Też prawda, mimo promocji na elektronikę nic nie wyhaczyłem, bo po prostu nie miałem w planach, a kupować tylko żeby kupić w promocji jest zupełnie bez sensu (na to liczą markety czy wspomniana odzieżówka).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Black Friday
Collapse
X
-
Ostatnio chciałem kupić sobie nowy osprzęt do roweru. Wiadomo że szukałem jak najlepszej ceny, trafiłem na ofertę ze sklepu w Anglii. Chcąc kupić jednak w Polsce napisałem do jednego ze sklepów, gdzie wysłałem im link do sklepu w Anglii i pytałem czy mogą zrobić podobną cenę. W odpowiedzi dostałem: "Kupujemy na sprzedaż w dużo wyższej cenie".
Skomentuj
-
Hermes sory ale dla mnie 10zł to nie jest cena dla której miałbym coś w tej chwili kupować bo jest ciut taniej (mówię o różnicy na całym komplecie a nie na jednej sztuce).
W planach jest zbudowanie kolumn na pewnych głośnikach ale to odległe dlatego 10zł nie zachęca mnie do tego aby teraz wydać te pieniądze.
Skomentuj
-
Sorry, ale mi to przypomina noc muzeów. Kolejki jak za komuny bo za darmo. Ludzie czekają w gigantycznych kolejkach dokładnie wtedy kiedy jest to narzucone. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tych kolejek nie ma w inne dni, a trzeba nadmienić, że wiele z w/w instytucji mają też darmowe wejścia w określone dni. :) I kolejne akcje w stylu wyłącz prąd na 1 minutę, bo zrobisz tyle dla ekologii, że drugie tyle ta ekologia dostanie po....
Skomentuj
-
Nie na temat...Tym bardziej scythe1123 nie rozumiem żalu, że tak małe obniżki są :) Nikt nie każe Ci ich kupować.
Dla jednego 10zł to mało, dla innego dużo - nie mi oceniać
Taki EOT z mojej stronymarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaTaka promocja to żadna promocja dla mnie.
Nie obieraczke tego jako żalenie się z mojej strony. Po prostu nie ma żadnego benefitów z tej promocji.
W którym polskim sprawdzonym sklepie masz taniej niż na promocji w ZapAudio?
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaja patrzyłem na sb acustics i w polinku są tańsze
Nie wiem jaki Ty cennik widzisz, ale ja widzę taki:
Głośnik SB Acoustics SB23NRXS45-8
- Polink 376zł (2szt. 752zł)
- ZapAudio 365zł (2szt. 730zł)
- Audiotransducer 348zł (2szt. 696zł)
Kupując dwa te głośniki w ZapAudio w normalny dzień, dostajemy 2% rabatu, czyli wychodzi 715zł (już jest taniej niż w Polinku).
Teraz masz -10%, co daje kwotę 657zł (taniej niż w Audiotransducer).
Przy zakupie powyżej 1500zł masz już -15%, to daje kwotę 620zł.
No i przesyłka gratis.
Jeszcze raz się zapytam, w którym to sklepie jest taniej?
Kwestia tego czy ktoś akurat musi zamówić głosniki, nie musi, to pomijamy.
Piszesz że gdzieś jest taniej, albo inaczej, "tanio", i że nie widzisz sensu kupna głośników w black friday, to ja poproszę linka do tego sklepu żeby w przyszłości wiedzieć gdzie kupować.Last edited by marian; 26.11.2016, 20:30.
Skomentuj
-
Głośniki które patrzyłem to SB15NRX + SB26STC i różnica w cenie była ~ 10 zł na głośniku na korzyść polinka i wtedy po uwzględnieniu wysyłki oszczędność na zamówieniu głośników w zap audio była rzędu 10-20zł. Teraz jak wchodzę na strone zap audio to widzę inne ceny. Może temu, że logowałem się z zagranicznego IP ale na pewno cena SB15NRX nie wynosiła 203zł tak jak mi teraz się wyświetla. Poza tym teraz musiałem na nowo konto stworzyć bo zostało usunięte...
Teraz wygląda to tak:
zap audio 626 - 10% = 563
polink 646
Jeżeli pod uwagę weźmiemy koszt wysyłki 20zł to jest to różnica 63zł to nad taką sumą można się zastanowić.
BTW orientuje się jak dokładnie wyglądają koszty wysyłki w obydwu sklepach?
Pisałem, że jest taniej i ceny o których mówiłem widziałem w polinku.
Audiotransducers nie biorę pod uwagę po przeczytaniu kilku niepochlebnych opinii o tym sklepie na tym forum.Last edited by scythe1123; 26.11.2016, 22:10.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaGłośniki które patrzyłem to SB15NRX + SB26STC i różnica w cenie była ~ 10 zł na głośniku na korzyść polinka i wtedy po uwzględnieniu wysyłki oszczędność na zamówieniu głośników w zap audio była rzędu 10-20zł. Teraz jak wchodzę na strone zap audio to widzę inne ceny. Może temu, że logowałem się z zagranicznego IP ale na pewno cena SB15NRX nie wynosiła 203zł tak jak mi teraz się wyświetla.
A widzę to tak:
15NRX
Polink - 209zł
ZapAudio - 203zł
SB26STC
Polink - 113zł
ZapAudio - 110zł
I to ceny w normalny dzień.
W Black Friday (w ZapAudio) to będzie 182zł i 99zł.
Przy zakupie kompletu tych głosników w zapAudio w Black Friday, suma wynosi
562zł, a nie tak jak w Polinku 644zł, czyli 82zł na +. Nie wiem jak w Polinku z przesyłką za tą cenę, ale w ZapAudio jest gratis.
Nie wnikam dlaczego widzisz inne ceny, my jesteśmy w polsce i ceny są takie jakie podałem.
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaAudiotransducers nie biorę pod uwagę po przeczytaniu kilku niepochlebnych opinii o tym sklepie na tym forum.
Niestety Audaxy już muszę u nich zamówić... aż się boję co przyjedzie.Last edited by marian; 26.11.2016, 23:20.
Skomentuj
-
Skusiłem się na zestawik.
Ogólnie paczka wygląda na dobrze zapakowaną. W gratisie dostałem cynę podobno ze srebrem :)
Ale jeżeli to jest fabryczne pakowanie producenta to jest trochę słabo:
Ogólnie głosnik lata dość luźno, no i widać było w transporcie był dobry wstrząs bo jest mocne wgniecenie w kartonie.
Same głośniki wyglądają ok ale jeden z wooferów ma "dwukolorowy" resor górny:
Kurde, głośniki w tej cenie nie powinny mieć czegoś takiego :|
Zmieszany jestem.
Próbowałem to delikatnie przetrzeć, bo myślałem, że zejdzie ale nie schodzi.Last edited by scythe1123; 01.12.2016, 07:39.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaAle jeżeli to jest fabryczne pakowanie producenta to jest trochę słabo:
Resor jest dwukolorowy bo się przytarła guma, być może w transporcie, moje tego nie mają.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Hermes, skusiła - już od dłuższego czasu czaiłem się na 15NRX tylko czasu brak...
Trochę więcej fotek odnośnie tego jak to wygląda:
Mi się wydaje, że to w trakcie transportu nie powstało, tylko już wcześniej. Pytanie czy to można uznać za wadę?
Kopułki identycznie zapakowane. Tzn plastikowa nakładka na front i włożone do kartonu.Last edited by scythe1123; 01.12.2016, 08:56.
Skomentuj
-
Cześć nie mogę się nie odezwać ...
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaAle jeżeli to jest fabryczne pakowanie producenta to jest trochę słabo:
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaSame głośniki wyglądają ok ale jeden z wooferów ma "dwukolorowy" resor górny:
Wszystkie głosniki SB mniejsze niż 8 cali i poza serią Satori są pakowane tak samo. Plastikowa nakładka na membrane, woreczek z środkiem wilgociochłonnym i karton który mocno pyli. 8 calowe i większe mają już kartony poziomujące i dystansujące. Kto dostał to widział.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTo nie jest fabryczne opakowanie, SBA są bardzo dobrze zapakowane, brakuje kartonowego elementu pozycjonującego.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaResor jest dwukolorowy bo się przytarła guma, być może w transporcie, moje tego nie mają.Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 10:39.
Skomentuj
-
scythe1123 - Czytając twoje opisy w tym wątku prędzej, nie wierzyłem że cokolwiek kupisz. Nawet pisałem do kogoś na priv że chyba masz jakiś uraz do Mnie bo piszesz w wątku nieprawdę ale się nie odezwałem. Jak zobaczyłem twój zakup pomyślałem spoko ale na pewno będzie miał jakieś ale. I proszę nie myliłem się.
Możesz głośniki zwrócić pokryjemy koszt zwrotu. Kup takie same u dystrybutora ( Polink ) dostaniesz dokładnie identyczne. Lub kup gdzie indziej to ci pięknie powycierają i będziesz zadowolony że kupiłeś głośnik grzebany.
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaJa omijam promocje bo w większości przypadków jest to próba pozbycia się przez sklep zalegających bubli
scythe1123 - Ps. A tak swoją drogą wystarczyło zadzwonić do Nas o wszystkim byśmy poinformowali w krótkiej rozmowie. Nie rozumiem po co ta szopka na forum ?Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 10:56.
Skomentuj
-
Branża, nie traktuj tego jako atak w Twoją stronę - zauważ, że nie mam żadnych zarzutów w Twoim kierunku.
Jeżeli dystrybutor tak to pakuje - to słabo - Tonsil już lepiej pakuje głośniki.
Jeżeli przemycie resora gliceryną (czy to jest bezpieczne? nie jestem chemikiem) załatwi sprawę wyglądu resora to nie będę nawet się zastanawiał. Próbowałem przetrzeć to delikatnie zwilżoną chusteczką i to nie pomaga.
Nie kupiłem tych głośników, żeby robić jakiś shitstorm, na prawdę szkoda mi czasu na takie zabawy.
Wrzuciłem zdjęcia na forum, żeby dostać info czy to normalne. Między innymi liczyłem na Twoją odpowiedź.Last edited by scythe1123; 01.12.2016, 11:01.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJeżeli przemycie resora gliceryną (czy to jest bezpieczne? nie jestem chemikiem) załatwi sprawę wyglądu resora to nie będę nawet się zastanawiał.
My tak robimy przy głośnikach które używamy od 10 lat nigdy nie było problemu. Tylko przecierasz samą gumę nie membranę :)
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJeżeli dystrybutor tak to pakuje - to słabo
Może zdarzyć się naturalnie jakaś wada fabryczna chociaż mało prawdopodobne. Jeśli dalej będzie nie tak to naturalnie głośnik wymienimy a ten wróci do dystrybutora.Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 11:14.
Skomentuj
Skomentuj