Jamicony snapin chodzą po 8zl, może jednak? http://www.elektronik.ropla.eu/pl/ma...yn/?ic=JAM0070
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kondensatory 22000uf 25v
Collapse
X
-
ta fabryczna konstrukcja to chyba u dim 0,5f pro. ale chętnie dowiem się więcej o tej drugiej konstrukcji! No i skoro drogie, to pisz proszę gdzie można dostać taniej, może być na PW :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postahttp://allegro.pl/kondensator-100-00...752869031.html (Kondensator 100 000 uF/25V typu ELWA SM KEPD)
Skomentuj
-
Zadałem proste pytanie i z uzyskanych odpowiedzi wnioskuję, że nikt nie ma pojęcia (nawet admin) czy owy patent (kondensator) ma jaki kolwiek sens zastosowania równolegle do zasilania.
Nikt pewnie nie udowodni, (ani tym bardziej zmierzy) że chwilowa moc/pik mocy elektrycznej (spowodowany obciążeniem wzmacniacza) wymaga zastosowania odpowiedniego kondensatora, takiego który potrafi zgromadzić określony ładunek elektryczny i zostać użyty do chwilowego zasilenia wzmacniacza, a następnie określić czas do ponownego zgromadzenia ładunku elektrycznego i bycia gotowym do kolejnego użytku.
Robi się na pałę co? ...
Skomentuj
-
Nie na temat...Pawle dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Lukasz uważam przytczone porównanie z wysokotonówką za bezsensowne i nieprawdziwe. Chyba, że chcesz zejsć z tematem na margines społeczeństwa, czytaj głusi.
Nikt nawet nie wie co to za system CA, bo nie podano w temacie, ale jakie kondzioły i ile kiloFaradów już tak heh
Ja żadko zniechęcam ludzi do prac DIY. Wręcz przeciwnie, zachecam, ale z głową...
Malutkiz "kręć" dalej te kondzioły.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaZadałem proste pytanie i z uzyskanych odpowiedzi wnioskuję, że nikt nie ma pojęcia (nawet admin) czy owy patent (kondensator) ma jaki kolwiek sens zastosowania równolegle do zasilania.
Nikt pewnie nie udowodni, (ani tym bardziej zmierzy) że chwilowa moc/pik mocy elektrycznej (spowodowany obciążeniem wzmacniacza) wymaga zastosowania odpowiedniego kondensatora, takiego który potrafi zgromadzić określony ładunek elektryczny i zostać użyty do chwilowego zasilenia wzmacniacza, a następnie określić czas do ponownego zgromadzenia ładunku elektrycznego i bycia gotowym do kolejnego użytku.
Robi się na pałę co? ...
Skomentuj
-
W domu może i tak
W samochodzie masz 5m kabla masę wzięta z nie zawsze poprawnego miejsca
Wiec problemy z zasilaniem sa częstsze
Co do mojego "teoretyzowania" to juz nie raz słyszałem auto lub kolumnę ktora powinna teoretycznie dobrze zagrać
Sprzet/glosniki świetnie dobrane i zestrojone technicznie super
Co z tego jak nie grałoJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaW samochodzie masz 5m kabla masę wzięta z nie zawsze poprawnego miejsca
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaW takim wypadku nie wyjdzie taniej zrobic to porzadnie?
zdecydowana wiekszosc ludzi montuje konda bo ma problem "z przygasaniem swiatel". naczytaja sie glupot w sieci i do swojej instalacji kupuja konda... co z tego ze kable zle poprowadzone a czesto taka instalacja jest na kablach 4-6mm2!
powaznie, widzialem taka instalacje z kondem gdzie w zasilaniu siedzialy kabelki 6mm2! :thumbdn:
osobiscie wole pociagnac minus od aku i dac dobre konektory
jeszcze nie mialem potrzeby montowania konda
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaNie na temat...Pawle dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Lukasz uważam przytczone porównanie z wysokotonówką za bezsensowne i nieprawdziwe. Chyba, że chcesz zejsć z tematem na margines społeczeństwa, czytaj głusi.
Nikt nawet nie wie co to za system CA, bo nie podano w temacie, ale jakie kondzioły i ile kiloFaradów już tak heh
Ja żadko zniechęcam ludzi do prac DIY. Wręcz przeciwnie, zachecam, ale z głową...
Malutkiz "kręć" dalej te kondzioły.
W bagażniku podłączone są PG TI600.4 I RF T4004. PG odpowiada za front a RF docelowo ma napędzac subwoofer.
Bez urazy ale nie "czujesz" o co chodzi więc rozumiem twój punkt widzenia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaW takim wypadku nie wyjdzie taniej zrobic to porzadnie?
Skomentuj
-
El_liero co wiecej powiem ci ludzie montują kilka kondensatorow
Instrukcja montażu urządzenia "helix xxl" nakazuje zamontować dwa kondensatory
Jeden przed drugi za urządzeniem
Helix xxl to taka przetwornica ktora ma utrzymać cały czas napiecie w instalacji samochodu na poziomie 14,4v (ustawiana) mimo wyłączonego autaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaA uważasz ze zrobiłem sobie to byle jak?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaZadałem proste pytanie i z uzyskanych odpowiedzi wnioskuję, że nikt nie ma pojęcia (nawet admin) czy owy patent (kondensator) ma jaki kolwiek sens zastosowania równolegle do zasilania.
Robi się na pałę co? ...
W samochodzie z PRAWIDŁOWO zamontowanym audio i subem o dużej mocy posłuchaj najpierw głośno tak jak jest z podłączonym kondensatorem
A następnie odłącz go i posłuchaj jeszcze raz
Miliony ludzi słyszą różnicę a Ty chcesz to zobaczyć na papierze :)
Widać z tego , że o zasilaniu wzmacniaczy masz niewielkie pojęcie
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
przy bardzo duzych mocach, jak pisalem, lepiej wg mnie sprawdza sie dodatkowy aku
Montowanie akumulatora w miejscu nie przewidzianym przez konstruktorów samochodu stwarza dodatkowe zagrożenie dla życia i zdrowia osób znajdujących się w pojeździe
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaMowa o małym alu np z motoru
Zamieszczone przez kolmen Zobacz postaAkumulatora nie podłączysz do wzmacniacza na przewodach o długości 10cm
wzmacniacz na cala szerokosc bagaznika, aku w nadkolu... jakos tam daleko nie bylo
Skomentuj
-
Robi się na pałę co? ...
A pobór prądu potrafi być spory w car audio :)
Skomentuj
Skomentuj