Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motocyklowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wątek motocyklowy

Pogadajmy o 2oo!!
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

O tak... mimo że pasjonuje się 2oo od stycznia to już trochę kilometrów na kulałem

Skomentuj

U mnie plan był na zrobienie do końca sezonu 1kkm żeby zrobić pierwszy serwis po docieraniu silnika, ale chyba nic z tego nie będzie...
      Pogoda mocno się kiepści...

W ubiegłą sobotę, zrobiłem sobie krótką poranną wycieczkę (300km) z kumplem i jestem oczarowany moją pomarańczą. Kupiłem ją w ciemno, nigdy jej nie widząc na żywo. Byłem pełen obaw czy mi będzie odpowiadał, ale póki co jest super!!

Last edited by Hermes; 08.11.2016, 13:06.
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Lewa w górę
        Last edited by piotr f.; 08.11.2016, 13:04.

Skomentuj

No chłopaki to jeszcze zarażony motocyklizmem ???

Skomentuj

Ja i mój młody.
            Kupiłem w te lato keewaya rks 125, chińska marka która przejęła włoskie benelli z ulepszonym klonem silnika z suzuki gn.
            Niestety celowałem tylko w 125 ze względu że B wystarczy, głównie jako transport do pracy i alternatywa na korki.
            Jak na razie nie psuje się, mało pali. Często młodego wrzucę na przód i jeździmy po okolicy.
            Miałem w życiu kilka rometów (kadet, ogar), crossa 250 (nawet nie wiem co to było), mz 250 (od wujka na 18'stke dostałem, pojeździłem ok 3 lat, sprzedałem i prawko za to zrobiłem), krótko honde cb 1100, długo nic i teraz to.
            Może kiedyś A się zrobi i kupi coś konkretnego, a kusi jak choler@ :-)

Skomentuj

Złapiesz bakcyla to zrobisz A Motocykla jak i wódki nie opłaca się brać niżej LITRA

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                Ja i mój młody.
                Kupiłem w te lato keewaya rks 125, chińska marka która przejęła włoskie benelli z ulepszonym klonem silnika z suzuki gn.
                Zmień opony i wyważ koła. Ja w moim Junaku od nowości nie wyważone koła były przyczyną zdziwienia że przód ucieka a przy prędkościach rzędu 70km/h dziwnie kierownicą telepało w pionie....

Skomentuj

Opchnąłem gsx600f i w lutym kupiłem dużego zetora w wersji turystycznej - Kawasaki z1000sx 2011
                  Ło matko, ale to dre... idzie od dołu, a od 7 tysięcy jeszcze wyczuwalnego kopa dostaje. Poza tym elastyczność silnika - na 6. biegu mogę pyrkać 30km/h i płynnie przyspieszyć bez szarpania i stękania silnika. Dodatkowy plus (dla mnie) że nie idzie na koło bez opamiętania przy przyspieszaniu. Jak się chce to na pierwszym i drugim z gazu się go postawi, ale to nie dla mnie.

Niedługo po zakupie:

Po dorobieniu stelaża kufra: (za oryginał Shad wołał 400zł, ja z malowaniem proszkowym zmieściłem się w 80 :P )

Po własnoręcznej przeróbce siedzeń: (fabryczne są twarde i źle wyprofilowane)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                    Zmień opony ...
                    Opony są ok, ta wersja rks to jakaś limitowana z lepszymi oponami niż standardowe.
                    Trzepać raczej nie trzepie kierownicą, ale o wyważeniu myślałem dla spokoju.
                    Jak na taki motorek to jestem zadowolony, tym bardziej że kupiłem 10 miesięczny, za prawie połowę wartości a chciałem rower z napędem elektrycznym kupić.

Skomentuj

Dźwiedziu przeczytaj sobie test pod tym linkiem : http://www.scigacz.pl/Mala,wielka,ro...ach,27243.html

Zrozumiesz o co mi chodzi ;D

Skomentuj

Oj oj... nikt więcej nie jeździ na moto ??

Skomentuj

Zima jest to nikt nie jeździ. Chociaż zaglądałem ostatnio do dowodu to badanie dwa lata temu robione 16.02

Skomentuj

Ja zaraz jadę pętelkę +/- 200km zrobić :flapper:
                            marcinsywala.pl

Skomentuj

No fakt, dziś pogoda dobra.

Skomentuj

Właśnie wróciłem. Jak wyjeżdżałem z Krk 2stopnie, teraz podczas powrotu 5
                                marcinsywala.pl

Skomentuj

Ja się turlałem po mieście wczoraj i dziś. Wczoraj droga była miejscami wilgotna i miałem sporo uślizgów - kontrolowanych i niekontrolowanych :)

Dziś opona lepiej klei i już bez poślizgów niekontrolowanych. Nawet pobiłem swój rekord prędkości na takim długim lewym łuku.

Teraz czas uprać termoaktywne łachy, bo zapowiadają śnieg i chyba będę miał przerwę jakiś czas w jeżdżeniu (bo u mnie sezon nie kończy się nigdy :P)

Skomentuj

Hej,
                                    od jakiegoś czasu rozglądałem się za czymś przypominającym supermoto lub stricte supermoto.
                                    Patrzyłem po Husqvarnie sm610, KTM 640, 660 i 690. Najbardziej mnie ciągnęło do Aprilli sxv 550 - lekkość, moc i dźwięk V2 + szeroki lać do łojenia po zakrętach.
                                    Potem przyszedł zachwyt nad Husqvarną Nuda 900, Aprilią Dorsoduro 1200 i KTM 990 SM. Poczytawszy i pooglądawszy internety wybór padł na Austriaka.
                                    Znalazł się jeden, niedaleko, więc podjechałem, obejrzałem, przejechałem się, potargowałem i nabyłem :biggrin:

Jest kilka rzeczy do poprawy, ale nic z czym sobie nie poradzę np:
                                    -nie działał czujnik klamki hamulca, a już działa - właściciel powiedział, że jest uszkodzony, a po prostu się oderwał, więc go przykleiłem epoksydem,
                                    -nie działał prędkościomierz, po pomiarach stwierdziłem, że czujnik halla do wymiany. Nowy ponad 300zł, używka z Duke'a 125 65zł z przesyłką, tylko wtyczkę podmienić. Na dniach ma dotrzeć.
                                    - lakier na czarnych elementach wygląda tak sobie - wyrównam powierzchnię i nakleję folię 3m (m12 czarny mat - też już jedzie)
                                    - gaz przy niskich prędkościach jest nerwowy i trudny w kontroli - przeszlifowałem rowek w manetce, żeby przypominał koło zamiast owalu i jest lepiej.

Ogólnie to jest dosłownie cała książka o modach do tego moto i bez problemu można uzyskać 15 -20KM więcej, bez wysilania silnika; kwestia innego airboxa, usunięcia drugich klapek w dolocie, przelotowy wydech, zaślepienie systemu SAS, wyłączenie sondy lambda, i mapa dostosowana do modyfikacji. No i kasa, bo sam airbox to w zależności od producenta 1200-1800zł :mellow:

Póki co planuję kominy Dominatora i zrobienie wtyczki dla obd2, bo sam interfejs posiadam, więc będzie można wgrywać mapy.

Skomentuj

Piękna Pomarańcza. Witaj w Rodzinie

U siebie mam komin Dominatora - oval w satynie. Całkiem spoko sie wydaje. Mam dbkilera hard, bo pierońsko się wydziera bez.

Niedawno wróciłem z tripa po bałkanach. Taka o fotka:
                                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Moja pomarańcza chyba jakaś niedojrzała, bo biała :P

Myślałem na Dominatorem GP1, ale z tego co piszesz zwykły mi wystarczy - ma być basowo i głośno, ale bez wybijania szyb.

Kiedyś pewnie jakieś crashpady, albo gmole i płyta pod silnik (raczej samoróbka). Teraz mam dwa motory, więc trzeba koszta dzielić, choć Kawasaki swój roczny żołd odebrało w jednej racie - wymieniałem uszkodzone tryby w skrzyni. Mechanik powiedział, że robota to 1800zł + części...
                                        Obejrzałem jeden filmik na YT jak się rozpoławia silnik i zrobiłem sam. Koszt: 1410 elementy skrzyni + 150 sylikon, olej i filtr. Przy okazji wyczyściłem kolektory i kata, i pomalowałem je na czarno oraz pociągnąłem czerwoną farbą osłonę chłodnicy z Chin.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X