Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Black Friday

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Też prawda, mimo promocji na elektronikę nic nie wyhaczyłem, bo po prostu nie miałem w planach, a kupować tylko żeby kupić w promocji jest zupełnie bez sensu (na to liczą markety czy wspomniana odzieżówka).

Skomentuj

Ostatnio chciałem kupić sobie nowy osprzęt do roweru. Wiadomo że szukałem jak najlepszej ceny, trafiłem na ofertę ze sklepu w Anglii. Chcąc kupić jednak w Polsce napisałem do jednego ze sklepów, gdzie wysłałem im link do sklepu w Anglii i pytałem czy mogą zrobić podobną cenę. W odpowiedzi dostałem: "Kupujemy na sprzedaż w dużo wyższej cenie".

Skomentuj

Hermes sory ale dla mnie 10zł to nie jest cena dla której miałbym coś w tej chwili kupować bo jest ciut taniej (mówię o różnicy na całym komplecie a nie na jednej sztuce).
        W planach jest zbudowanie kolumn na pewnych głośnikach ale to odległe dlatego 10zł nie zachęca mnie do tego aby teraz wydać te pieniądze.

Skomentuj

Sorry, ale mi to przypomina noc muzeów. Kolejki jak za komuny bo za darmo. Ludzie czekają w gigantycznych kolejkach dokładnie wtedy kiedy jest to narzucone. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tych kolejek nie ma w inne dni, a trzeba nadmienić, że wiele z w/w instytucji mają też darmowe wejścia w określone dni. :) I kolejne akcje w stylu wyłącz prąd na 1 minutę, bo zrobisz tyle dla ekologii, że drugie tyle ta ekologia dostanie po....

Skomentuj

Nie na temat...
            Tym bardziej scythe1123 nie rozumiem żalu, że tak małe obniżki są :) Nikt nie każe Ci ich kupować.
            Dla jednego 10zł to mało, dla innego dużo - nie mi oceniać

Taki EOT z mojej strony
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie żale się. Po prostu kupię w innym terminie w innym sklepie. Taka promocja to żadna promocja dla mnie.
              Nie obieraczke tego jako żalenie się z mojej strony. Po prostu nie ma żadnego benefitów z tej promocji.
              Tylko niepotrzebna pompa w mediach. Tak jak "niskie" ceny w ME...

Skomentuj

Właśnie wszedłem do domu, a tu taka niespodzianka.

Same radiatory wyszły 50zł taniej. I trochę części do barwy i softu Taz'a.
                Także ja skorzystałem bo miałem to wszystko kupić już kilka dni wcześniej :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Taka promocja to żadna promocja dla mnie.
                  Nie obieraczke tego jako żalenie się z mojej strony. Po prostu nie ma żadnego benefitów z tej promocji.
                  No nie wiem...

W którym polskim sprawdzonym sklepie masz taniej niż na promocji w ZapAudio?

ja patrzyłem na sb acustics i w polinku są tańsze
                  W Polinku są droższe niż w ZapAudio nawet w normalny dzień.
                  Nie wiem jaki Ty cennik widzisz, ale ja widzę taki:

Głośnik SB Acoustics SB23NRXS45-8

- Polink 376zł (2szt. 752zł)
                  - ZapAudio 365zł (2szt. 730zł)
                  - Audiotransducer 348zł (2szt. 696zł)

Kupując dwa te głośniki w ZapAudio w normalny dzień, dostajemy 2% rabatu, czyli wychodzi 715zł (już jest taniej niż w Polinku).
                  Teraz masz -10%, co daje kwotę 657zł (taniej niż w Audiotransducer).
                  Przy zakupie powyżej 1500zł masz już -15%, to daje kwotę 620zł.
                  No i przesyłka gratis.

Jeszcze raz się zapytam, w którym to sklepie jest taniej?

Kwestia tego czy ktoś akurat musi zamówić głosniki, nie musi, to pomijamy.
                  Piszesz że gdzieś jest taniej, albo inaczej, "tanio", i że nie widzisz sensu kupna głośników w black friday, to ja poproszę linka do tego sklepu żeby w przyszłości wiedzieć gdzie kupować.
                  Last edited by marian; 26.11.2016, 20:30.

Skomentuj

Głośniki które patrzyłem to SB15NRX + SB26STC i różnica w cenie była ~ 10 zł na głośniku na korzyść polinka i wtedy po uwzględnieniu wysyłki oszczędność na zamówieniu głośników w zap audio była rzędu 10-20zł. Teraz jak wchodzę na strone zap audio to widzę inne ceny. Może temu, że logowałem się z zagranicznego IP ale na pewno cena SB15NRX nie wynosiła 203zł tak jak mi teraz się wyświetla. Poza tym teraz musiałem na nowo konto stworzyć bo zostało usunięte...

Teraz wygląda to tak:
                    zap audio 626 - 10% = 563
                    polink 646

Jeżeli pod uwagę weźmiemy koszt wysyłki 20zł to jest to różnica 63zł to nad taką sumą można się zastanowić.
                    BTW orientuje się jak dokładnie wyglądają koszty wysyłki w obydwu sklepach?

Pisałem, że jest taniej i ceny o których mówiłem widziałem w polinku.
                    Audiotransducers nie biorę pod uwagę po przeczytaniu kilku niepochlebnych opinii o tym sklepie na tym forum.
                    Last edited by scythe1123; 26.11.2016, 22:10.

Skomentuj

Głośniki które patrzyłem to SB15NRX + SB26STC i różnica w cenie była ~ 10 zł na głośniku na korzyść polinka i wtedy po uwzględnieniu wysyłki oszczędność na zamówieniu głośników w zap audio była rzędu 10-20zł. Teraz jak wchodzę na strone zap audio to widzę inne ceny. Może temu, że logowałem się z zagranicznego IP ale na pewno cena SB15NRX nie wynosiła 203zł tak jak mi teraz się wyświetla.
                      Naprawdę, nie wiem dlaczego masz inne ceny niż ja to widzę.
                      A widzę to tak:

15NRX

Polink - 209zł
                      ZapAudio - 203zł

SB26STC

Polink - 113zł
                      ZapAudio - 110zł

I to ceny w normalny dzień.
                      W Black Friday (w ZapAudio) to będzie 182zł i 99zł.

Przy zakupie kompletu tych głosników w zapAudio w Black Friday, suma wynosi
                      562zł, a nie tak jak w Polinku 644zł, czyli 82zł na +. Nie wiem jak w Polinku z przesyłką za tą cenę, ale w ZapAudio jest gratis.

Nie wnikam dlaczego widzisz inne ceny, my jesteśmy w polsce i ceny są takie jakie podałem.

Audiotransducers nie biorę pod uwagę po przeczytaniu kilku niepochlebnych opinii o tym sklepie na tym forum.
                      No i dobrze, dlatego Seasy zamówiłem w ZapAudio a nie w AT.
                      Niestety Audaxy już muszę u nich zamówić... aż się boję co przyjedzie.
                      Last edited by marian; 26.11.2016, 23:20.

Skomentuj

Skusiłem się na zestawik.
                        Ogólnie paczka wygląda na dobrze zapakowaną. W gratisie dostałem cynę podobno ze srebrem :)

Ale jeżeli to jest fabryczne pakowanie producenta to jest trochę słabo:

Ogólnie głosnik lata dość luźno, no i widać było w transporcie był dobry wstrząs bo jest mocne wgniecenie w kartonie.

Same głośniki wyglądają ok ale jeden z wooferów ma "dwukolorowy" resor górny:

Kurde, głośniki w tej cenie nie powinny mieć czegoś takiego :|
                        Zmieszany jestem.

Próbowałem to delikatnie przetrzeć, bo myślałem, że zejdzie ale nie schodzi.
                        Last edited by scythe1123; 01.12.2016, 07:39.

Skomentuj

Nie na temat...
                          A jednak promocja skusiła :)
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To nie jest fabryczne opakowanie, SBA są bardzo dobrze zapakowane, brakuje kartonowego elementu pozycjonującego.
                            Resor jest dwukolorowy bo się przytarła guma, być może w transporcie, moje tego nie mają.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Hermes, skusiła - już od dłuższego czasu czaiłem się na 15NRX tylko czasu brak...

Trochę więcej fotek odnośnie tego jak to wygląda:

Mi się wydaje, że to w trakcie transportu nie powstało, tylko już wcześniej. Pytanie czy to można uznać za wadę?

Kopułki identycznie zapakowane. Tzn plastikowa nakładka na front i włożone do kartonu.
                              Last edited by scythe1123; 01.12.2016, 08:56.

Skomentuj

Także skusilem się na black friday w Zap-Audio. Satori mr13p za 439Zł/szt. Cyna ze srebrem gratis, wysyłka gratis. Taniej nie będzie. Na plus minimum 60zl.

Skomentuj

Cześć nie mogę się nie odezwać ...
                                  Tak jest to fabryczne opakowanie głośników. Zapytaj dystrybutora czyli Jantzen Audio / Polink Wilkowo.

Same głośniki wyglądają ok ale jeden z wooferów ma "dwukolorowy" resor górny:
                                  Jest to nalot na gumie który występuje w prawie każdym głośniku. Być może jakiś proszek chroniący gumę. Wystarczy to przetrzeć.

Wszystkie głosniki SB mniejsze niż 8 cali i poza serią Satori są pakowane tak samo. Plastikowa nakładka na membrane, woreczek z środkiem wilgociochłonnym i karton który mocno pyli. 8 calowe i większe mają już kartony poziomujące i dystansujące. Kto dostał to widział.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  To nie jest fabryczne opakowanie, SBA są bardzo dobrze zapakowane, brakuje kartonowego elementu pozycjonującego.
                                  Powtarzam to jest fabryczne opakowanie spytajcie oficjalnego dystrybutora.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Resor jest dwukolorowy bo się przytarła guma, być może w transporcie, moje tego nie mają.
                                  Resor nie mógł się przetrzeć bo jest nakładka. Twoje tego nie miały bo sklep przed wysyłką przetarł - My tego nie robimy bo chcemy aby klient dostał towar taki jaki wyszedł z fabryki. Dla zasady , lub chociazby dlatego ze nie wiadomo kiedy klient ten głośnik będzie używał i jak długo poleży. A skoro te naloty są to czemuś służą. Kiedy My głośniki montujemy przecieramy np. chusteczką z gliceryną.
                                  Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 10:39.

Skomentuj

Ja omijam promocje bo w większości przypadków jest to próba pozbycia się przez sklep zalegających bubli. Są wyjątki od tej reguły jak np. TME.

Skomentuj

scythe1123 - Czytając twoje opisy w tym wątku prędzej, nie wierzyłem że cokolwiek kupisz. Nawet pisałem do kogoś na priv że chyba masz jakiś uraz do Mnie bo piszesz w wątku nieprawdę ale się nie odezwałem. Jak zobaczyłem twój zakup pomyślałem spoko ale na pewno będzie miał jakieś ale. I proszę nie myliłem się.
                                      Możesz głośniki zwrócić pokryjemy koszt zwrotu. Kup takie same u dystrybutora ( Polink ) dostaniesz dokładnie identyczne. Lub kup gdzie indziej to ci pięknie powycierają i będziesz zadowolony że kupiłeś głośnik grzebany.

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                      Ja omijam promocje bo w większości przypadków jest to próba pozbycia się przez sklep zalegających bubli
                                      Wypraszam Sobie .... Powtarzam spytajcie dystrybutora a nie oczerniajcie. Firma zrobi dobrą promocje wszyscy zadowoleni, ale zawsze się znajdą osoby które po prostu nie lubią osoby X i mają okazje do krytyki.

scythe1123 - Ps. A tak swoją drogą wystarczyło zadzwonić do Nas o wszystkim byśmy poinformowali w krótkiej rozmowie. Nie rozumiem po co ta szopka na forum ?
                                      Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 10:56.

Skomentuj

Branża, nie traktuj tego jako atak w Twoją stronę - zauważ, że nie mam żadnych zarzutów w Twoim kierunku.
                                        Jeżeli dystrybutor tak to pakuje - to słabo - Tonsil już lepiej pakuje głośniki.
                                        Jeżeli przemycie resora gliceryną (czy to jest bezpieczne? nie jestem chemikiem) załatwi sprawę wyglądu resora to nie będę nawet się zastanawiał. Próbowałem przetrzeć to delikatnie zwilżoną chusteczką i to nie pomaga.
                                        Nie kupiłem tych głośników, żeby robić jakiś shitstorm, na prawdę szkoda mi czasu na takie zabawy.
                                        Wrzuciłem zdjęcia na forum, żeby dostać info czy to normalne. Między innymi liczyłem na Twoją odpowiedź.
                                        Last edited by scythe1123; 01.12.2016, 11:01.

Skomentuj

Jeżeli przemycie resora gliceryną (czy to jest bezpieczne? nie jestem chemikiem) załatwi sprawę wyglądu resora to nie będę nawet się zastanawiał.
                                          Tak chusteczki dla niemowląt z gliceryną jako główny składnik. Nie te z parafiną lub inne. Gliceryna to naturalny składnik który konserwuje gumę, tak jakby wnika w nią i nie zostawia żadnego nalotu.

My tak robimy przy głośnikach które używamy od 10 lat nigdy nie było problemu. Tylko przecierasz samą gumę nie membranę :)

Jeżeli dystrybutor tak to pakuje - to słabo
                                          - dystrybutor nie pakuje. Tak przyjeżdżają z Indonezji prosto od producenta. Ja zaraz zwróciłem uwagę na Indonezyjski karton niby twardy ale pyli :). Świetnie widać to na twoim zdjęciu na plastikowej nakładce to ten pylący karton :). Jedyne co się robi to przy dużych głośnikach 8-12 cali dokładany jest do środka jeszcze jeden kartonik styropian bo głośnik ma luz w pionie.

Może zdarzyć się naturalnie jakaś wada fabryczna chociaż mało prawdopodobne. Jeśli dalej będzie nie tak to naturalnie głośnik wymienimy a ten wróci do dystrybutora.
                                          Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 11:14.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X