Panowie czy znacie jakiś sklep gdzie w miarę tanio można kupić te kondensatory? Najczęściej znajduje w cenie +/- 10 zł szt. Może da się taniej. Będę potrzebował ok 50 szt. Zastosowanie w CA :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kondensatory 22000uf 25v
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaKondensator się szykuje
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaA po co tak w ogóle stosuje się kondensator w technice CA?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaPanowie czy znacie jakiś sklep gdzie w miarę tanio można kupić te kondensatory? Najczęściej znajduje w cenie +/- 10 zł szt. Może da się taniej. Będę potrzebował ok 50 szt. Zastosowanie w CA :)
Nie znam tańszego sklepu z elektrolitami. Oczywiście chodzi o dobre elektrolity trzymające zakładane parametry. W tym przypadku masz jamicona-używam nie od dziś-bardzo dobre kondy. Jak wybierzesz "swojego", to ten tańszy po 5,77zl netto wyjdzie jakieś 7zł brutto. Przy większej ilości spróbuj ponegocjowaćNo i nie kupuj niesprawdzonych, dziwnych firm, bo wtopisz kase.
Last edited by Spurek; 25.10.2015, 18:21.
Skomentuj
-
Spurek dzięki za linka, też wpadłem na tą stronę. znalazłem jeszcze w tme kondensatory SAMWHA.
panowie czy możecie mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy tymi kondensatorami?:
Jamicon LSW223M1EO45M: http://www.elektronik.ropla.eu/pl/ma...yn/?ic=JAM0198
SAMWHA HE1E229M35035HA http://www.tme.eu/pl/details/he1e229...-105c/samwha/#
SAMWHA HE1E229M30045HA http://www.tme.eu/pl/details/he1e229...-105c/samwha/#
jeśli nie ma różnic poza ceną to chyba mogę spokojnie brać te najtańsze?
Skomentuj
-
W tme tez biore duzo rzeczy i ogolnie sobie chwale ten "sklepik" ale akurat te kondy sa drozsze (podane ceny, to ceny netto, jak sie zalogujesz u nich, to bedziesz mial ceny brutto) jak na e.ropla, poza tym spojrz na te kondy z tme, roznia sie wymiarami i iloscia wyprowadzen wiec nie tylko cena jest rozna. Mimo wszystko bral bym na e.ropla ze wzgledu na cene i dobra jakosc w stosunku do cenyAle najpierw wyslij im maila z zapytaniem o ewentualny rabat na 50szt....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaJak to po co? Żeby zapas "prondu" dla subba był
mialem stycznosc z instalacjami i z kondem i z dodatkowymi aku. osobiscie wolalbym dac aku niz konda
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak wycenisz tego konda DIY to zobacz ile bedzie kosztowal dodatkowy aku
mialem stycznosc z instalacjami i z kondem i z dodatkowymi aku. osobiscie wolalbym dac aku niz kondaKto wie może i mały aku zagości. Na razie zastanawiam się nad budową kondka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaA po co tak w ogóle stosuje się kondensator w technice CA?
malutkiz... bez urazy ale... Załozmy, ze sluchasz muzyki na wylacznym silniku i co? Co robi Twoj zestaw supekondensatorów?
Ano daje niezlego kopa w impulsie subowi, to fakt. Ale ile to potrwa? Popatrz na to z technicznego punktu widzenia. Co ten superkondensator musi za chwile zrobic? Ano sie naladowac, bo taka jego natura, wiec co robi? Zabiera prund jak Ty to nazwales z aklumulatora wiadrami. Po kilkunastu minutach ochoczego sluchania muzki Twoja laska wychodzi pchnac twoja superbryke bys odpalil o ile nie wezmie wczesniej taksowki i sie na Ciebie nie obrazi w najlepszym wypadku...
Superkondensator ma sens, jak masz superwydajny system ladowania, superwydajny system zasilania i superwydajny subwoofer no i odpalona bryke do tego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez decybelomania Zobacz postaDla lepszego samopoczucia...
malutkiz... bez urazy ale... Załozmy, ze sluchasz muzyki na wylacznym silniku i co? Co robi Twoj zestaw supekondensatorów?
Ano daje niezlego kopa w impulsie subowi, to fakt. Ale ile to potrwa? Popatrz na to z technicznego punktu widzenia. Co ten superkondensator musi za chwile zrobic? Ano sie naladowac, bo taka jego natura, wiec co robi? Zabiera prund jak Ty to nazwales z aklumulatora wiadrami. Po kilkunastu minutach ochoczego sluchania muzki Twoja laska wychodzi pchnac twoja superbryke bys odpalil o ile nie wezmie wczesniej taksowki i sie na Ciebie nie obrazi w najlepszym wypadku...
Superkondensator ma sens, jak masz superwydajny system ladowania, superwydajny system zasilania i superwydajny subwoofer no i odpalona bryke do tegopozatym taka mała bateryjka kondensatorów fajnie wygląda [emoji1]
Posty powoli zbaczaja powoli na tematy pokrewne, ale chętnie podyskutuje. Dawno mnie tu nie było :)
Skomentuj
-
Małe kondy w duzej ilości lepiej oddają prąd niz jeden duzy :)
Nie bedziesz poerwszy przy budowie takiego konda
Elektronika nie potrzebna... najwyżej nie bedzie sie rozładowywał
W niczym to nie przeszkadza
Ja kupilbym największe pojemnoscia kondy jakie znajdziesz z terminalami na śrubkę nie do lutowania
I połączył je plaskownikiem miedzianymJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
http://allegro.pl/kondensator-100-00...752869031.html (Kondensator 100 000 uF/25V typu ELWA SM KEPD)
Skomentuj
Skomentuj