A to moj i lista zegarków którymi warto sie zainteresowaćLast edited by lklukasz; 27.10.2015, 12:45.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Siemka!
Ja mam takie też pytanie czy orientuje się może ktoś jaki będzie najlepszy zegarek na siłownie? Ćwiczę od dłuższego czasu brakuje mi zegarka żeby sobie przerwy wyliczyć no ale nie wiem jaki najlepszy będzie zegarek na taki wysiłek? Bo ja jestem w tym temacie zielony a może akurat ktoś tutaj ma jakiś zegarek który będzie można mi polecić wole rzeczy sprawdzone przez kogoś jak kupować na ślepo. Dziękuje pozdrawiam!
Skomentuj
-
szukał bym czegoś z kopertą o stosunkowo małej średnicy i by nie była za gruba, na pasku, dobrze formują się silikonowe,
nie wyobrazam sobie by na siłowni nie trzymał się sztywno na przedramieniu (tuż przed nadgarstkiem) bo przeciez masa cwiczen wymaga swobodnych nadgarstków
kwestia tylko jaki masz budzet ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaStoper na smyczy :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nimbocek Zobacz postaSiemka!
Ja mam takie też pytanie czy orientuje się może ktoś jaki będzie najlepszy zegarek na siłownie? Ćwiczę od dłuższego czasu brakuje mi zegarka żeby sobie przerwy wyliczyć no ale nie wiem jaki najlepszy będzie zegarek na taki wysiłek? Bo ja jestem w tym temacie zielony a może akurat ktoś tutaj ma jakiś zegarek który będzie można mi polecić wole rzeczy sprawdzone przez kogoś jak kupować na ślepo. Dziękuje pozdrawiam!
Skomentuj
-
Mój budżet może nie jest duży ale mogę śmiało wydać 200 złotych. Z tego co kolega napisał casio g-shock wiem że to dobry zegarek ale na chwilę obecna nie mam tyle kasiory na niego. Szastal może ty podasz jakie dokładnie zegarki używasz? może z któryś tych będzie dobrym zegarkiem. ostatnio znalazłem PULSOMETR SIGMA PC 26.14 nie wiem czy to dobry wybór czy może to słaby zegarek?. Jeżeli możecie to prosiłbym o opinie na ten temat. Dzięki wielkie!
Skomentuj
Skomentuj