Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AVE PAPA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

:( niom szkoda szkoda.... :(

Skomentuj

[*]

Skomentuj

ambitny ten temat... a wypowiedzi taki tresciwe... na wiecy jestescie??

Skomentuj

Poniżej znajduje się moja wypowiedź dotycząca papierza. Jest ona związana z katolicyzmem jeśli nie chcesz na ten temat rozmawiać to nie czytaj poprostu tego co napisałem!

Jestem Ateistą. Odszedł wielki człowiek... W polsce jest źle. Śmierć papierza oznacza że będzie jescze gorzej. Nasz kraj miał poszanowanie i chociaz troche liczyli się z nim ze względu na papierza. Teraz już tak nie będzie. Zamkneła się pewna epoka dla katolików na całej Ziemi ale także dla polskiej polityki zagranicznej. Może to być zaskoczeniem ale ręcze za to że papierz umarł wczoraj ( 01.04.2005 ) około godziny 20 ale przed 21 Kiedy to ogłosili informacje o pogarszającym się stanie zdrowia. Taka jest procedura. Aby ogłosić śmierc człowieka ( zwłaszcza jeśli chodzi o ludzi tak "wielkich' jak papierz ) nalezy odczekać 24 godziny po zgonie. Jest tak ponieważ były przypadki "zmartwychwstań" ludzi. Jak by ktoś ważny umarł, by to ogłosili publicznie, a potem jak by ozł to co by powiedzieli? Możliwe ze kogoś uraziłem. Przykro mi z tego powodu. Tak BTW wiecie ze nawiązanie z kims dyskusji dotyczącej obojętnie jakiego zagadnienia obojętnie jakiej wiary bez wczesniejszego poinformowania o swych zamiarach jest niezgodne z KONSTYTUCJĄ Rzeczypospolitej Polski? Uważajcie bo z tego trudno sie wybronić w sądzie. Sprawa jest z góry przegrana. Pozdrawiam.

Skomentuj

dobry text Daniel

ale nie jestem przekonany co do tej procedury...moze, w filmie "zamach na Regana" bylo podobnie... pelno plotek i niedomowien. Kto wie... cya

Skomentuj

['] ['] [']

Skomentuj

Nie bede nic pisal !!![*][*][*][*][*][*][*] niech spoczwwa w pokoju !!

Skomentuj

poprostu bram mi slow :(pozostal tylko smutek i zal:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Skomentuj

uszanujmy Jana Pawła II i skonczmy z tym topickiem

:(:(:(

Skomentuj

21:37 02:04:2005

Ksiega kondolencyjna:
                      http://www.onet.pl/140

Przyklejcie topic i zamknijcie.

Skomentuj

Każdy człowiek kiedyś musi odejść - tak to jest
                        Módlmy się za naszego Papieża, który teraz ogląda nas z niebios, kiedyś i my się z Nim spotkamy...

Skomentuj

niech spoczwwa w pokoju !! Dejman tak napisał
                          A kurde dzis rano sie dowiedziałem z radia ze Polski narod tak Kocha papieza
                          ze chce serce zmarłego..:| NC
                          Nalezy gopochowac i zostawic w spokoju jego ciało i organy... dla samego szacunku!

Skomentuj

dalex1 chodziło o całe ciało papieża żeby był pochowany w Krakowie.

Skomentuj

No niewiem bynajmniej ja słyszałem ze serce w TV tez ... mniejsza o to to jest chore!

Skomentuj

Zamieszczone przez GrzMiL
                                Kudlaty...
                                Mozesz napisac co Wojtyla Zrobil dla swiata... mowie powaznie
                                GrzMiL jęsli nie jesteś chrześcijaninem to dlaczego wogóle sie wypowiadasz w tym temacie, jeżeli nie obchodzi cię wkład w religję Jana Pawła II, to włącz sobie kanał discovery leci tam program o Ojcu Świętym opisujący co dokonał... jak zobaczysz ten program to zauważysz że jedna osoba uratowała isnienie wielu ludzi (zakończenie krwawych rewolucji w Chile, Libanie, Argentynie, Nigeri... o sprawie polski nie wspomne bo to oczywiste) i powiedz mi kto w histori takiego czynu dokonał. Gdyby nie on to byśmy dalej w komunie siedzieli.
                                Jeśli Karol Wojtyła jest dla ciebie zwykłym człowiekiem to możesz mi powiedzięć kim ty wedłóg tej hierarchi jesteś ??
                                Może nie masz telewizora i nie widzisz że CAŁY ŚWIAT GO OPŁAKUJE bo nikogo takiego od czasów Chrystusa nie było.
                                Jeżeli chodzi o tą 25latke to ja bym chętnie oddał życie (mam 19lat) aby nasz Papież mógł dalej kontynułować to co robił przez całe życie.
                                Wieczny Odpoczynek Racz Mu Dać Panie....

Skomentuj

Ludzie,dajmy spokój!
                                  Co się stało to się nie odstanie.Wiadomo wszystkim że to był wspaniały człowiek.I niech tak zostanie.
                                  A media niech dalej szukają sensacji,durnowata banda debili.Co drugie słowo to "Papież nie żyje".Nie potrafię znaleźć słów na takich kretynów.Wyłączyłem telewizor.
                                  I jeszcze jedno mnie dziwi.Dlaczego teraz dopiero się mówi o tych wszystkich wielkich rzeczach których dokonał Karol Wojtyła?Dlaczego wcześniej nikt tego nie widział?
                                  Wiecie co?Dajmy spokój temu wspaniałemu człowiekowi,wiele zdziałał ale nikt na czas tego nie docenił.To jest normalana ludzka mentalność.Mój dziadek też został doceniony dopiero jak umarł...

Skomentuj

i niech spoczywa w spokoju wiecznym. AMEN!!

i nie gadajcie w takim temacie o pieniadzac :/, bo to jest przykre. Pieniadze to nie wszystko!!

Skomentuj

Macie szczescie byc w Polsce w tych trudnych dla narodu Polskiego chwilach.Gdzie mozna sie zjednoczyc w cierpieniu.Jestem we Francji,weszlam w niedziele do Kosciola o 9,a on byl prawie pusty.J.Chirack mowi ,ze cala Francja w zalobie.Niezauwazylam,ani jednej osoby,ktora by lze uronila.A wracajac w sobote wieczor do akademika slyszalam imprezy,ktore niedaly mi spac.Poraz pierszy w zyciu tak bardzo tesknie za krajem
                                      Do tego mam dzisiaj urodziny i ludzie nierozumieja ,ze niezrobie imprezy zadnej.Bo jest zaloba Narodowa,co oznacza,ze caly Polski Narod jest w zalobie.

Skomentuj

GrzMiL czlowieku ciesz sie ze nie mieszkasz blisko mnie bo az mnie czepie jak czytam twoje idiotyczne posty wez lepiej nic nie pisz bo jeszcze sie zbiore z ziomami i podjade do tego kraka,

jesli nie masz szacunku do tego Czlowieka to sie nie udzielaj przynajmniej, wogole ile ty masz lat 14-15 ?? bo tak mi sie wydaje po twoich wypowidziach

Skomentuj

MoJojojo, dobrze powiedziane ale w te dni zachowaj spokoj. Nie warto sie denerwowac.

GrzMiL skoro jestes znawca Pisma Swietego i ewangelii to dlaczego nie rozumiesz kim byl Papiez dla Polakow i dla ludzi na swiecie?? Czy fakt ze na pogrzeb ma zamiar przyjechac 2-4 miliony ludzi nie daje Ci do myslenia jakim Papiez byl czlowiekiem?? Czy myslisz ze jakies akcje charytatywne gwiazd muzyki i innych bogatych ludzi mozna porownac z tym co zrobil Jan Pawel II ?? Mylisz sie i to bardzo. Papiez potrafil pogodzic ludzi ktorzy sie nienawidzili od wiekow, przenosil gory, to dzieki niemu prawdopodobnie mozesz czytac te forum i mowic co chcesz. Troche pokory czlowieku. I jeszcze jedno - ludzie nazywaja Papieza Ojcem Swietym bo to jest ojciec nas wszystkich, na calym swiecie. I kochaja go jak Boga ale widze ze Ty musisz sie czepiac bo wszystko prawdopodobnie przeliczasz na pieniadze. To tyle.

Pozdrawiam wszystkich oprocz Ciebie GrzMiL

Skomentuj

Czaruję...
                                          X