Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Forum Noca :) Czynny 22-6

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aha...skoro tak-to właśnie jestem w trakcie napadu na Finlandię i lutuje sobie Uniampa,bo nie mogę spac,a to mnie uspokaja,chociaż finowie się juz powoli kończa i będę musiał sięgnąć po posiłki...a Sobieski ze swoją husarią tylko czeka :twisted:

Skomentuj

Ja wczoraj sobie lutowałem do ok. 2 w nocy i uważam że lutowanie o późnych godzinach i/lub po alkoholu to nie jest dobry pomysł :roll:

Skomentuj

A to dlaczego ? Ja tam lubię,bo wtedy nic i nikt mi nie przeszkadza i jak dotąd wszystko mi się udawało,tylko muzyka tak cichutko musi grac,a szkoda...
        btw-piwa:nie mam zdania,zresztą mało pije ...i zgodzę się,niepasteryzowane są gwarancją świeżości-zresztą-kiedyś tylko takie mozna było kupić i też było ohydne !
        Ale mogę Wam jedno powiedzieć:mamy NAJLEPSZE PIWO NA ŚWIECIE !!!
        a piłem je niemal wszędzie !!! Europa jeszcze się broni,ale reszta świata-to już nie powinno nazywać się piwem ! Także chociaż z tego bądźmy dumni :razz: ...

Skomentuj

freedi, w co ty grasz? : )
          Pozazdrościć takiemu degustantowi :)
          Jeżeli sądzisz, że w PL mamy najlepsze piwa to proponuje zrobić ankiete co do marki ? :)
          albo i to marką sie nie nazywa... Nie wiem chodzi mi o [lech, tyskie itp]

Skomentuj

Zamieszczone przez Bartuś
            proponuje zrobić ankiete co do marki ? :)
            a po co Ci to ? :shock:

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi
              Aha...skoro tak-to właśnie jestem w trakcie napadu na Finlandię :twisted:
              Ostatnio kolega chwalił że Finlandia porzeczkowa jest dobra. Jak spróbowaliśmy tego z kolegami to pierwszy łyk to taki dziwny w smaku, a z każdym kolejnym coraz bardziej się z tego niedobrze robiło.
              Chyba najgorsza wódka jaką piliśmy, prawie to samo jakby perfumy pić, taki sztuczny smak i zapach.

Skomentuj

najlepsze piwo jakie pilem to byl tuborg golg. Niestety nie dostepny w naszym kraju. Kupowalem go sobie bardzo czesto na lotnisku w sklepach bez clowych jak jeszcze byly.
                Jak by ktos wiedzial gdzie mozna kupic to ja poprosze.

[ Dodano: 2010-06-05, 09:19 ]
                oj finlandia to sie strasznie zepsula. Tego juz sie nie da pic. Osobiscie wole sobieskiego i wyborowa.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Najlepsza wódka która piłem do tej pory to Nemiroff, ewentualnie Medoff. Podobno Ruski Standard też jest godny uwagi. Jak każda wódka idzie do głowy ale ma bardzo przyjemny smak i nic po niej nie jest na następny dzień.

A jeżeli chodzi o piwo to Tyskie lub Guinness.

Skomentuj

Nemiroff - cudo a nie wódka :) Zero bólu głowy na następnym dzień.
                    Swego czasu Finlandia była lepsza w plastikowych piersióweczkach lepsza niż ta ze sklepu.

Z Piw ostatnio pije tylko Okocim(jęczmienny i mniej pszeniczny).
                    Ciechan Miodowy Jasny tak dla relaksu.

Skomentuj

Mi się Nemiroff kojarzy z robota na wakacje i sylwestrem 08/09 :P
                      W robocie szef zawsze ja stawiał :razz: nie powiem jest dobra ale ostatnio pije wyłącznie wódkę "Chrobry" która można dostać tylko w biedronce :P Polecam.

Skomentuj

freedi, temat może nie o tym co kto pije ale że jak ktoś siedzi po nocach przy kompie to można sądzić, że nie ma lepszej alternatywy na spędzenie tej nocy więc... więc alkohol jest tutaj poniekąd "umilaczem" czasu... tak, u mnie dziś alternatywa nie nastąpiła więc piję :wink:

Zamieszczone przez freedi
                        właśnie jestem w trakcie napadu na Finlandię i lutuje sobie Uniampa
                        Generalnie odradzam splatanie picia wódki z zabawą w elektronikę bo prąd to jednak nie przelewki - ja się tam prądu boję :razz: Ale jeśli to tylko samo lutowanie bez uruchamiania to OK - oczywiście do momentu gdy rezystorki się nie mnożą w zastraszającym tempie

Ja osobiście nie lubię pić wódki. Finlandia taka czy inna, Nemiroff czy inne Absolwenty - nie ma się co oszukiwać, wódka maltretuje i w krótkim czasie potrafi sponiewierać człowieka, pije się ją przeważnie po to, żeby się po prostu upić (no chyba, że kapkę koniaku wieczorkiem). Wino jest nawet OK i czasem chłeptnę lampkę do jakiejś zakąski. Natomiast piwo... mmm... no tutaj sytuacja już jest zgoła inna. Przy piwie można posiedzieć dłuższą chwilę, poprowadzić ciekawą dyskusję bezbełkotową, orzeźwić się w zbyt ciepły wieczór, jeśli jest dobrze schłodzone...

Ostatnio (pisałem już o tym wyżej) zapoznałem się z piwami pszenicznymi i muszę powiedzieć, że bardzo mi odpowiada ich smak. Przeważnie sprowadza się to do Okocimia pszenicznego ale stwierdzam, że w niczym nie ustępuje ono zachodnim markom typu Paulaner czy Faustus. Jest nieco "cytrynowe" co sprawia, że orzeźwia i nie męczy (jak na przykład piwa mocne, które moim zdaniem są mieszaniną jakiegoś ekstraktu piwnego, spirytusu i cukru - np Tatra Mocne) - a do tego jest ciut bardziej przystępne cenowo Polecam spróbować.

Niestety mieszkam w okolicy (okolica Wadowic ), w której raczej ciężko jest dostać piwa z "andergrandowych" browarów - a szkoda. Co prawda kiedyś istniało coś takiego jak Browar Jaszczurowa (jakieś ~5km od Wadowic) ale to jakieś zamierzchłe dzieje... Może w Krakowie coś by się znalazło ale jechać do tego głupiego (czyt. wiecznie zakorkowanego) miasta po to, żeby napić się piwa... można też wskoczyć do jednej z miliona tam działających "galerii handlowych" (śmieszna nazwa) i kupić jakieś piwo no name ale trzeba uważać bo można się natknąć na niezłego sikacza (patrz opisana wyżej moja przygoda z Perłą, która perłą była tylko z nazwy...)

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                          regionalna to może być łomża wyborowa a export jak sama nazwa mówi jest na "eksport".
                          widze kolega z regionu lomza najlepsze piwo ale wyborowe a nie export. teraz jest tez niepasteryzowane

Skomentuj

Łomża to tak "średnio" mój region :twisted:

Skomentuj

Wasze zdrowie... :wink:

Skomentuj

Widzę że temat powoli staje się zapomniany. A ja właśnie dotrzymuje towarzystwa Warce którą znalazłem samotną w szafce :wink: We dwoje rażniej przeglądać forum.

Skomentuj

Piję za to że tak młodo się już nie spotkamy :lol:

Skomentuj

no to zdrowko
                                    ja pije mini jasnia wedrowniczka, kupionego w stonce po 35zl za polowke
                                    pozdrawiam ludzi, ktorzy nie spia i siedza "u nas na forum" :wink:
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak se siedzę na kompie i przypomniało mi się, że wystawiłem rano na parapet pana Stronga. Hyc, hyc do okna, zabieram szklanego kolegę, siadam przed kompem, wyciągam rękę po dyżurny majcher (bo nie mam otwieracza) i podważam w czterech, pięciu miejscach kapsel. Mówię: Starczy, teraz ciach! I ostrzem trafiam dokładnie w podstawę kapsla (jak mi się to udało, to nie wiem, ale pewne jest że jakbym chciał to powtórzyć, to by się nie udało :P).
                                      Pokój dość przyciemniony, bo świeci tylko jedna mała żarówka na ścianie za mną.
                                      Widzę jak kapsel spada po blacie na klawiaturę, po obudowie kompa na zol.
                                      Już mam łykać złocisty trunek, ale patrzę po szyjce i coś jakby przykrótka....

Ehhh, i to by było na tyle z butelką zwrotną.
                                      Na szczęście miałem kubek po kakao pod ręką, ale na chama/spragniony to i z takiej szyjki by się człowiek napił.

Nastepnym razem użyję otwieracza. Chyba :twisted:

Zdrowie!

Skomentuj

Bo nam topic umiera

Wreszcie nie mam zaległości - Nieprzeczytanych postów: 0 - można iść spać spokojnie

Skomentuj

No nie mówcie że forum śpi :) Piję piwko,raczę się tabaką,projektuję kolejne meble do pokoju jednocześnie zastanawiam się czy zwrotnicę do moich TL-ek zrobić wewnętrzną czy zewnętrzną umieszczoną z tyły na fornirowanej płytce w kolorze kolumny (fornir Tineo) :) zaleta takiego rozwiązania jest jedna,można bezinwazyjnie wymieniać elementy w razie potrzeby... wada? dla mnie to nie wada ale dla nabywcy (bo przecież po czasie konstrukcje się nudzą) może to być wada...

Apropo otwierania piwa,my na koncertach zazwyczaj otwieramy piwo "szczurem" (Shure SM85)... nie do zajechania a spojrzenia ludzi bezcenne
                                          Last edited by marian; 12.08.2011, 21:41.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X