Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

My na Audio Show 2017

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    tylko jak sobie wyobrażasz pomiary w pomieszczeniu, gdzie nie ma gdzie nogi włożyć?
    Nie pisałem o pomiarach tylko o samym sprzęcie.
    A laptop z włączonym programem był by tylko po to aby pokazać na wykresie co się zmienia gdy się np. odwróci fazę jednego głośnika albo wymieni konda na inny.

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
    Mogę nie wykanczac moich 3W i jak dwa lata temu byłby goly MDF
    Może być... ale one są chyba duuuże?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      A laptop z włączonym programem był by tylko po to aby pokazać na wykresie co się zmienia gdy się np. odwróci fazę jednego głośnika albo wymieni konda na inny.
      Naprawde myslisz, ze kogos to obchodzi? To wszystko jest na forum. Jak juz pokazywac komus dzialanie zwrotnicy to praktyce jak to zaproponowal Luszti. Ja do siebie moge zaproponowac zabranie jakis kolumn z panelami aktywnymi dsp hypexa, gdzie rowniez za pomoca pilota czy laptopa, mozna zmieniac filtrowanie i dzialanie zwrotnicy.

Skomentuj

Nie pisałem o pomiarach tylko o samym sprzęcie.

Może być... ale one są chyba duuuże?
        Z 15% większe niż TLki z 2015 roku

Wysłane z mojego Tapatalka
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jejku a mnie nie będzie na AS, jakby było tydzień wcześniej to bym się jeszcze załapał. Ale lipa :/
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Naprawde myslisz, ze kogos to obchodzi? To wszystko jest na forum. Jak juz pokazywac komus dzialanie zwrotnicy to praktyce jak to zaproponowal Luszti.
            Ja miałem jeszcze "lepszy" (bardziej rozbudowany) pomysł z pokazywaniem jak w PRAKTYCE działa zwrotnica... niestety ten pomysł nie przeszedł.
            Później po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku że faktycznie było by z tym za dużo roboty.
            Ale pomysł i tak uważam za dobry, pokazywał by od razu (i to w praktyce, bo raz że by zobaczył na wykresie a dwa że od razu by posłuchał) że zwrotkowanie nie jest takie proste a już na pewno nie na ucho.

Przydatne by to było dla zielonych, aby się uczyli pomiarów, oraz dla tych "audiofili" którzy od lat słuchają głośników na super hi-endowych kondach dobieranych na słuch.

Ludzie przychodza do naszego pokoju w polowie dla beki, zeby sie posmiac i w polowie z ciekawosci, co tam diyowcy wydlubali.
            Czyli, trzeba naznosić dużo sprzętu na pokaz, a reszta, czyli kolumny z trzema zwrotnicami będzie robiło za tło muzyczne.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A jeszcze taki jeden pomysł wpadł mi do głowy, aby wykonać lepszą zwrotnicę do jakichś kultowych Altusów i pokazywać jaka jest różnica :) To mógłby być hit :) (tyle że nie wiem czy da się poprawić na tyle brzmienie tych wysokotonówek).

Skomentuj

jakichś kultowych Altusów i pokazywać
              Miej litość. Forum z elektrodą pomyliłeś.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak juz pokazywac komus dzialanie zwrotnicy to praktyce jak to zaproponowal Luszti. J
              Mam rzutnik krótkoogniskowy, można schematy i wykresy na jakimś prześcieradle wyświetlać żeby pokazać co gra. Zresztą w ogóle można wykorzystać do prezentacji co gra itp.

Skomentuj

Ja miałem jeszcze "lepszy" (bardziej rozbudowany) pomysł z pokazywaniem jak w PRAKTYCE działa zwrotnica... niestety ten pomysł nie przeszedł.
                Później po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku że faktycznie było by z tym za dużo roboty.
                Ale pomysł i tak uważam za dobry, pokazywał by od razu (i to w praktyce, bo raz że by zobaczył na wykresie a dwa że od razu by posłuchał) że zwrotkowanie nie jest takie proste a już na pewno nie na ucho.

Przydatne by to było dla zielonych, aby się uczyli pomiarów, oraz dla tych "audiofili" którzy od lat słuchają głośników na super hi-endowych kondach dobieranych na słuch.
                Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                Mam rzutnik krótkoogniskowy, można schematy i wykresy na jakimś prześcieradle wyświetlać żeby pokazać co gra. Zresztą w ogóle można wykorzystać do prezentacji co gra itp.
                To nie sa zle pomysly, sa dobre, tylko uwazam ze sie nie sprawdza na przestrzeni dwoch metrow kwadratowych. Gdybysmy mieli duza sale konferencyjna, to mozna by bylo naprawde poszalec i zrobic na dana godzine swietne i ciekawe wyklady. Niestety to jest poza naszymi mozliwosciami finansowymi.

Skomentuj

To nie sa zle pomysly, sa dobre, tylko uwazam ze sie nie sprawdza na przestrzeni dwoch metrow kwadratowych. Gdybysmy mieli duza sale konferencyjna, to mozna by bylo naprawde poszalec i zrobic na dana godzine swietne i ciekawe wyklady. Niestety to jest poza naszymi mozliwosciami finansowymi.
                  Też tak uważam, dlatego zaproponowałem uproszczoną wersję z trzema zwrotkami i przełącznikiem :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ogólnie fajnie było by mieć taki duży pokój na prezentację.
                    Może kiedyś się uda... :)

Skomentuj

jak tylko skonczy sie zbiorka kasy przez tomka to zakladajcie panowie zbiorke kasy na pokoj. tomkowi wplace po wyplacie. na pokoj zdaze jeszcze cos odlozyc

ja sie pisze z uniampem
                      postaram sie zrobic kolumny omnipolarne, takie idealne do lapka
                      no i moze bede jeszcze mial STX 14 MCX+ GDWK ALX. tutaj mozna sie pochwalic ze glosniki takie same jak russel k. red50 a kosztuje 1/20 tego co w sklepie! :p

aaa - rok temu kupilem plexi do etykiet na kolumny itp itd

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        aaa - rok temu kupilem plexi do etykiet na kolumny itp itd
                        Pamiętam parę tygodni po AS kupiłeś.
                        Ja mogę się pisać z hybrydą iota-cd, ciekawe co jeszcze uda mi się skończyć, jakieś polutowane końcówki mocy na wystawę też mogę przywieść. Więcej chyba nie uda mi się zabrać pociągiem, brak skrzyń transportowych, pewnie jeszcze by wygonili xD

Skomentuj

Już teraz trzeba by pomyśleć o stolikach.
                          W tym roku z Bydgoszczy nie będziemy tego wozić.
                          Tak samo absorbery, wystarczą dwie sztuki w rogach pokoju.
                          Jeśli ktoś ma i mieszka blisko to było by super gdyby udostępnił.

Może uda się zagadać z obsługą hotelu aby udostępnili nam małe stoliczki które ogólnie znajdują się na wyposażeniu pokoi, tyle że są chowane wraz z innym wyposażeniem przed udostępnieniem pokoju na czas AVS.
                          Ale o tym dowiemy się pewnie na miejscu.

Skomentuj

Mam takie, trochę obrypane, ale są, ze 3 sztuki chyba. 2 na pewno.
                            http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10324278/
                            Tylko kurcze każdy w innym kolorze.
                            Moze jeszcze jeden, podobnej wysokości i szerokości, ale długości 120cm.
                            Last edited by Micwoj; 18.08.2017, 10:17.

Skomentuj

Właśnie takie mają w Sobieskim.
                              Kurde, szkoda ze w różnych kolorach... no chyba ze przykryjemy je materiałem.
                              Last edited by marian; 18.08.2017, 10:22.

Skomentuj

a moze stoliki diy? pomyslcie co tam jest potrzebne to w takim czasie moze je wykonamy sami

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  a moze stoliki diy?
                                  1. trzeba by zainwestować w materiał
                                  2. co z tym później zrobić? Do pieca? A te są gotowe do użycia, można je jakimś obrusem przykryć i będzie z grubsza OK. No chyba, że ktoś do mieszkania sobie zrobi i użyczy na AS, to inna para kaloszy.

Skomentuj

mamy czas - kase i material sie nazbiera
                                    wykorzystamy za rok :p trzeba tylko zagadac z jakims warszawiakiem zeby to nam przechowal mysle ze irek da sie namowic :p

Skomentuj

Jak ładnie się zrobi to Pan Irek zachowa sobie :)
                                      Mam pomysł, ale z tego co wiem to dla Mariana się bardzo nie podobał i był kontrowersyjny xD
                                      Pręty gwintowane, podkładki, nakrętki + płyty osb/mdf/sklejka :)
                                      Lub
                                      Mógł bym coś skombinować z roboty, typu: odpadki prętów fi30, dłogości ok 25cm, z zewnętrznym i wewnętrznym gwintem które będą się składać z sobą jak dystanse do pcb, jakieś formatki sklejki z 4 otworami, bejcowane/lakierowane :)
                                      Last edited by Meteo; 18.08.2017, 22:15.

Skomentuj

Panowie chętnie bym się na tą imprezę wybrał ale jeszcze nie w tym roku niestety.
                                        Mam takie rameczki (Ikea) i pomyślałe że mogą się Wam przydać w pokoju diyaudio.pl

Rameczek użyłem raz do oznaczania numerów stołów na sali. Drugi raz już mi się nie przydadzą. Będą potrzebne?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                          Będą potrzebne?
                                          Na dzień dzisiejszy nie wiemy, myślę że dopiero miesiąc przed o takich rzeczach będziemy myśleć.
                                          Trzymaj je, w razie co wiemy do kogo uderzyć

Skomentuj

Czaruję...
                                          X