Jest inaczej niż na rzędowym litrze, trzeba utrzymywać obroty powyżej 3 tys., żeby nie szarpało łańcuchem i silnik nie narzekał, ale kręci się elegancko i ma kopa. Przy małych prędkościach jest nerwowy, ale to częściowo udało mi się wyeliminować. No i żre bryńsko. W Z1000sx jest taki sam zbiornik - 19l - w trasie zrobię 300-320km aż zacznie świecić rezerwa, na której zrobię bezpiecznie 40km, a raz udało mi się 50 machnąć i zostało 0,7l w baku. KTM do rezerwy przy podobnym stylu jazdy zrobi 250-260km + jakieś 40km rezerwy. Póki co miałem na nim jedną trasę ponad 400km, teraz w niedzielę, więc spalanie może trochę spadnie jak się do niego przyzwyczaję.
Dziwna też jest z początku pozycja - wysoko, że hej. Na gs1200 siedzi się niżej :p Mam 1,77m i podłoża dotykam palcami, ale siedzi się wygodnie, choć myślałem, że podnóżki będą mniej agresywnie ustawione. No, ale już się przyzwyczajam i wczoraj było małe szlifowanie podnóżka
No no, jest narwisty :P
W porównaniu do DL650, to na KTMie sie siedzi NA motocyklu, a nie W motocyklu (DL650). Na początku pozycja była dla mnie mega dziwna, ale przywykłem.
Też mam 177cm i całymi stopami nie sięgam podłoża :P
Spalanie średnie mam w okolicy 5,5L. Na moim zrobiłem około 8kkm i jest BOMBA!!
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
To i jak się dopiszę do wątku
Bebok, jak mój byłby w stanie przejechać te 250km na jednym tankowaniu to byłbym w 7 niebie. U mnie rezerwa pali się już po ca.170 km.
Tak jak piszesz, litra w rzędzie (i 600tki zresztą też ), nie ma co trzymać poniżej 4 tyś bo to męczarna dla motoru i dla kierowcy...
PS. Widzę że masz z1000...też kiedyś miałem tyle że 2004, ale się popsuł...
Seba, też masz tego Kata? Po mieście to pali jak smok, zgadzam się, ale coś za coś. Nazwa 'dzik' pasuje idealnie do charakteru silnika. Z1000 oddaje moc liniowo i jest przewidywalny pod tym względem, a KTM jest bardziej zero-jedynkowy. Odkręcasz na pierwszym i idzie na gumę, na drugim idzie na gumę, no i często zrywa przyczepność. Ja tak testuję asfalt u siebie - odkręcam na pierwszym albo drugim i jak zaczyna buksować i iść bokiem to wiem, że nawierzchnia jest słaba
Dziś chłodnica w Kawie powiedziała 'dość tego' i się rozszczelniła. Dobrze, że się wygłupiałem na mieście, a nie w trasie i do domu miałem niedaleko. Na szczęście jest drugi motor :p
Z1000 miałem chyba ok 2009 ale dosyć krótko bo okazało się że w crashtescie przegrał że skoda fabia
Niemniej cały czas jestem wierny marce bo po z1000 była kawa zx6r a teraz chyba już 5 sezon jest ze mną zx10r
Pali to dużo ale powiem szczerze że nie sprawdzałem nigdy ile dokladnie Robię max 180km do momentu zapalenia się rezerwy. Zx6r paliło zdecydowanie mniej.
Hmm...chodnica poszła? Moto jest po jakichś przygodach, bo dziwne że tak sama z siebie się rozszczelnila?
Ja przygód nie miałem na zecie, ale to jest sprzęt z Rajchu, a tam leżał przynajmniej na lewej stronie. Dla mnie to też jest dziwne, tym bardziej, że założyłem osłonę na chłodnicę i nie widziałem, żeby gdzieś dostała strzał z kamienia. Po wypłacie może się za to wezmę :)
Mam kabel i interfejs do kompa do podłączenia KTMa. Jak ktoś chce wgrać mapę, albo wyłączyć jakieś pierdoły, to zapraszam.
Interfejs obd2 kupiony lata temu do Alfy i Fiata + polutowany konektor do KTM + netbook na trzymającej kilka minut baterii :)
Mam wydechy przelotowe, więc zmieniłem sobie odpowiednią mapę. Jeszcze z modów zostaje do zrobienia short stack + second fliers i mapa do tego. Nowego airboxa w tym roku się chyba nie dorobię. Po wszystkich modach (z airboxem) powinno być 126 zamiast 106 koni na kole. A to jest terytoruim z1000, który jest 40 kilo cięższy
Tryb offroad to ja miałem odblokowany już w z1000sx :p Teraz czuję się jeszcze pewniej. Była rundka po polach i po szutrze i jest dobrze
Interfejs obd2 kupiony lata temu do Alfy i Fiata + polutowany konektor do KTM + netbook na trzymającej kilka minut baterii :)
Mam wydechy przelotowe, więc zmieniłem sobie odpowiednią mapę. Jeszcze z modów zostaje do zrobienia short stack + second fliers i mapa do tego. Nowego airboxa w tym roku się chyba nie dorobię. Po wszystkich modach (z airboxem) powinno być 126 zamiast 106 koni na kole. A to jest terytoruim z1000, który jest 40 kilo cięższy
Tryb offroad to ja miałem odblokowany już w z1000sx :p Teraz czuję się jeszcze pewniej. Była rundka po polach i po szutrze i jest dobrze
Sonda jest, ale wyłączona.
Tak, TuneECU.
Jeśli o mapy, to są gotowce na necie, nawet na stronie TuneECU. Ja jestem za cienki w uszach na modzenie map. :)
To te 126 KM weź przez palce i mam nadzieję, że zrobiłeś kopię oryginału... Jak możesz to wrzuć ori i ten który wrzuciłeś, może mi się uda wykopać co tam pogrzebane
Bebok, mój kumpel zgadał się z jakimś chłopakiem z TuneEcu i zbierał dane z OBD2 po zmienionym wydechu, airboxie itp przez +/- miesiąc.
OBD2 miał na bluetooth, i wszystko co sie działo z silnikiem ładował na telefon.
Potem wysłał te dane do TuneEcu i chłopaki zrobili mu zdalnie mape.
Moto jeśli się nie mylę, to Triumph 955i
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
A żeby to działało jak powinno, to by to trzeba na hamowni zrobić. Zdalnie to sobie mogą pogwizdać, albo zrobić z bardzo bezpiecznym zapasem... To tak jak mi znajomy mówił - jak stroi auta, to jeden silnik przyjmie 25 stopni wyprzedzenia zapłonu i będzie działać, drugi przy 10 już stuka. Te same silniki, te same osprzęty, tak samo poskładane auta od tej strony. I jak tu robić gotowce do mocno obciążonych wolnossaków...
Skomentuj