Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kondensatory 22000uf 25v

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kondensatory 22000uf 25v

Panowie czy znacie jakiś sklep gdzie w miarę tanio można kupić te kondensatory? Najczęściej znajduje w cenie +/- 10 zł szt. Może da się taniej. Będę potrzebował ok 50 szt. Zastosowanie w CA :)

Kondensator się szykuje
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A po co tak w ogóle stosuje się kondensator w technice CA?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Kondensator się szykuje
        Ano. Łukasz znasz jakieś tanie źródło?
        Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
        Jak to po co? Żeby zapas "prondu" dla subba był

Skomentuj

To są do tego gotowe konstrukcje, wiem że to forum diy ale "samoróbka" tak trochu się nie kalkuluje.

Skomentuj

A czy diy zawsze musi się kalkulowac? A co w sytuacji gdy nie ma wystarczająco miejsca na "dedykowane" rozwiązanie lub po prostu chce mieć coś innego?

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
              Panowie czy znacie jakiś sklep gdzie w miarę tanio można kupić te kondensatory? Najczęściej znajduje w cenie +/- 10 zł szt. Może da się taniej. Będę potrzebował ok 50 szt. Zastosowanie w CA :)
              Proszę: http://www.elektronik.ropla.eu/pl/magazyn/magazyn/?g=43

Nie znam tańszego sklepu z elektrolitami. Oczywiście chodzi o dobre elektrolity trzymające zakładane parametry. W tym przypadku masz jamicona-używam nie od dziś-bardzo dobre kondy. Jak wybierzesz "swojego", to ten tańszy po 5,77zl netto wyjdzie jakieś 7zł brutto. Przy większej ilości spróbuj ponegocjować No i nie kupuj niesprawdzonych, dziwnych firm, bo wtopisz kase.
              Last edited by Spurek; 25.10.2015, 18:21.

Skomentuj

Spurek dzięki za linka, też wpadłem na tą stronę. znalazłem jeszcze w tme kondensatory SAMWHA.

panowie czy możecie mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy tymi kondensatorami?:

Jamicon LSW223M1EO45M: http://www.elektronik.ropla.eu/pl/ma...yn/?ic=JAM0198

SAMWHA HE1E229M35035HA http://www.tme.eu/pl/details/he1e229...-105c/samwha/#

SAMWHA HE1E229M30045HA http://www.tme.eu/pl/details/he1e229...-105c/samwha/#

jeśli nie ma różnic poza ceną to chyba mogę spokojnie brać te najtańsze?

Skomentuj

W tme tez biore duzo rzeczy i ogolnie sobie chwale ten "sklepik" ale akurat te kondy sa drozsze (podane ceny, to ceny netto, jak sie zalogujesz u nich, to bedziesz mial ceny brutto) jak na e.ropla, poza tym spojrz na te kondy z tme, roznia sie wymiarami i iloscia wyprowadzen wiec nie tylko cena jest rozna. Mimo wszystko bral bym na e.ropla ze wzgledu na cene i dobra jakosc w stosunku do ceny Ale najpierw wyslij im maila z zapytaniem o ewentualny rabat na 50szt....

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                    Jak to po co? Żeby zapas "prondu" dla subba był
                    jak wycenisz tego konda DIY to zobacz ile bedzie kosztowal dodatkowy aku
                    mialem stycznosc z instalacjami i z kondem i z dodatkowymi aku. osobiscie wolalbym dac aku niz konda

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      jak wycenisz tego konda DIY to zobacz ile bedzie kosztowal dodatkowy aku
                      mialem stycznosc z instalacjami i z kondem i z dodatkowymi aku. osobiscie wolalbym dac aku niz konda
                      Wiem Paweł, ideałem byłoby i jedno i drugie Kto wie może i mały aku zagości. Na razie zastanawiam się nad budową kondka

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                        Dla lepszego samopoczucia...

malutkiz... bez urazy ale... Załozmy, ze sluchasz muzyki na wylacznym silniku i co? Co robi Twoj zestaw supekondensatorów?
                        Ano daje niezlego kopa w impulsie subowi, to fakt. Ale ile to potrwa? Popatrz na to z technicznego punktu widzenia. Co ten superkondensator musi za chwile zrobic? Ano sie naladowac, bo taka jego natura, wiec co robi? Zabiera prund jak Ty to nazwales z aklumulatora wiadrami. Po kilkunastu minutach ochoczego sluchania muzki Twoja laska wychodzi pchnac twoja superbryke bys odpalil o ile nie wezmie wczesniej taksowki i sie na Ciebie nie obrazi w najlepszym wypadku...
                        Superkondensator ma sens, jak masz superwydajny system ladowania, superwydajny system zasilania i superwydajny subwoofer no i odpalona bryke do tego

Skomentuj

Zamieszczone przez decybelomania Zobacz posta
                          Dla lepszego samopoczucia...

malutkiz... bez urazy ale... Załozmy, ze sluchasz muzyki na wylacznym silniku i co? Co robi Twoj zestaw supekondensatorów?
                          Ano daje niezlego kopa w impulsie subowi, to fakt. Ale ile to potrwa? Popatrz na to z technicznego punktu widzenia. Co ten superkondensator musi za chwile zrobic? Ano sie naladowac, bo taka jego natura, wiec co robi? Zabiera prund jak Ty to nazwales z aklumulatora wiadrami. Po kilkunastu minutach ochoczego sluchania muzki Twoja laska wychodzi pchnac twoja superbryke bys odpalil o ile nie wezmie wczesniej taksowki i sie na Ciebie nie obrazi w najlepszym wypadku...
                          Superkondensator ma sens, jak masz superwydajny system ladowania, superwydajny system zasilania i superwydajny subwoofer no i odpalona bryke do tego
                          Z tym samopoczuciem to troche racja, ale nie mam systemu do DBdrag tylko bardziej SQL. Z technicznego punktu widzenia wiem jak to wygląda, ale raczej nie grozi bym musiał pchać pozatym taka mała bateryjka kondensatorów fajnie wygląda [emoji1]
                          Posty powoli zbaczaja powoli na tematy pokrewne, ale chętnie podyskutuje. Dawno mnie tu nie było :)

Skomentuj

a planujesz automatyke do ladowania tej baterii kondow?

Skomentuj

Małe kondy w duzej ilości lepiej oddają prąd niz jeden duzy :)

Nie bedziesz poerwszy przy budowie takiego konda

Elektronika nie potrzebna... najwyżej nie bedzie sie rozładowywał
                              W niczym to nie przeszkadza

Ja kupilbym największe pojemnoscia kondy jakie znajdziesz z terminalami na śrubkę nie do lutowania
                              I połączył je plaskownikiem miedzianym
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pokaż przykładowe w przystępnej cenie

Skomentuj

Jak szukałem kiedys to na rezystory.net były
                                  Tylko w cenie ok 25zl/szt

Popatrz tez na Allegro
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to juz chyba lepiej polutowac

a automatyka miala byc do bezpiecznego ladowania

Skomentuj

Lutowaniem będzie się kto inny zajmował ja tylko mam kondki kupić.

Skomentuj

http://allegro.pl/kondensator-100-00...752869031.html (Kondensator 100 000 uF/25V typu ELWA SM KEPD)

Skomentuj

Czaruję...