Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Black Friday

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Black Friday

Kojarzy może ktoś jakieś okazje w tematyce diy audio z okazji Black Friday?

USA raczej odpada ze względu na kurs USD...

Dziś (bo już jest aktywny) np. Loudspeakershop ma czarny piątek.

- - - - - aktualizacja - - - - -

W akustyczny.com.pl również.

Skomentuj

widzę, że jeszcze jest na 10 - 15% na zap-audio.pl/

Skomentuj

Tme 20%

Skomentuj

Gdyby tak wszystkie te firmy tydzień przed zapowiadały taki piątek, było by fajniej.

Skomentuj

tme ma parking dla produktów. W każdej chwili można kupić elementy z parkingu :). A samo tme co jakiś czas robi różne promocje (np. darmową wysyłkę itp)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Gdyby tak wszystkie te firmy tydzień przed zapowiadały taki piątek, było by fajniej.
              No ba. Wtedy byłoby super.

Skomentuj

Dajcie spokój co to za promocja 10% np przy komplecie glośników za 600 zł to jest 60zł i czar 10% pryska kiedy się spojrzy ,że u konkurencji bez promocji te same głośniki kosztują 12 zł taniej i na jedno wychodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Dajcie spokój....
                  No dokładnie! A tym bardziej po kontakcie ze sprzedawcą i negocjacją ceny. Wiadomo, że dziś firmy wypychają głównie "starocie" ze stanów magazynowych. Nikt przecież krzywdy sobie w biznesie nie zrobi, aby dać przyjemność kupującym :)

Skomentuj

Fajnie, że trochę ludzi rozumie ten bulszit. Ciemnocie pozostaje współczuć, ale też fajnie że są to można im to pchać

Skomentuj

Dajcie spokój co to za promocja 10% np przy komplecie glośników za 600 zł to jest 60zł i czar 10% pryska kiedy się spojrzy ,że u konkurencji bez promocji te same głośniki kosztują 12 zł taniej i na jedno wychodzi.
                      A czy mógłbyś podać przykład dwóch polskich sklepów?

Skomentuj

Za to na grach są dobre rabaty :)

Ja porownywałem ceny z zapytaniem audio do cen w polinku. I w polinku wyjdzie taniej ze względu na to że nie będzie się placiło za dwie przesyłki, bo polink ma prawie monopol na elementy do zwrotnicy.

W loudspeakershop są lepsze obniżki ale to tylko kilka modeli głośników.
                        Last edited by scythe1123; 25.11.2016, 15:26.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Kupiłem dzieciom zabawki na święta w Intermarche. Oczywiscie żona tak je schowała,ze od razu zostaly otwarte przez dzieciaki..
                          Jedna z zabawek to samochodzik (made in gdzie wszystko) zdalnie sterowany na akumulatorki. Po rozładowaniu chciałem podłączyć zasilacz.....

Ale skośnoocy zrobili za krótkie bolce :) A dopiero co wymieniłem wszystkie gniazdka w mieszkaniu....

Last edited by ruffpl; 25.11.2016, 15:51.

Skomentuj

Ja porownywałem ceny z zapytaniem audio do cen w polinku. I w polinku wyjdzie taniej ze względu na to że nie będzie się placiło za dwie przesyłki, bo polink ma prawie monopol na elementy do zwrotnicy.
                            Przesyłka kosztuje 20zł.
                            Jak sam pisałeś, przy zakupie głosników za 600zł mamy rabat 60zł.
                            Niech by była przesyłka płatna to wychodzi już 40zł na +.

Seasy w Polinku kosztują tyle samo co w ZapAudio.
                            Teraz zobacz, w czarny piątek w ZapAudio masz 10% zniżki, a przy zakupie powyżej 1500zł aż 15% (w każde inne dni 7.
                            Kupując głosniki do 3way + jakieś tam akcesoria będzie spokojnie 1500zł, czyli wychodzi 1275zł, 225zł na + (bo przesyła gratis).

W jakim polskim sklepie kupisz taniej Seasy?

Spoko, można się dogadać ze sklepem na jakiś % zniżki, ale nie na 15% przy jednorazowym zakupie.

Jeśli masz taki sklep w którym można kupić taniej, napisz, z chęcią skorzystam (bo akurat teraz nie mam kasy aby zrobić zakupy w ZapAudio, dlatego pisze że fajnie było by wiedzieć tydzień przed o takiej akcji).

Skomentuj

A ja patrzyłem na sb acustics i w polinku są tańsze :)

To w takim razie zaoszczędzisz przy zakupie za 1500 zł 8% czyli 120zł - to rzeczywiście jakaś oszczędność. Ale to przy zakupie za 1500zł. Z mojego punktu widzenia (zakupy poniżej 1500zł) nie widzę żadnej okazji.

Poza tym skoro w standardzie masz 7% zniżki przy takich zakupach to myślę, że po negocjacji ze sprzedającym da radę dobić do 15%

Prawdziwe promocje to ja w stanach są - przeceny 80% to jest coś. W Polsce słabo z promocjami.

Dodatkowo dziś przeglądałem ofertę black friday w sklepie RTV - przecenione jakieś gnioty, których nikt nie chce kupować.
                              Last edited by scythe1123; 25.11.2016, 17:40.

Skomentuj

A nie, przepraszam, 5% jest w Zap audio.

W Polsce słabo z promocjami.
                                No tak, wiadomo dlaczego... ale o polityce lepiej tutaj nie rozmawiać.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Tak sobie czytam ten wątek i potwierdza się, że polakom nigdy się nie dogodzi. W moim mniemaniu każda zniżka jest fajna, ale zakupy zawsze trzeba robić z głową. Z tego co widzę, scythe1123, oczekiwałbyś przecen rzędu 50%, a najlepiej gdybyś głośniki znalazł w sklepie "1000 artykułów po 4 złote"...
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hermes W odzieżówkach i 50% się ponoć trafia, ale i to co się pojawiło w tym temacie jest ok.

Skomentuj

ampli, o tym pisze. Mieć 120zł, a nie mieć 120zł to jest... (240zł...)
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Odzieżówka co innego, a wymienione wyżej głośniki co innego. Nie można tych dwóch grup towarowych mierzyć jedną miarą. Marże na głośnikach są zupełnie inne, jeśli by tak nie było dystrybutorzy i handlarze internetowi rozwalili by każdą markę. Odzieżówka jest bardzie kontrolowana przez markowe sklep, a i narzuty w przypadku cen wyjściowych wynoszą kilkaset procent. Jasne każda przecena jest fajną, ale i tak zawsze zostaje im niezła kasa ponieważ poniżej kosztów nic nie oddają. Cały myk jest w tym, aby nie kupować niepotrzebnych rzeczy na zaś a tak właśnie dużo ludzi postępuję. Kupię, bo więcej taka okazja się nie trafi może się przyda.. ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X