Cześć. Mio c 330, c 335 lub wyższe jeśli taniej znajdziesz. Kupowałem jakiś czas temu i jest dobry. Masz gwarancje i sieć dystrybutorów więc to dobry wybór. Pzdr!
zwroc uwage na wazne szczegoly
-koniecznie szeroki kat obiektywu! brat ma taki, na ktoym widac tylko bagaznik auta przed nami :/
-jasny obiektyw, zeby cokolwiek bylo widac w nocy
-szybkie uruchamianie. zeby w trybie parkingowym szybko sie wlaczyl
-teraz bym kupil cos z GPSem i z kamera na tyl
ja mam NOVATEK 96650 WDR G50 to klon czegos tam markowego
bardzo szeroki kat widzenia. na skrzyzowaniu widac sygnalizatory z obu stron i ludzi przed przejsciem
w nocy nic nie widac ale w dzien jest ok
zwroc uwage na wazne szczegoly
-koniecznie szeroki kat obiektywu! brat ma taki, na ktoym widac tylko bagaznik auta przed nami :/
-jasny obiektyw, zeby cokolwiek bylo widac w nocy
-szybkie uruchamianie. zeby w trybie parkingowym szybko sie wlaczyl
-teraz bym kupil cos z GPSem i z kamera na tyl
Dodaj jeszcze:
- czy oglądając zarejestrowany materiał jesteś w stanie odczytać tablice rejestracyjną samochodu w dzień
- czy oglądając zarejestrowany materiał jesteś w stanie odczytać tablice rejestracyjną samochodu w nocy
- GPS może zostać użyty przeciwko Tobie
- bateria rejestratora przylutowana/na stałe zamontowana do rejestratora (sprawdzone empirycznie: dzwon, kamera się rozlatuje i nie masz najważniejszego nagrania!)
Ja mam w samochodach Mio ale to inny budżet i stare już są. Ostatni zakup dla ojca to Viofo A119 - małe toto z niezłym obrazem. Polecam filmiki testowe na YT.
Garmin jest w promocji na allegro, -38% ciekawe czy warto.
Dodam że ostatnio aktualizowałem GPS z tej własnie firmy i naprawdę byłem zaskoczony dopracowaniem programu do aktualizacji urządzenia.
- bateria rejestratora przylutowana/na stałe zamontowana do rejestratora (sprawdzone empirycznie: dzwon, kamera się rozlatuje i nie masz najważniejszego nagrania!)
warto tez rozwazyc wersje z superkondensatorem. trwalszy niz baterie
Kondensator pewnie wystarczy na kilkadziesiąt sekund żeby mogło się nagranie zapisać. U mnie akumulator już padł i działa gorzej jak kondensator.
U siebie mam G1WH nie jest to nowa konstrukcja, w nocy całkiem sobie radzi. Ma szeroki kąt a na YouTube jest pełno próbek do sprawdzenia i do dostania za połowę budżetu autora.
Pytanie czy nic lepszego nie ma dostępnego w tej cenie, bo ja swój kupowałem 3 lata temu.
U mnie akumulator już padł i działa gorzej jak kondensator. U siebie mam G1WH [...]
W środku jest pakiet Li-po, kupujesz na Ali, czekasz, lutujesz. Jeśli dobrze pamiętam pakiet ma być 3 przewodowy, dwójka nie chciała działać. Sprawdź przed zakupem.
Te aku nie mają lekko, w lato samochód się mocno nagrzewa, a zimą jest poniżej zera, nie są to idealne warunki dla pracy akumulatora.
Jakoś nie jestem w stanie się przejąć tym akumulatorem. Kamera się sama wyłącza i nie odcina jej raptownie prądu.
W chwili obecnej mam Vordon DVR-195. Rejestrator w lusterku. Produkt budżetowy. Przestałem się silić na produkty lepsze ponieważ parkuję pod chmurką. Żaden aku nie przeżył u mnie zimy. To produkt za 200 pln. W komplecie kamera cofania ze zbyt długą ogniskową ale idzie się przyzwyczaić. Kamera cofania sama się załącza po podłączeniu do świateł cofania. Obraz znośny. W standardzie załączony HDR. Nagrania robione o zmierzchu albo świtem wyglądają dziwnie ale jak komuś nie pasuje można HDR wyłączyć. Wada karty tylko do 32GB co przy rozdzielczości FHD i zapisie z dwóch kamer daje jakieś 4h zapisu.
dzisiaj drugi raz kamerka mnie zawiodla!
w srode wracalem z koszalina i mialem 2 niebezpieczne hamowania na mokrej drodze... a zgram sobie zeby miec dowod szczescia/glupoty
a tu sie okazuje ze kamerka od 2 tygodni nie nadpisuje filmikow! :(
czesto tez nie zapisuje filmikow kiedy klikam specjalny przycisk. czyli jakies akcje mi odpadaja
Nie wiem w jakiej to cenie jest, ale słyszałam o takich rejestratorach samochodowych co mają 2 kamerki, jedną na przód i drugą na tył. Generalnie fajna sprawa bo rejestruje co praktycznie wszystko co się dzieje na dworze. Możesz takich w necie poszukac .
cos obecnie warto kupic?
przegladam filmiki z kamerki... w nocy nawet cos widac. ale tablicy rejestracyjnej nie! nawet jak blisko podjade i oswietle auto :/
Skomentuj