Pogadajmy o 2oo!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motocyklowy
Collapse
X
-
U mnie plan był na zrobienie do końca sezonu 1kkm żeby zrobić pierwszy serwis po docieraniu silnika, ale chyba nic z tego nie będzie...
Pogoda mocno się kiepści...
W ubiegłą sobotę, zrobiłem sobie krótką poranną wycieczkę (300km) z kumplem i jestem oczarowany moją pomarańczą. Kupiłem ją w ciemno, nigdy jej nie widząc na żywo. Byłem pełen obaw czy mi będzie odpowiadał, ale póki co jest super!!
Last edited by Hermes; 08.11.2016, 13:06.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Ja i mój młody.
Kupiłem w te lato keewaya rks 125, chińska marka która przejęła włoskie benelli z ulepszonym klonem silnika z suzuki gn.
Niestety celowałem tylko w 125 ze względu że B wystarczy, głównie jako transport do pracy i alternatywa na korki.
Jak na razie nie psuje się, mało pali. Często młodego wrzucę na przód i jeździmy po okolicy.
Miałem w życiu kilka rometów (kadet, ogar), crossa 250 (nawet nie wiem co to było), mz 250 (od wujka na 18'stke dostałem, pojeździłem ok 3 lat, sprzedałem i prawko za to zrobiłem), krótko honde cb 1100, długo nic i teraz to.
Może kiedyś A się zrobi i kupi coś konkretnego, a kusi jak choler@ :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaJa i mój młody.
Kupiłem w te lato keewaya rks 125, chińska marka która przejęła włoskie benelli z ulepszonym klonem silnika z suzuki gn.i wyważ koła. Ja w moim Junaku od nowości nie wyważone koła były przyczyną zdziwienia że przód ucieka a przy prędkościach rzędu 70km/h dziwnie kierownicą telepało w pionie....
Skomentuj
-
Opchnąłem gsx600f i w lutym kupiłem dużego zetora w wersji turystycznej - Kawasaki z1000sx 2011
Ło matko, ale to dre... idzie od dołu, a od 7 tysięcy jeszcze wyczuwalnego kopa dostaje. Poza tym elastyczność silnika - na 6. biegu mogę pyrkać 30km/h i płynnie przyspieszyć bez szarpania i stękania silnika. Dodatkowy plus (dla mnie) że nie idzie na koło bez opamiętania przy przyspieszaniu. Jak się chce to na pierwszym i drugim z gazu się go postawi, ale to nie dla mnie.
Niedługo po zakupie:
Po dorobieniu stelaża kufra: (za oryginał Shad wołał 400zł, ja z malowaniem proszkowym zmieściłem się w 80 :P )
Po własnoręcznej przeróbce siedzeń: (fabryczne są twarde i źle wyprofilowane)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaZmień opony ...
Trzepać raczej nie trzepie kierownicą, ale o wyważeniu myślałem dla spokoju.
Jak na taki motorek to jestem zadowolony, tym bardziej że kupiłem 10 miesięczny, za prawie połowę wartości a chciałem rower z napędem elektrycznym kupić.
Skomentuj
-
Dźwiedziuprzeczytaj sobie test pod tym linkiem : http://www.scigacz.pl/Mala,wielka,ro...ach,27243.html
Zrozumiesz o co mi chodzi ;D
Skomentuj
-
Ja się turlałem po mieście wczoraj i dziś. Wczoraj droga była miejscami wilgotna i miałem sporo uślizgów - kontrolowanych i niekontrolowanych :)
Dziś opona lepiej klei i już bez poślizgów niekontrolowanych. Nawet pobiłem swój rekord prędkości na takim długim lewym łuku.
Teraz czas uprać termoaktywne łachy, bo zapowiadają śnieg i chyba będę miał przerwę jakiś czas w jeżdżeniu (bo u mnie sezon nie kończy się nigdy :P)
Skomentuj
-
Hej,
od jakiegoś czasu rozglądałem się za czymś przypominającym supermoto lub stricte supermoto.
Patrzyłem po Husqvarnie sm610, KTM 640, 660 i 690. Najbardziej mnie ciągnęło do Aprilli sxv 550 - lekkość, moc i dźwięk V2 + szeroki lać do łojenia po zakrętach.
Potem przyszedł zachwyt nad Husqvarną Nuda 900, Aprilią Dorsoduro 1200 i KTM 990 SM. Poczytawszy i pooglądawszy internety wybór padł na Austriaka.
Znalazł się jeden, niedaleko, więc podjechałem, obejrzałem, przejechałem się, potargowałem i nabyłem :biggrin:
Jest kilka rzeczy do poprawy, ale nic z czym sobie nie poradzę np:
-nie działał czujnik klamki hamulca, a już działa - właściciel powiedział, że jest uszkodzony, a po prostu się oderwał, więc go przykleiłem epoksydem,
-nie działał prędkościomierz, po pomiarach stwierdziłem, że czujnik halla do wymiany. Nowy ponad 300zł, używka z Duke'a 125 65zł z przesyłką, tylko wtyczkę podmienić. Na dniach ma dotrzeć.
- lakier na czarnych elementach wygląda tak sobie - wyrównam powierzchnię i nakleję folię 3m (m12 czarny mat - też już jedzie)
- gaz przy niskich prędkościach jest nerwowy i trudny w kontroli - przeszlifowałem rowek w manetce, żeby przypominał koło zamiast owalu i jest lepiej.
Ogólnie to jest dosłownie cała książka o modach do tego moto i bez problemu można uzyskać 15 -20KM więcej, bez wysilania silnika; kwestia innego airboxa, usunięcia drugich klapek w dolocie, przelotowy wydech, zaślepienie systemu SAS, wyłączenie sondy lambda, i mapa dostosowana do modyfikacji. No i kasa, bo sam airbox to w zależności od producenta 1200-1800zł :mellow:
Póki co planuję kominy Dominatora i zrobienie wtyczki dla obd2, bo sam interfejs posiadam, więc będzie można wgrywać mapy.
Skomentuj
-
Piękna Pomarańcza. Witaj w Rodzinie
U siebie mam komin Dominatora - oval w satynie. Całkiem spoko sie wydaje. Mam dbkilera hard, bo pierońsko się wydziera bez.
Niedawno wróciłem z tripa po bałkanach. Taka o fotka:
marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Moja pomarańcza chyba jakaś niedojrzała, bo biała :P
Myślałem na Dominatorem GP1, ale z tego co piszesz zwykły mi wystarczy - ma być basowo i głośno, ale bez wybijania szyb.
Kiedyś pewnie jakieś crashpady, albo gmole i płyta pod silnik (raczej samoróbka). Teraz mam dwa motory, więc trzeba koszta dzielić, choć Kawasaki swój roczny żołd odebrało w jednej racie - wymieniałem uszkodzone tryby w skrzyni. Mechanik powiedział, że robota to 1800zł + części...
Obejrzałem jeden filmik na YT jak się rozpoławia silnik i zrobiłem sam. Koszt: 1410 elementy skrzyni + 150 sylikon, olej i filtr. Przy okazji wyczyściłem kolektory i kata, i pomalowałem je na czarno oraz pociągnąłem czerwoną farbą osłonę chłodnicy z Chin.
Skomentuj
Skomentuj