Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CAR AUDIO: "sub ktory urwie glowe" <= bleee

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobra kontrola, mam na myśli to że głośnik ma dobry napęd(patrz parametr BL), membrama jest dobrze trzymana w 'ryzach' głośnik się nie gubi, bas nie jest jednostajny i męczący.

Skomentuj

no to sie zgadza

Skomentuj

Mowie powinienem niedlugo go sobie kupic i zobaczymy jak zagra sprobuje go porownac do POWER15 na wzmaku okolo 500-600W RMS
        Aha colombo do 600zl nic glosniej nie zagra ;]

Skomentuj

Czy ktoś wie co się stało z tą stronką www.mivoc.pl ???

Skomentuj

przeniesiona jest pod inny adres,czekaj zaraz znajde...

[ Dodano: 15-05-05, 13:58 ]
            http://www.ravixaudio.4web.pl/?lang=...kat=190&pid=40
            to jest akurat do ax1010 ale sobie przejdz gdzie tam chcesz

Skomentuj

siemka
              powiem ze troche mnie zaskoczyla ilasc wypowiedzi <= pozytywnie zaskoczyla
              ale jakos mimo wielu postow bsw jakos do mnie nie przemawia
              moj krag podejzen zaweził sie do:
              infinity kappa 12"
              jbl gt4-15
              jl 12w0

i prosilbym a podpowiedzenie co zagra lepiej ?? :)
              o wzmaka nie ma co sie martwic na razie jest jakis 4ro kanalowy magnat o blizej nie okreslonej mocy ale bedzie 6cio kanalowa koncowka Bose i mysle ze mocy wystarczy

pozdrawiam
              Tomekk

Skomentuj

JBL 15" ma nizsza efektywnosc niz 12"... Ten GT4 gra miekko glosno i nisko tak jak lubie.... Infninity ma podobny dzwiek do GT4 lecz ma tego kopa ktorego brakuje JBLowi i dla tego jest lepszy i drozszy... JL Audio (ja mam 10W0) to nie jest glosnik do lupania on sie do tego nie nadaje ja mam swojego w 21-23L Closed sprawuje sie pieknie w aucie tworzy hmm nie wiem jak to okreslic... swojego rodzaju scene z dobrym systemem przednim ja mam Hertza ESK tworzy poprostu cos pieknego w aucie jednak ten glosnik nie jest dla mlodych ludzi sluchajacych ciaglego lupania... Uwazam ze glosniki JL Audio jak i Intertechnik nie sa przeznaczone do suba "ktory urwie glowe"...
                Zastanow sie powaznie nad 2 x JBL GT4 12"

PS Nie bierz Hertza ES300 on potrzebujee duzo mocy zeby zagrac jak GT4

Pozdrawiam i mam nadzieje ze na cos moje spostrzerzenia sie zdadza....

Skomentuj

nie no.. sub tworzy scene pięknie... ale sie nie zgodzę - ale nie pora na taką dyskusję.

za to że JL ani IT nie są do urywania głowy to sie zgodzę.. do tego one sie nie nadają zupełnie. może jednak łajba? znaczy: vibe. ?
                  no ale każdy ma swój gust.

Skomentuj

nie no.. sub tworzy scene
                    nie wiedzialem jak to wyrazic.... zle mnie zrozumiales poprostu JL Audio 10W0 + Hertz z przodu tworza razem wspanialy zestaw do "sluchania muzyki" ktoremu nic nie brakuje...

Pozdrawiam

Skomentuj

no tak myślałem.. miałem taką nadzieję że o to chodziło..

Skomentuj

co do tego viba to ani firmy nie znam.. ani parametrow nie ma a blackair 12 kosztuje 649pln wiec troche duzo
                        cos mi sie wydaje ze zdecyduje sie na jbla mam nadzieje ze klient bedzie zadowolony
                        dzieki za wszystkie opinie
                        pozdrawiam
                        Tomekk

Skomentuj

tez bym wybrał !JBL nie warto kupowac jakiegos nieznanego i taniego..
                          pozdro

Skomentuj

do tego JBLa nie trzeba duzego wzmaka on ma "tylko" 250RMS i duze spl zdaje sie ze 93dB z tego co pamietam

Skomentuj

Zamieszczone przez Dejman
                              nie warto kupowac jakiegos nieznanego i taniego..
                              przeczytałem cały wątek, nikt tu takich żeczy nie polecał..

Skomentuj

chodzilo mi o jakies inne glosniki ktore jeszcze nei byle wymieniane jakies z targu np a z tych co byly omawiane to wybral bym JBL-a

Skomentuj

no o to ze cos z turzynu i tym podobnych kupie to sie nie boj
                                  pozdrofka:)

Skomentuj

moje zdanie to im wiecej powieszchni glosnikow tym lepiej ...
                                    wsadz ze 4 12"
                                    i tylko tym narobisz halasu ale jakos bedzie denna i sie znudzi wlascicielowi za dwa dni to co innego.

a tak na serio: na allegro byl rockford 18" za 600zł stan (wygladal) na idealny
                                    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51595202

Skomentuj

Ja proponuje Cerwin-Vega Stroker 18S i do tego wzmacniacz 1600W RMS, kolega wykituje od basu :P

Skomentuj

ale przewód zasilający musiałby z elektrowni za....... pozyczyć

Skomentuj

Miało być sub który urwie głowe :P

Skomentuj

Czaruję...