Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AVE PAPA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AVE PAPA

Papież odchodzi...żal serce ściska

ciężko gadać, wielki Polak i wielki człowiek odchodzi

Skomentuj

Napewno wielka strata ale ten człowiek spełnił się w życiu. Przeżył wielu ludzi i dożył starości. Nie można tego powiedziec o mojej sąsiadce, której pogrzeb odbył sie wczoraj.
      Dziewczyna miala 25 lat i całe życie przed sobą. 2 miesiące temu urodziła synka a w sobote zasłabła i juz sie nie obudzila. To jest dopiero tragedia. Śmierc papieża wisiala w powietrzu już od jakiegoś czasu a jej przyszla nagle, niespodziewanie - nie moge sie z tym pogodzic :(

Skomentuj

Z całym szaczunkiem do twojej sąsiadki ale to niestosowne porównywać ją z Ojcem Świętym.

Bóg zabiera ludzi w najwłaściwszym momencie dla Niego a nie dla ludzi, rodziny itd. dlatego ludzie umierają młodo, osieracają dzieci itd

Co do Papieża uważam, że Bóg wybrał już czas ale przytrzymuje go przy życiu przez ostatnie parę godzin ponieważ chce za pomocą mediów i księzy na całym świecie przygotowuje ludzkość do tego momentu. Trzeba się pogodzić z tym, że nikt nie jest wieczny -- nie smućcie się, On zapewne by tego nie chciał

Zobaczcice dzisiaj jest tydzień po Wielkim Piątku, dokładnie tydzień po śmierci Jezusa Chrystusa, czy to może mieć jakies znaczenie?

Skomentuj

A mi się nie podoba gloryfikowanie ludzi w ten sposób, człowiek to człowiek, jedni umierają ze starości inni nagle bez przyczyny. Ja jestem akurat nie wierzący i widząc że sprawa jest już przesądzona to życze mu już tylko żeby się długo nie męczył.

Szczeże mówiąc bardziej żal mi jest ludzi młodych odchodzących z tego świata...

pozdrawiam...

[jeżeli kogokolwiek uraziłem ta wypowiedzią to bardzo przepraszam aczkolwiek prosze o uszanowanie mojej opinii]

Skomentuj

widzisz sqter... czlowiek to czlowiek oczywiscie... nie ma znaczenia czy jestes wierzacy czy niewierzacy... to byl poprostu wielki czlowiek dokonal wielu rzeczy i zrobil wiecej dla tego calego swiata niz ktokolwiek inny... gandi, ksiezna diana i wielu innych razem wzietych nie potrafili by zrobic tego co zrobil on sam jeden... i niepredko pojawi sie druga taka osoba...ty tez napewno kogos podziwiasz..."podziwiac" moze zle slowo, ale ktos jest jakims tam twoim autorytetem...nie wiem kto nie wnikam ale napewno bylo by ci zal gdyby go zabraklo a jesli juz go nie ma wsrod zywych to napewno dlugo ta osoba zapadnie w twojej pamieci...

Skomentuj

:-(

Skomentuj

:(

Skomentuj

DeeJay_Sqter, chyba nie bardzo rozumiesz co znaczy papierz polak dla naszego narodu. To bedzie wielka strata czlowieka ktory osiagal to co nieosiagalne. Prawdopodobnie jestes mlody i nie czujesz chwil samotnosci ktore wypelnia Karol Wojtyla. Prosze nie pisz tak sucho bo to rani wiele osob. Jeszcze raz powtarzam to nie jest zwykly czlowiek to jest symbol.

Nie jestem fanatykiem religijnym ale nie bardzo potrafie zrozumiec taka postawe

Skomentuj

Kudlaty...
                    Mozesz napisac co Wojtyla Zrobil dla swiata... mowie powaznie
                    Masz racje nie predko sie pojawi druga taka osoba bo KAZDY Jest wyjatkowy.. i nie tylko papiez i DeeJay_Sqter ma racje ze bardziej mu zal tej mlodej dziewczyny ktora miala cale zycie przed soba. Moze by ktos pomyslal wreszcie, ze skoro papierz jest osoba wierzaca to wg. niego zostaje wezwany przez boga do zycia wiecznego, do szczescia. I w takim rozumieniu chyba nie jest to tragedia w wrecz przeciwnie.
                    No chyba ze katolicy jednak nie wierza w zycie wieczne po doczesnym.

freejack...
                    o to chodzi, ze za duzo znaczy
                    mowia ojciec swiety a w pismie swietym jest wyrazne napisane
                    jeden jest ojciec swiety, w niebie. Wiec za kazdym razem gdy go tak nazywaja - grzesza.
                    poczatek modlityw

ojcze swiety, ktory jestes w niebie....

Skomentuj

GrzMil, tak delikatnie i spokojnie:
                      Co najmniej starał się nawet ponad własne siły fizyczne głosić Ewangelię. Walczył o Prawdę i Prawdziwe Wartości (które są czasem uniwersalne, niezależnie od danej Wiary lub i Wyznania), bronił Życia. Korzystając niewątpliwie z Rozwoju, często opuszczał Rzym i to On udawał się w rózne rejony Świata i właśnie głosił Ewangelię. Często przez to głosił też bardzo niepopularne Prawdy. Często inicjował, przez właśnie Tylko Słowo ("Słowa, Słowa, Słowa") innych do myślenia, do działania, do zmian. Do Czegokolwiek Dobrego lub i w Dobrym Kierunku. W skali Świata na pewno Bardzo przyczynił się do upadku Utopii komunizmu. Akurat ten proces jest długotrwały i trwa nadal i będzie zapewne trwał jeszcze jakiś czas. Niektóre, z resztą Normy i Prawdy są także bardzo niepopularne w innych podsystemach dążących do Demokracji (moim zdaniem to druga skrajna praktyczna Utopia). Akurat Ten (Nasz) Papież, wydaje mi się, w nadzwyczjny sposób poświęcił Całe Swoje Życie dla Wszystkich Ludzi Świata.

Określenie: "za dużo znaczy", powiem tylko > Co przez Ciebie Człowieku przemawia.

Przytaczasz: "Jeden jest Ojciec Święty", myślę, że po prostu, w słabości, czepiasz się tylko. Bóg też występuje pod Postacią Trójcy Świętej. Papież jest następcą Świętego Piotra, Apostoła, Pierwszego Papieża i następcy Jezusa Chrystusa na ziemi, dla żyjących na Ziemi Wszystkich Ludzi. Jest tak, że zwracamy się do Papieża Ojcze Święty. Wiele kwestii, spraw, czy też tytułów, i zapamiętaj to, Stanowionych Na Ziemi Jest Też Uznawanych, Czy Przyjmowanych Równocześnie Też W Niebie.

Przepraszam, że się wtrąciłem, lecz uważam, że powinienem. Myślę i wiem, że jestem grzeszny. Jestem raczej nikim, mniejsza o mnie.
                      Gdybym mógł porozmawiać (rozmawiał) z Papieżem tu na ziemi, to rozmawiałbym z Nim jak z Jezusem Chrystusem lub i Bogiem w/z Nieba/ie.

Skomentuj

Piotr01 piękne słowa...przykro tylko pomyśleć że coponiektórzy tak wyrażają się o tak wielkim Człowieku...Jesteście wielce zaślepieni.

Skomentuj

ee tu jest ewangelia mateusza 23:1-39 http://tiny.pl/h9lg
                          to odnosnie czepiania sie

Piotr01czemu piszesz "tak delikatnie i spokojnie' urazilem Cie albo powiedzialem ze papierz jest nikim ?
                          Wiec w kesti tego ze cos zrobil to chcialem zeby napisal cos kudlaty ktory opprostu przysadzil sloganem bardzo ostro brzmiacym. A zrobil: wydal wiekszosci pieniedzy watykanu :) i podwoil liczbe swietych. Jesli chodzi o szerzenie ewangeli to wyglada to troche jak szerzenie monopolu na jakis produkt w tym wypadku na religie ale mniejsza z tym. Fakt ze probowal zjednoczyc (to za duzo powiedziane bo nie da sie zjednoczyc religii ale cos kolo tego) rozne religie swiata i to mi sie bardzo podoba.
                          Pozatym o ile sie nie myle mocno przyczynil sie do obalenia komunizmu w polsce.

W jakiej slabosci... ? Ja jestem nie wierzacy ... i nie mow ze jestem prozny albo pusty bo to jest dluga dyskusja i bezcelowa.

czy też tytułów, i zapamiętaj to, Stanowionych Na Ziemi Jest Też Uznawanych, Czy Przyjmowanych Równocześnie Też W Niebie.
                          to ciekawe ! masz wtyki tam na gorze ? Myslalem ze najwazniejsza ksiega jest Pismo Swiete i ze jest ono podstawa Twojej religii.

i potem napisales ze jestes nikim.
                          Byc moze ale ja bym tak nie powiedzial. o nikim tak nie mozna powiedziec.
                          Papierz duzo mowi, malo robi(materialnie) bo taka jest jego rola bo niemoze dac zadnemu panstwu pieniedzy ze skarbca watykanu. Trudno !

Ale jest wiele ludzi ktorzy tez sa w Twoim rozumieniu wielcy bo pomagaja innym.
                          Jurek Owsiak (ciekawe czemu kosciol go nie lubi ? bo robi im konkurencje) ktory zrobil dla noworodkow w polsce wiecej niz kto kolwiek inny tez jest nikim ?
                          Robbie Williams ktory oddal 7 z 8 mln dolarow na biedne dzieci (bylo to bez zadnej okazji, poprostu oddal) czy tak nielubiany Bill Gates ktory daje co roku miliony dolarow na badania nad HIV (czy jak sie to tam pisze) tez jest nikim ?

No i ostatnia Twoja wypowiedz ze rozmawialbys z nim jak z bogiem.
                          z dziesieciu przykazan
                          1) Nie będziesz miał Bogów cudzych przede Mną
                          z glownych prawd wiary
                          1) Jest jeden Bóg.

Pozdro
                          Bartek Szelc

[ Dodano: 2005-04-02, 18:40 ]
                          A zeby nie bylo
                          DO wiary nie mam nic bo sama w sobie jest czysta i piekna....
                          ALe to co robi kosciol to jest poprostu sekciarstwo

Skomentuj

Wiesz co, akurat brak mi zdrowia aby Tobie odpowiedzieć. To co napisałeś, wiele tłumaczy, że jesteś niewierzący.
                            Powiem tylko, że żal mi Ciebie bardzo i coś jeszcze.
                            Umiesz chyba czytać, lecz raczej niewiele. Przykro mi, za wiele też niestety jeszcze nie rozumiesz. Pisać nawet nie potrafisz poprawnie, a to też o czymś świadczy.

Skomentuj

Żałuje załozenia tego topicu,naprawdę żałuje.Co prawda w innych miejscach jest inaczej....ale tu żałuję.Jest mi przykro.

Skomentuj

Jest już u boku Boga - Nasz Jan Paweł II. Ale nie bądźmy smutni bo jest mu tam dobrze... (chętnie bym się z nim zamienił :( )

Skomentuj

Jestem ateista, lecz zal mi waszego "Ojca"... własnie sie dowiedzialem ze nie żyje:( Przykro mi

Skomentuj

zamknijcie topic niech to bedzie cisza, oddaniem szacunku Papiezowi ktory zawsze bedzie gdzies w naszych sercach a przynajmniej w moim.
                                    :( [i]

Skomentuj

mowilem ze go usmiercicie....wszyscy ktorzy juz zaczeli mowic ze to koniec wykrakali poprostu..a te opisy na gg..wszyscy nagle katolicy sie zrobili...zal ze odszedł...nie wyobrazam sobie co bedzie dalej w zyciu kosciola...jest mi ciezko...

Skomentuj

[!] :(

Skomentuj

Czaruję...
                                        X