Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kabel ze skretki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kabel ze skretki

Czesc
    Chcialbym sobie zrobic kable do glosnikow ze skretki.Szukalem na necie i znalazlem same zagraniczne strony a chcialbym sie dowiedziec pare rzeczy.
    Czy moze ktos uzywa takich kabli i moze mi powiedziec czy warto, czy ilosc kabli i rodzaj skretki ma jakies znaczenie.

a na cholere chcesz robic ze skretki kable to glosnikow? chyba lepiej i taniej bedzie kupic najzwyklejszy kabel glosnikowi z 1,5mm^2 ...

Skomentuj

Slyszalem ze taki kabel polepsza brzmienie i dlatego pytam czy warto sie w to bawic a co do ceny to mysle ze ok 1.5 zl za metr skretki nie jest jakas duza suma i moze warto.

Skomentuj

SIWy czy ty jestes jakims audiofilem??
        przestań skrętka polepsza brzmienie?? BZDURA
        to jakby pasta do butów sprawia ze zęby staja sie bielsze;

Skomentuj

skretka powoduje ze bas schodzi 10 Hz nizej a wysokie dochodza do 30 khz nawet na piezakach za 5 zł udowodnione przez buszmenow z krainy pedzacego wiatru :) POWAZNIE

Skomentuj

przyznaj sie tobyl żart?? bo ja bym sobie na estradowe glośniki zapiął 300watowe
            co o tym myślisz

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/DIY_Kable_...8957c20f1c7ccd

Można sobie poczytać.

Skomentuj

Zobaczcie sobie ta konstrukcje http://www.hifi-forum.de/viewthread-104-883.html tam na kturyms zdjeciu jest pokazane ze koles uzyl duzo skretki do podlaczenia glosnikow.Wiec musi cos w tym byc.Co o tym sadzicie.

Skomentuj

http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html

Skomentuj

To jakiś nowy chyba trend wśród audiofili :P Zobaczycie..niedługo będzie można kupić w audiofilskim sklepie skrętke za 20000zł za metr:P

Skomentuj

Zamieszczone przez SIWY
                      Zobaczcie sobie ta konstrukcje
                      koles uzyl duzo skretki do podlaczenia glosnikow.Wiec musi cos w tym byc.Co o tym sadzicie.
                      tak... naiwność...
                      Wierzysz, że jak zrobisz warkoczyk z bylejakiej skrętki, to brzmienie Twojego zestawu drastycznie się poprawi??
                      pozatym, dlaczego miałbym wierzyć każdemu eksperymentatorowi z internetu w jego geniusz konstruktorski...

aha... koleś jak kleił te kolumny, to położył na nich koła od samochodu, coś w tym musi być... a ja głupi używałem tylko ścisków stolarskich i już wiem dlaczego moje kolumny tak kiepsko grają...
                      jak myślicie, czy alufelgi poprawią brzmienie moich kolumn?? czy może lepiej felgi stalowe z oponami zimowymi??

Skomentuj

Zygmunt, jesli już to tylko OZ-ty z całosezonowymi.No bo nie chcesz chyba aby Ci dobrze grały tylko w zime ?

Skomentuj

SIC!

Skomentuj

Nie mówie ze brzmienie sie drastycznie poprawi ale myśle że w porównaniu z kablem 1,5 mm^2 może byc jakas różnica.
                            Zamierzam wykonac taki kabel gdzieś po świetach i wtedy zobaczymy czy coś się zmieni.

Skomentuj

Roznica bedzie na pewno, ale po
                              1. raczej niezauwazalna
                              2. jesli zauwazalna to niewiadomo w ktora strone mysle ze gorzej

Skomentuj

tak to jest racja czemu musimy mu (im) wiezyc ??
                                ale z drogiej strony to ziombel chyba sie nudzi w domu ... widywalem kostrukcje z kamienia ... marmury ... okladane 8 milimetrowym olowiem ... ale jesszcze nie widzialem zeby ktos w domowe kolumny ( w samochd tak ) wstawiał betonowe scianki ( szkoda ze nie ze zbrojeniem ;] )
                                [ w wiecie ze ja slyszalem ze najlepsze kable to maja przekroj 5 mm2 i sa ze 24 karatowego złota !!??!!??!!??] jaka beka .... ;]
                                ja tam mam kable dls-a 2.5 i 1.5 takie rozowe ;] i za wypasione

Skomentuj

A ja tam widzę zbrojenia :), bez tego to by było lekko kruche mi się wydaje...

Skomentuj

Zamieszczone przez SIWY
                                    Nie mówie ze brzmienie sie drastycznie poprawi ale myśle że w porównaniu z kablem 1,5 mm^2 może byc jakas różnica.
                                    warkocz z trzech sieciówek kat5 (2x4 kabelki) to właśnie przekrój 2x1,5m^2.
                                    jest znacznie lepszy pod każdym względem niż alphard 2x6mm^2. przebija też kilka innych ogólnie cenionych kabli jakie posiadam.

Skomentuj

co ty wkreczasz z tym zbrojeniem ;]
                                      trzeba zrobic taki kabel i wyslac do jakiejs redeakcji zeby go zbadali ;]

Skomentuj

zaczynam sie was bac.... powaznie...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X