Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AudioVideoShow 2018 - once again

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tomek MTM podrzucę więc w czwartek. Proszę o Twój tel. na PW to dogadamy szczegóły.

Skomentuj

poszla druga rata

Skomentuj

też co nieco poszło

Skomentuj

Dziękuje za dotychczasowe wpłaty.

Nadszedł mnie pomysł, żeby tam gdzie w tamtym roku stały stoliki od Micwoja - postawić .... stolik i na nim rozłożyć graty elektroniczne, projektów stworzonych przez userow tego portalu.
          W zasadzie taka promocja i chyba duma ze cos fajnego ludzie tu montują.

Ja nie mam za wiele, mogę tam wrzucić
          - zlutowane IPS CFP od borysa
          - usb-i2s Konrada
          - pcb od DAC AD1865
          - pare innych PCB - może polutuje jakieś śmieci od siebie, aczkolwiek u mnie szału nie ma z tym
          Poproszę Konrada żeby jeszcze coś pożyczył tylko na wystawkę (polutowany układ DAC z TDA1541 byłby pożądany, ludzie pytali o AD a TDA to byłby hit - jeszcze na tym PCB)

W pokoju będzie również PVC gavrona na widoku bez obudowy, PVC od Lusztiego - tak samo do wglądu, bez obudowy. Mój iAMP również będzie bez pokrywy.
          Mój DAC być może będzie offline i rozkręcony, tam tez coś jest (może będzie DAC z filtrem cyfrowym Konrada)

Tak wiec jak podoba Wam się pomysł to zachęcam do dołączenia. Wydaje mi się że to fajnie umocni przekaż i przesłanie DIY.
          Nawet jakby ktoś chciał, może do mnie wysłać do siebie swój układzik (o którym była jakaś mowa na łamach forum) wysłać, położymy na stoliku z opisem co to jest i kto to zrobił.

Co myślicie?

Skomentuj

tez coś dorzuciłem:)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
              Co myślicie?
              Dobry pomysł.
              Tyle trzeba pomyśleć nad większą ilością stolików, bo jeden stolik to za mało.

Może jak rok temu Micwoj przywiezie swoje?

Skomentuj

Mi bardzo brakowało dobrej prezentacji w zeszłych latach. Stoi dużo ciekawego sprzętu ale nie wiadomo co on robi, czy się wyróżnia.

W Monachium też tego brakowało ale kilka producentów (n.p. Nubert) regularnie robiły prezentacje. Więc każdy mógł przyjść i posłuchać czym ten sprzęt się różni.

Oczywiście że to wymaga większego wysiłku i być może mniejszej ilości wystawionego sprzętu. Jednak to jest bardziej interesujące dla widzów. To szansa zainteresować nowych ludzi.

Skomentuj

Co myślicie?
                  niestety elektronika jest "mniej widowiskowa" i trzeba ja jakos ladnie wyeksponowac zeby przyciagnac wzrok zwiedzajacych :/

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
                  Mi bardzo brakowało dobrej prezentacji w zeszłych latach.
                  bardzo ciezko zrobic prezentacje na AVS
                  ludzie wchodza i wychodza co 1min
                  pokoje ktore robily prezentacje o okreslonych godzinach byly raczej czesto skreslane :???:

Skomentuj

Stoliki jakies beda, elektroniki nie bedzie duzo. To tylko jako wystawka.
                    Tak wiec, bez szalu.

Skomentuj

Ops. Przeglądając na telefonie kliknąłem nie lubię...

W każdym wypadku DAC na TDA1541A u mnie leży i mogę ci go Tomku pożyczyć jak wpadniesz :)

Skomentuj

AudioVideoShow 2018 - once again

Ja do kompletu mogę dowieźć PCM1704
                        Last edited by paproch; 04.10.2018, 21:33.

Skomentuj

@Konrad - wroce po 12.10 z wawy, to się zgadamy.
                          @Paproch dziekuje - ale chyba to będzie kłopot dla Ciebie? Tymbardziej ze to będzie jako wystawka.

Kurde, chyba gablote z plexi trzeba będzie zrobić ;-)

Skomentuj

W tym roku też będzie streeming? :)

Skomentuj

Ja bym się zastanowił...bo przez to odcinamy sobie możliwość puszczania muzyki jaką chcemy, zwłaszcza polskiej.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie będzie. Mógłbym puścić jakieś tło muzyczne, ale wtedy to nie ma sensu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  pokoje ktore robily prezentacje o okreslonych godzinach byly raczej czesto skreslane :???:
                                  Możesz inaczej powiedzieć? Nawet ze słownikiem nie rozumiem o co Ci chodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
                                    Możesz inaczej powiedzieć? Nawet ze słownikiem nie rozumiem o co Ci chodzi.
                                    Pewnie o to że do tych pokoi nie chciało się już wchodzić, gdy się usłyszało, że są pokazy o konkretnych godzinach.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tomek, co do strimingu, to może zróbmy tak jak mówiłeś rok temu?
                                    Wyłączyli nas gdy przestałeś strimować... no to można robić striming ciągły, a na after party wyłączać dźwięk i obraz.

Skomentuj

Nie chce łamać zapisów licencyjnych, gra nie warta świeczki.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Pewnie o to że do tych pokoi nie chciało się już wchodzić, gdy się usłyszało, że są pokazy o konkretnych godzinach.
                                        dokladnie tak
                                        wybierasz sie pol polski na wystawe ktora musisz "zaliczyc"
                                        idziesz pokoj po pokoju i chcesz zobaczyc/uslyszec jak najwiecej
                                        az tu nagle trafiasz na pokoj "przepraszamy, trwa pokaz. zapraszamy za 15-20min"
                                        no i co robisz? olewasz taki pokoj i lecisz dalej bo przeciez masz jeszcze 2 hotele do zwiedzenia :p

co innego duze sale i zaplanowane koncerty/pokazy/referaty

Skomentuj

Nie chce łamać zapisów licencyjnych, gra nie warta świeczki.
                                          Ok.
                                          A będziesz w ogóle nagrywał?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X