Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakup rejestratora samochodowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zakup rejestratora samochodowego

Witajcie,
    Planuję zakup rejestratora samochodowego. Czy możecie polecić coś sprawdzonego przez was? Tak do 400zł.

Cześć. Mio c 330, c 335 lub wyższe jeśli taniej znajdziesz. Kupowałem jakiś czas temu i jest dobry. Masz gwarancje i sieć dystrybutorów więc to dobry wybór. Pzdr!

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Xiaoyi Yi Dash Camera - używam 1 wersji, która wyszła, teraz widzę, że wypuścili jakieś nowe modele.

Porównując jakość obrazu w dzień i w nocy do MiVue 538 Delux to zdecydowanie xiaoyi.
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

U mnie mio działa od ponad 4 lat. Jak na taką elektronikę to mega wynik.

Skomentuj

zwroc uwage na wazne szczegoly
          -koniecznie szeroki kat obiektywu! brat ma taki, na ktoym widac tylko bagaznik auta przed nami :/
          -jasny obiektyw, zeby cokolwiek bylo widac w nocy
          -szybkie uruchamianie. zeby w trybie parkingowym szybko sie wlaczyl
          -teraz bym kupil cos z GPSem i z kamera na tyl

ja mam NOVATEK 96650 WDR G50 to klon czegos tam markowego
          bardzo szeroki kat widzenia. na skrzyzowaniu widac sygnalizatory z obu stron i ludzi przed przejsciem
          w nocy nic nie widac ale w dzien jest ok

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            zwroc uwage na wazne szczegoly
            -koniecznie szeroki kat obiektywu! brat ma taki, na ktoym widac tylko bagaznik auta przed nami :/
            -jasny obiektyw, zeby cokolwiek bylo widac w nocy
            -szybkie uruchamianie. zeby w trybie parkingowym szybko sie wlaczyl
            -teraz bym kupil cos z GPSem i z kamera na tyl
            Dodaj jeszcze:
            - czy oglądając zarejestrowany materiał jesteś w stanie odczytać tablice rejestracyjną samochodu w dzień
            - czy oglądając zarejestrowany materiał jesteś w stanie odczytać tablice rejestracyjną samochodu w nocy
            - GPS może zostać użyty przeciwko Tobie
            - bateria rejestratora przylutowana/na stałe zamontowana do rejestratora (sprawdzone empirycznie: dzwon, kamera się rozlatuje i nie masz najważniejszego nagrania!)

Ja mam w samochodach Mio ale to inny budżet i stare już są. Ostatni zakup dla ojca to Viofo A119 - małe toto z niezłym obrazem. Polecam filmiki testowe na YT.

Skomentuj

Garmin Dash Cam 55

Garmin jest w promocji na allegro, -38% ciekawe czy warto.
              Dodam że ostatnio aktualizowałem GPS z tej własnie firmy i naprawdę byłem zaskoczony dopracowaniem programu do aktualizacji urządzenia.
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez azael Zobacz posta
                - GPS może zostać użyty przeciwko Tobie
                tak samo jak nagranie
                ale nie musimy tego nagrania udostepniac

Zamieszczone przez azael Zobacz posta
                - bateria rejestratora przylutowana/na stałe zamontowana do rejestratora (sprawdzone empirycznie: dzwon, kamera się rozlatuje i nie masz najważniejszego nagrania!)
                warto tez rozwazyc wersje z superkondensatorem. trwalszy niz baterie

Skomentuj

warto tez rozwazyc wersje z superkondensatorem. trwalszy niz baterie
                  Ale już szkody parkingowej ci nie złapie o ile dobrze rozumiem ...

Skomentuj

tak samo jak nagranie
                    ale nie musimy tego nagrania udostepniac
                    Pisałem o sytuacji, gdy udostępniający nagranie radośnie zapomniał o GPS i podłożył się np. przekroczeniem prędkości. :)

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                    Ale już szkody parkingowej ci nie złapie o ile dobrze rozumiem ...
                    Sam jestem ciekawy, jak to działa. Z aku kamera się wybudzi, ale czy taki kondensator będzie trzymał energię np. kilka dni.

Skomentuj

Kondensator pewnie wystarczy na kilkadziesiąt sekund żeby mogło się nagranie zapisać. U mnie akumulator już padł i działa gorzej jak kondensator.
                      U siebie mam G1WH nie jest to nowa konstrukcja, w nocy całkiem sobie radzi. Ma szeroki kąt a na YouTube jest pełno próbek do sprawdzenia i do dostania za połowę budżetu autora.
                      Pytanie czy nic lepszego nie ma dostępnego w tej cenie, bo ja swój kupowałem 3 lata temu.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        U mnie akumulator już padł i działa gorzej jak kondensator. U siebie mam G1WH [...]
                        W środku jest pakiet Li-po, kupujesz na Ali, czekasz, lutujesz. Jeśli dobrze pamiętam pakiet ma być 3 przewodowy, dwójka nie chciała działać. Sprawdź przed zakupem.

Skomentuj

Superkondesator trzyma dużo dłużej niż "zwykle" kondensatory. Ale nie wiem też ile w praktyce.
                          U mnie po 1,5 roku akumulatorek już siada ☹️

Skomentuj

Te aku nie mają lekko, w lato samochód się mocno nagrzewa, a zimą jest poniżej zera, nie są to idealne warunki dla pracy akumulatora.
                            Jakoś nie jestem w stanie się przejąć tym akumulatorem. Kamera się sama wyłącza i nie odcina jej raptownie prądu.

Skomentuj

W chwili obecnej mam Vordon DVR-195. Rejestrator w lusterku. Produkt budżetowy. Przestałem się silić na produkty lepsze ponieważ parkuję pod chmurką. Żaden aku nie przeżył u mnie zimy. To produkt za 200 pln. W komplecie kamera cofania ze zbyt długą ogniskową ale idzie się przyzwyczaić. Kamera cofania sama się załącza po podłączeniu do świateł cofania. Obraz znośny. W standardzie załączony HDR. Nagrania robione o zmierzchu albo świtem wyglądają dziwnie ale jak komuś nie pasuje można HDR wyłączyć. Wada karty tylko do 32GB co przy rozdzielczości FHD i zapisie z dwóch kamer daje jakieś 4h zapisu.

Skomentuj

dzisiaj drugi raz kamerka mnie zawiodla!
                                w srode wracalem z koszalina i mialem 2 niebezpieczne hamowania na mokrej drodze... a zgram sobie zeby miec dowod szczescia/glupoty
                                a tu sie okazuje ze kamerka od 2 tygodni nie nadpisuje filmikow! :(

czesto tez nie zapisuje filmikow kiedy klikam specjalny przycisk. czyli jakies akcje mi odpadaja

Skomentuj

https://youtu.be/NbjxNwZ4QwM
                                  Jak się pośpieszysz dobry rejestrator kupisz, link jest w opisie i test w nocy na starcie.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie wiem w jakiej to cenie jest, ale słyszałam o takich rejestratorach samochodowych co mają 2 kamerki, jedną na przód i drugą na tył. Generalnie fajna sprawa bo rejestruje co praktycznie wszystko co się dzieje na dworze. Możesz takich w necie poszukac .

Skomentuj

Dwie kamerki to raczej nic nowego na rynku, ale warto mieć coś takiego. tylnia przyda się także do cofania. :)

Skomentuj

ta kamerka nie nadaje sie do cofania

cos obecnie warto kupic?
                                        przegladam filmiki z kamerki... w nocy nawet cos widac. ale tablicy rejestracyjnej nie! nawet jak blisko podjade i oswietle auto :/

Skomentuj

Czaruję...
                                        X