Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najgłupsze teksty o audio jakie słyszeliście

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobre :) to chyba membrana z stx'a ale głowy niedam :P

Skomentuj

ja dzis malo z krzesla nie spadlem jak kupel mi powiedzial ze od wysokich czestotliwosci oczy go bola

Skomentuj

to chyba czytał posta o szkodliwości basu na płuca :P

w Audio 9/2004 str. 83 (wrażenia z odsłuchu wzmacniacza Marantz PM7200 KI) czytamy: "... daje to wrażenie lekkiego spowolnienia dźwieku. Całość jest jednak bardzo koherentna i spójna."
        normalnie masło maślane, koleś powinien się zastanowić co pisze...

Skomentuj

1."Po co robić kolumny skoro moge kupić caly zestaw kina domowego w promocji w markecie za 500zl z subwooferem" - Pozostawilem pytanie kumpla bez odpowiedzi.
          2."Po co ci ta dziura na dole"
          3."Po co wydajesz 50zl na głośnik skoro o wiele lepszy możesz kupić na bazarze" - Jak kupi na bazarze to nieomieszkam mu pogratulować.

Skomentuj

Fakt, mi też tak powiedział znajomy- po co robisz kolumny jak za 500zł masz zestaw 5 kolumn z sabłoferem... No ale udowodniłem mu głupote bezpośrednio.
            I jeszcze jedno:
            rozwowa moja ze znaijomym:
            Ja Jakie masz kolumny?
            Znajomy: Tonsol sounfinder
            Daje mu linkado strony tonsila z tymi kolumnami.
            Ja która wersja?
            Znajomy: Nie wiem, moje mają 70cm, ale tamnte mają 3 głośniki a moje mają 4 chyba...
            Ja Niesprawdzałeś nigdy? Zdejmij maskownice i powiedz.
            Znajomy: zgłupiałeś? To nie są komputerowe głośnicznki logitecha to prawdziwe kolumny, nie można zdejmowac z nich maskownic!

Skomentuj

Znajomy: zgłupiałeś? To nie są komputerowe głośnicznki logitecha to prawdziwe kolumny, nie można zdejmowac z nich maskownic!
              wow!! tego co wiem to w logitechu nie można ściągnać maskownic ale niezły jest jak można nie wiedzieć ile ma się głośników i jak można być tak bardzo "do przodu" cofając sie
              niezły tekst Spacestar porozmawiaj jeszce z kumplami to się poziejemyzart.
              pozdro

Skomentuj

hehe żal mi tych ludzi.... ale przynajmniej jest śmiesznie

Kiedyś poszedłem do kumpla bo ponoć miał niezły sprzęt... co sie okazało to porwane z wykruszającym sie zawieszeniem noname w prechistorycznych obudowach... on ale dobra ... zadziwiła mnie w tych obudowach dzióra z tyłu... wyglądało jakby ktoś młotkiem przebił ścianke... zapytałem:
                - Co to jest ?
                - Wylot powietrza, żeby bas był większy....

Potem pokazał mi SWOJE dzieło.... kolumny.. moze inaczej bo to nie były kolumny... no ale opisze... :
                głośnik podobny do alpharda ale no name jednak 20 srednicy umieszczony w 40 litrowej skrzyni zrobionej tak ze na łączeniu ścianek były przerwy 1-3 cm !!! zwrotnica z odzysku z jakichs innych kolumn znajdowała sie na parapecie... (od niej szły kable itp) a za wysokie tony robiły wymontowane głośniki z zestawu od kompa postawione na szafie.... normalnie wymiękłem..... mozna było zdjęcie zrobić....

Skomentuj

ja nie powiem nic...:)

Skomentuj

Skomentuj

Hmm..... Ciekawie to wyglada ;p

Skomentuj

toż to prawdziwe piankowe zawieszenie
                        ważne, że głośnik ma żółtą obwódkę i ładnie wygląda na półce w maluchu (jeśli będzie coś widać, bo naklejka "Pioneer" albo łyżwa "Nike" na szybie może zasłaniać)

Skomentuj

to teraz ja .. pare dni temu wpada bo mnie koleś i widzi nowo oklejony na czarno mój zestaw 2.1 kolumny mają metr wysokości i głosniki po sztuce sw607 aldfrea i kopułka tonsila ... mam jednego kolege co ma kolumny na dwóch niskotonowcach z komisu jakieś badzieiwaste i o to rozmowa tak przyblizona

JA- niehccesz kupić moich kolumn ? (w żarcie powiedziane)

ON- daj spokój u memka (przemka naszego kolegi) są dwa bembny (niskotonowce) a tu tylo jeden, musze sobie zrobic takie tylko twoje głosniki sa ładniejsze i wezme sobie kupie takie dwa na kolumne tylko wymiary kolumny wezme od memka i sobie zbije

JA- jasne, g.. zrobisz bo trzeba odpowiednil itraz do głosników i niemożna tak o zrobic jak ty chcesz

ON- a pierd... memek miał jednego membna zjeb... to wymienił na taki wyrypany z komisu dał ze 15 zyka i jeszcze lepiej mu napier... tylko chyba ma piszcza spoalonego ale i tak super daje tylko sobiej eszcze jakiegoś średniego wrzuce aalbo walne jakiś od jamnika (stare bumboxy) bo poco mam wydawać na nowy

JA- weś idź do domu ciołku , niewiesz o co chdozi i to tak bedzie grało ze szok

ON- sam idź, tylko sobie jeszcze dziure zrobie tak jak kendzior (inny mega koleś od sprzetu) w tej swojej tubie (subwofer w obudowie po jabkach obity dechami ale uszczelniony z głośnikiem 30cm noname z komisu) to bedzie nieźle dłuchało

no i poszedł ,,, jestem ciekaw co u niegio niedługo powstane hahehee ;D ... krew zalewa jak słysze specjalistów

Skomentuj

pochwała głupoty heheheh sprawdź cio u niego
                            pzodro

Skomentuj

Ja: Kupiłem lutownice, będę lutował kabelki.
                              Znajomy2: po co lutowac kabelki? u mojego taty w kinie domowym za 500zł są wtyki takie bananowe...
                              Ja: Ale ja będe robił kolumny i będe lutował kable w środku.
                              Znajomy2: a nie możesz sobie normalnych głośników komputeroiwych za 50zł? Ja mam takie, i grają tak głośnie jak te z dyskotek...
                              Ja: Tylko ze tam jest pomieszczenie wiele razy większe niż u ciebie w pokoju.
                              Znajomy2: nie ma znaczenia!
                              Ja: A ty wiesz z czego się składa kolumna?
                              Znajomy2: Jasne! Z Membranki głośnikowej kabla iektroniki.

Skomentuj

Spacestar, i co to ma znaczyc?
                                co w tej wypowiedzi ma byc komicznego?
                                ROTFL

Skomentuj

Może spacestar nam napisze z czego składa się kolumna...

Skomentuj

omg napisz
                                    albo i nie na pewno ktoś tu coś pił
                                    pozdro

Skomentuj

Kiedyś w ramach testu i poznawania audio (choć bardzie tak sobie) zrobiłem coś takiego. Do starych kolumn Tonsila do otworu BR (nie było rury) wsadziłem pozostałość po rolce papieru toaletowego (tę tekturową tubę). Rozmiar się zgadzał więc było ok :) Długo tam nie posiedziała ale zawsze miałem super BASSS!!! :)))

Pozdro

Skomentuj

No proste napisze:
                                        2 Bembny
                                        Skrzynia od pomidorów/deski od toi toia
                                        dziura z butelką w środku
                                        WZMACHOLLL!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X