Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe 4.0/5.1 - czy(kiedy) ma to jakikolwiek sens?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
    brak centrala jednak jest mocno odczuwalny
    Z tym się zgodzę. Szczególnie jeśli ktoś ogląda Netflixa, to głośnik centralny tu robi największą róźnicę.

Skomentuj

Kolumny stereo nie mogę stać od siebie w dużej odległości, na pewno nie w takiej jak się ustawia fronty od kd. Brak centrala w takim ustawieniu to już nawet nie problem dialogów ale zwykłej dziury w dźwięku od przodu.

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
        EAX w trybie hardware? Hahaha chyba w Windowsie 98. Bo juz chyba w Windows 7 tego nie ma, a od 8 juz na 100% nie ma wsparcia dla takich rzeczy.
        Co do kina-nie ma co porownywac wrazen z ogladania filmu w stereo i w 5.1. Juz sam sub duuuzo zmienia. Nie da sie takiej przestrzennosci odwzorowac na parze kolumn. Atmos 5.1.2 z 2 sufitowymi to nadal malo a Wy tu dyskutujecie o 2.0 vs 5.1;')
        A na jakich kolumnach nie da się odwzorować "takiej " ( tzn. jakiej? ) przestrzenności bez subwoofera ? No na pewno nie na wąskich kolumienkach .Wyznawców takich subwooferowych rozwiązań ,którzy w dodatku nie rozróżniają trybu software od hardware w komputerach jest tu nie mało jak widać .Zatem ok chciałem tylko uściślić pewne zagadnienia ,ale jak widać rozwadnianie tematu jest na topie -
        Last edited by czart; 07.12.2016, 18:05.

Skomentuj

Nie rozsmieszaj mnie. Co Ci po sprzetowym wsparciu skoro nie ma sterownikow bo protokol za to odpowiedzialny jest EOL?
          O przestrzennosci pisalem w kontekscie 5.1 vs 2.0 a nie samego subwoofera.
          Co do odtwarzania LFE przez kolumny. Powodzenia. To ze sygnal bedzie przekierowany na fronty nie znaczy ze dynamika bedzie taka sama. I znajdz mi kolumne odtwarzajaca glosno 20Hz :-D

Skomentuj

Czaruję...
          X