Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Forum Noca :) Czynny 22-6

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Scena na Oktoberfest już się rozkłada. Ktoś już był na czymś takim? Jakieś wspomnienia mu zostały czy tabula rasa?
    Pozdro ze Stuttgartu.
    Zdrówko :)
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
      Spróbowałbyś okocimia z biedronki to i niepasteryzowane smakowałoby jak miód
      Ja jestem właśnie po czteropaku i nie zauważyłem żeby to w kropki różniło się jakoś od tego zwykłego

Skomentuj

Może trafiłem na jakąś trefną partię, albo było już przeterminowane :)
        Muszę spróbować tej łomży, jakoś nie miałem okazji..

Skomentuj

Czemu wszyscy piwsko żrą na noc, hę? :razz:
          Ja dla odmiany mam przed sobą półlitrowy stalowy kubek z colą z lodówki. Jakby nie zabrakło mleka, to miałbym pół litra kakao. :biggrin:

Co do miodowych: mamy z kolegą taką "tradycję" od jakiegoś czasu, że po jeździe na rowerach, udajemy się do odpowiedniego sklepu i kupujemy coraz to inne piwo miodowe. Do tej pory najlepiej smakował mi Ciechan - był to "mój pierwszy raz" z piwem miodowym. Pamiętam ten dzień: jeździliśmy jak szaleni na rowerach, przez las i miasto, pogoda była dość upalna. Na koniec hasło: Soczku by się trzeba napić. No to do sklepu, zimne piwo do koszyka na bidon i na ławkę do parku. Otwarcie, pierwszy haust (bo łykiem tego nazwać nie można było ) - jakie to dobre!
          Ogólnie, to smakują mi piwa raczej słodsze: Warka Strong przoduje w rankingu spożycia, choć wydaje mi się, że rok temu była lepsza ...

Czasem jak mam jakąś Tatrę, czy inne Tyskie (hehe, swojskie) i siedzę na kompie, to przynoszę sobie z piwnicy słoik z malinami i dolewam soku do piwa

Pił ktoś piwo co się zowie Żywe? Taka żółtawa etykieta, u mnie występuje w Lewiatanie. Jak na niepasteryzowane, to jest naprawdę dobre, odpowiednio schłodzone znacznie umila robotę.

Skomentuj

a ja jestem po 1kg swiezych muli gotowanych w bialym winie i doprawionych sosem z pomidorow i czosnku (przepis przywieziony z chorwacji)
            do tego wypilem z zona butelke wytrawnego jacob's creek'a chardonnay
            a poniewaz 1 wino to za malo dla tylu osob to pije trzeciego kasztelana niepasteryzowanego (piwko tansze niz to ze stonki a w smaku rewelacyjne)

---------- Post dodany o 00:26 ---------- Poprzedni post o 00:22 ----------

pilem zywe ma taka "takturowa" etykiete
            wg mnie zadna rewelacja
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja nie cierpię wina nie wiem dlaczego, ale ten smak mnie natychmiast odrzuca.
              Za to piwko albo wódeczka - to rozumiem :)

---------- Post dodany o 00:34 ---------- Poprzedni post o 00:31 ----------

co to takiego te mule?
              Bebok ja dla odmiany machnąłem sobie herbatkę lipton :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                Ogólnie, to smakują mi piwa raczej słodsze: Warka Strong przoduje w rankingu spożycia, choć wydaje mi się, że rok temu była lepsza ...
                Rok temu to za mało,Warka Strong to było moje ulubione piwo jak byłem w wojsku (8 lat temu),wtedy warka miała taką etykietę:

...a może inną,tą jasną z zielonymi paskami...

Wraz ze zmianą etykiety na teraźniejszą zmienił się również smak gdyż zmieniła się ilość zawartości alkoholu,kiedyś było aż 7,8%... a teraz,jest jak jest...

Skomentuj

mule czy malze
                  tu masz przepis
                  http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...i/przepis.html

---------- Post dodany o 00:54 ---------- Poprzedni post o 00:51 ----------

warka miala najlepszy smak w 97-98 roku
                  potem sie popsula znaczy nie smakuje juz tak dobrze
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może po prostu mi spowszedniała już i takie odczucie mam.

Hehe, iks lat temu, dokładnie nie powiem ile, to i Tyskie (Gronie) było bardzo dobre, wszystko się musi zdziadzić. Dajmy na to Harnaś: wydaje mi się, że jak to wchodziło na rynek i jakiś czas później, nie było lepszego piwa z tych tanich, jak Harnaś, i można to było spożywać w dużych ilościach bez wstrętu, Teraz po kilku łykach mi się odechciewa pić.

Pił ktoś duńskie Faxe w litrowych puszkach? To zwykła jest nawet spożywalne, ale to mocniejsze; chyba 10%, to już jak bimber smakuje.

Nie trza by to wydzielić jakiegoś tematu o piwach ?

Skomentuj

Kasztelan niepasteryzowany masakra i tylko butelka przesadzlem z iloscia dobranoc

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                        Może po prostu mi spowszedniała już i takie odczucie mam.

Hehe, iks lat temu, dokładnie nie powiem ile, to i Tyskie (Gronie) było bardzo dobre, wszystko się musi zdziadzić. Dajmy na to Harnaś: wydaje mi się, że jak to wchodziło na rynek i jakiś czas później, nie było lepszego piwa z tych tanich, jak Harnaś, i można to było spożywać w dużych ilościach bez wstrętu, Teraz po kilku łykach mi się odechciewa pić.

Pił ktoś duńskie Faxe w litrowych puszkach? To zwykła jest nawet spożywalne, ale to mocniejsze; chyba 10%, to już jak bimber smakuje.

Nie trza by to wydzielić jakiegoś tematu o piwach ?
                        faxw robione jest przez dunski royal unibrew czyli browar ktory przez ostatnie 3lata posiadal browar Łomża i sprzedali w maju tego roku. Maja bardzo dobre piwa,ale kto co lubi. Ja lubie na ogol ciemne gorzkie piwa, srednio przepadam za lager'ami.

Skomentuj

Ale cisza...
                          Czyżby wszyscy leczyli kaca?

Skomentuj

nie
                            dzis pije Jasia Wedrowniczka z biedroni w promocyjnej cenie :cool:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ja wynalazek o nazwie Biala Dama, ktory kiedys dostalem na jakies urodziny czy imieniny. Znalazlem ostatnio biedulka zakurzonego w szafie i postanowilem zlikwidowac

Skomentuj

Zamieszczone przez mystical Zobacz posta
                                A ja wynalazek o nazwie Biala Dama
                                dobrze piamietam, ze ze zlotem w środku?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja na pusto tym razem :)
                                  Jutro idę na zakupy po regionalne piwka :)
                                  Muszę spróbować tej łomży i ciechana.
                                  BTW pił ktoś piwo Kapar? Podobno 12 wolta ma i nawet niezłe w smaku...

Skomentuj

Jutro idę na zakupy po regionalne piwka
                                    przypominam ci, ze jutro jest swieto ( a wlasciwie to dzis juz) i sklepy sa pozamykane
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dziury w głowie :)
                                      Oczywiście najpierw do kościółka, a jak sklep będzie otwarty (właścicielowi wolno pracować) to coś sobie kupię :)

Skomentuj

Oczywiście najpierw do kościółka,
                                        albo na parade wojska :)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

oj to raczej nie u mnie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X