W przyszłym roku chyba buduję tego accuphase e-450 chyba że coś lepszego do 1500 zł diy? :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz Vintage, co kupić ?
Collapse
X
-
To ci właśnie piszę, zbuduj kolumny, bo to najważniejsze, a później od kogoś pożycz/ukradnij/wybłagaj akuklona i iampa i posłuchaj.
Aktualnie do iampa są łatwiej dostępne części, masz kilka wersji do wyboru i są tacy co twierdzą że gra lepiej.
Jeśli po napisie "prawie jak E450" chcesz wybierać, to na złe forum trafiłeś.
Skomentuj
-
Odsluch jest tutaj mocno wskazany, DIY chociaz czasami brzmi rewelacyjnie to jest trudno odsprzedawalne i czesto nie da sie odzyskac wlozonych pieniedzy, zanim zaczniesz budowe wzmacniacza postaraj sie go posluchac gdzies w okolicy.
Ja tez chcialem budowac P4100 bez odsluchu i dobrze ze tego nie zrobilem bo mocno sie zawiodlem porównujac go pozniej do mojego fabrycznego wzmacniaczaSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Bo to są wzmacniacze podobnej klasy. To że accuphase kosztuje drogo to raczej nie powinno być wyznacznikiem tego, co budować.
Jest kupę ludzi którzy rzucają się na dany sprzęt "bo legenda" Też zacząłeś od technicsa nie wiedząc na jego temat nic. Takie podejście nie ma sensu, każdy ma swoje uszy, swoje kolumny... Kupowanie czegoś po opinii innego człowieka nie ma sensu. Pomacaj sam.
A piję żebyś zaczął od kolumn, bo od nich najwięcej zależy. To między kolumnami są największe różnice. Lepiej dobrać elektronikę do kolumn niż na odwrót.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sowiński Zobacz postaWymiana kabli i tym podobnych rzeczy jest kupa artykułów o tym.
A chcę to zrobić ponieważ można wycisnąć ze wzmacniacza wszystko co się da, często producenci wzmacniaczy nie wyciskają wszystkiego ze wzmacniaczy bo im się po prostu nie opłaca.
Ja chętnie bym coś takiego zrobił ale wolałbym zacząć od posiadania jakiejś dobrej podstawy na takie modyfikacje.
Myślałem nad technicsem su vx 800 ale zasmuciły mnie opinie że brak środka i bardzo okrojone górne rejestry.
Jakieś inne opinie o tym technicsie? :)
Technicsy :)
I raczej niewiele można uzyskać , z niektórych topowych nadadzą się wycieraki i obudowa
Ewentualnie transformatory i kondensatory z zasilania
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaTo między kolumnami są największe różnice. Lepiej dobrać elektronikę do kolumn niż na odwrót.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
Skomentuj