Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przetwornik DAC Dragonfly.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przetwornik DAC Dragonfly.

Czy ktoś z was użytkował przetwornik DragonFly black?
    W rankingu przetworników 2021 jest na 1 miejscu zaraz po nim jest Cambridge Audio dac magic 100.
    Mocno zastanawiam się nad jego zakupem, chciałbym zasięgnąć waszych opinii. Oglądałem recenzje i wszystkie są zachęcające.
    Źródłem u mnie jest laptop, muzyka zgrana z płyt w formacie bezstratnym.
    Pozdrawiam.
    Last edited by Flip90; 14.02.2021, 10:42.

Ja posiadam, kupiłem go rok temu w Top Hi-Fi :)

Bocian kiedyś pożyczył tego DAC-a od znajomego, a ja od niego na kilka dni do odsłuchu.
    Potem na spocie porównywaliśmy go do DAC-a FiiO (chyba E18), oraz z jakimś DAC-em z AlliExpres którego przywiózł Scythe123.
    DragonFly wypadł najlepiej.
    W porównaniu do pozostałych miał więcej przestrzeni oraz wysokie tony nie były takie kłujące.

Z minusów, co zauważyłem po czasie, jest dość "techniczny" i na pewno nie gra jak dużo droższe DAC-i, nawet DIY.

Na plus jest to że jest mały, no i dźwięk w porównaniu z dźwiękiem bezpośrednio z laptopa, to przepaść.

Nie porównywałem do innych DAC-ów w podobnej cenie, oprócz tych dwóch wymienionych.

Skomentuj

Dzięki marian za opinie. Jest w dobrej cenie w sklepie o którym wspomniałeś więc chyba się skuszę :)

Skomentuj

Cześć.
        Konstruuje głośniki https://diyaudio.pl/showthread.php/2...ekt-by-Pawel-S i wzmacniacz uniamp v1.
        Główne źródło dźwięku to komputer. Warto zakupić taki dac? Czy lepiej karta dźwiękowa w tej kwocie? Może jakiś dac diy?

Skomentuj

Szybko dotarł​​​​​​​​​​​​, pierwsze testy już za mną.
          Last edited by Flip90; 16.02.2021, 11:53.

Skomentuj

Czaruję...
          X