Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy warto? Zestaw 2.1 proszę o opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy warto? Zestaw 2.1 proszę o opinie

Witam.
    Znalazłem zestaw 2.1 który składa się z suba aktywnego sony sa-wm 40 i dwóch kolumn sony ss-e 317v .
    Zestaw ma służyć do naglosnienia pomieszczanie 25 m² i czasem pomieszczenia 35m² (siłownia)
    Zależy mi na bassie który będzie schodził w miarę możliwości nisko. Chodź wiem, że za ta cenę nie mogę oczekiwać za wiele (200zl to nie wiele ale myślę ze będzie to lepsze rozwiązanie niż mały zestaw sklepowych creative lub podobny) Muzyke jaką słucham to pop, muzyka elektroniczna, techno. Jestem majsterkowiczem wiec zbudowanie nowej obudowy do suba nie będzie problemu.
    Proszę o rade i opinie posiadaczy takiego zestawu
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez wiktor199208 Zobacz posta
    Zależy mi na bassie
    Na czym? :)

Za 200zł jak najbardziej możesz to brać bo to w sumie jak za darmo.
    Last edited by marian; 22.10.2017, 17:56.

Skomentuj

Zależy mi na bassie
      to taka nowa odmiana bassu😂

Skomentuj

Wkradła się literówka. Słyszał ktoś tego suba lub kolumn?
        Znalazłem kilka opini z przed kilku lat na zagranicznych forach to sub był chwalony.
        Miałem budować jakiś tani zestaw DIY ale mam okazje kupic wyżej wymieniony zestaw w bardzo niskiej cenie.
        Kulumny nie bada stały w salonie wiec gabaryty ani wygląd mi nie przeszkadza

Skomentuj

Słyszał ktoś tego suba lub kolumn?
          Ja słyszałem ten zestaw (cały segment Soniacza w dedykowanej oszklonej szafce + zestaw kolumn do kina domowego opartym na tych kolumnach i subie) jakieś 20 lat temu i mi się podobało.
          Wtedy to było moje marzenie :)
          Ale to było 20 lat temu...

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie ( banalne) ale jestem osobą trochę zieloną w tym temacie. Czy do suba wystarczy dostarczyć sygnał z laptopa, mp3 czy smartfona i wszystko powinno grać jak należy? Sub jest aktywny ale nie widzę regulacji głośności

Skomentuj

Czy do suba wystarczy dostarczyć sygnał z laptopa, mp3 czy smartfona i wszystko powinno grać jak należy?
              Tak, ale z komórki może być za słaby sygnał.

Sub jest aktywny ale nie widzę regulacji głośności
              No jak to?
              Pokrętła masz na górze suba z tyłu.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź!
                Jeśli ktoś napiszę cos jeszcze o brzmieniu to z góry dziękuję i pozdrawiam!

Skomentuj

Duży wpływ na brzmienie będzie miało ustawienie zestawu oraz akustyka pomieszczenia. Więc zestaw grający to jedno, a możliwości pomieszczenia to druga sprawa :-) Najlepszą opinią będzie Twoja własna.

Skomentuj

Dziękuję panowie za odpowiedzi!

Skomentuj

witam. Kupiłem zestaw o którym jest mowa ale coś robię źle bo kolumny nie grają. Sub chodzi jak należy. wszystko podłączyłem tak jak na zdjęciu. czy do wejścia in tam gdzie podłączam kolumny tez powinien być dostarczony sygnał ?
                      Last edited by wiktor199208; 31.10.2017, 14:04.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                        Duży wpływ na brzmienie będzie miało ustawienie
                        To powinno być motto tego forum
                        Wiecznie narzekam:glare:
                        -Pieniądze szczęścia nie dają
                        -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

VenOn pomożesz ?

Skomentuj

Kupiłem zestaw o którym jest mowa ale coś robię źle bo kolumny nie grają. Sub chodzi jak należy. wszystko podłączyłem tak jak na zdjęciu.
                            Przecież tam gdzie podłączyłeś kolumny to jest przelotka wejścia wysokopoziomowego do suba, a nie wyjścia na kolumny :)

Te gniazda służą po to aby z kabli głośnikowych (wyjście wzmacniacza stereo) wziąć sygnał zasilający suba.
                            W gniazda "in" wpinasz kable głośnikowe wychodzące ze wzmacniacza stereo, a następnie z gniazd "out" wychodzisz kablami na kolumny.
                            Tak spięty system gra jako całość, kolumny + sub.

Nie masz wzmacniacza stereo? :)
                            Last edited by marian; 31.10.2017, 14:20.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
                              Nie na temat...

To powinno być motto tego forum
                              Nie bardzo rozumiem o co chodzi, napisałem prawde, co nie ustawisz to zawsze będzie mialo znaczenie gdzie

Sam autor pisze: "Znalazłem zestaw 2.1 który składa się z suba aktywnego sony sa-wm 40 i dwóch kolumn sony ss-e 317v ." Sub aktywny, a aktywny zestaw 2.1 chyba robi drobna różnice

Skomentuj

dla kompletnie zielonego ( czyli mnie) nie było wielkiej różnicy :) teraz już wiem o co chodzi.
                                wzmacniacza nie mam :/ a jak się domyślam to bez niego zestaw po prostu nie zagra. posiadam mniejszy zestaw komputerowy 2.1 i moje pytanie brzmi czy z niego mogę wziąć sygnał ?
                                nie wiem czy to rozwiązanie będzie miało sens bo w zestawie 2.1 będą dwa rożne podziały częstotliwości dla suba i satelitek

Skomentuj

http://allegro.pl/modul-wzmacniacza-...950119727.html (Moduł wzmacniacza audio 2x10W PAM8610 klasa D)

Przynajmniej byłby jakiś związek z DIY ilu ohmowe są te kolumny? Wzmacniaczyk jest dla 8ohm'owych kolumn. Do tego potrzebne trafo z zasilaczem i można grać o ile umialbys podłączyć :)
                                  Last edited by Adam_85; 31.10.2017, 15:08.

Skomentuj

posiadam mniejszy zestaw komputerowy 2.1 i moje pytanie brzmi czy z niego mogę wziąć sygnał ?
                                    No pewnie, musiał byś tylko poprzerabiać wtyczki, bo zapewne ten zestaw jest pospinany wtyczkami RCA.
                                    Co to za zestaw?

Skomentuj

kolumny są 8ohm. Kilka wskazówek i dałbym rade :) taki wzmacniacz wystarczy na te kolumny ?

Skomentuj

A wiesz jaka moc posiada jedna kolumna? Ja tylko znalazłem aukcje na allegro, z których nie wiele wynikało. Na codzien z reguły słucha się na kilku wattach, ale ciężko powiedziec, ile dla kogo będzie wystarczajace :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X