Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Twój wymarzony głośnik do suba ? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Adamus gdzie można znaleźć parametry tego potwora ? hehe 22" i 6000W RMS.... (oczywiście nawet nie rozważam nabycia czegoś takiego z powodu wymaganego napędu i pewnie okropnej ceny) ale chętnie bym je poznał :)

Skomentuj

Tez wlasnie szukam, przeszukuje rozne fora i nic nie moge znalezc. http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1749572,00.asp samochodzik z tym glosnikiem. Ciekawe co go wogóle napędza i do jakiej budy go wlozyc:) Co do ceny to zobacz cennik na http:/www.mtxaudio.com/ tego głośnika nie moge tam znaleźć ale ceny innych nie są małe:)

Skomentuj

Hmm dość ciekawe zainstalowany sub - free-air

Skomentuj

ciekawe na ile akumulator mu starcza:)

Skomentuj

Pewnie na jedno pierdnięcie (ale jakie pierdnięcie :P)

[ Dodano: 2005-06-24, 21:21 ]
            A ja tam dalej jestem za moim wymarzonym 18W3 - nie kosztuje fortuny (no kosztuje dużo ale jest w zasięgu kilku wypłat standardowego kowalskiego) i nie potrzebuje reaktora żeby sie ruszyć (400W@8OHm nie jest tak trudno znaleźć) :)

Skomentuj

ten jbl co wstawilem kosztuje 3299 zl a wzmak 27900:) taniutko:P

Skomentuj

Biore :P

Skomentuj

ja biorę dwa te JBL-e wraz ze wzmacniaczmi, a co niestać mnie??

Skomentuj

Adamus przecie to co wstawiłeś to MTX Audio a nie JBL :)

Skomentuj

wie ktos czy ten ogromniasty MTX jest w sprzedazy gdzies?? i za jaka cene.... mysle ze nie wiecej niz 20 000zl

Skomentuj

FPPfan napisalem tez o ladnym i bardzo tanim komplecie JBL

Skomentuj

Moim wymarzonym suben do samochodu jest JBL W12gti !!!!!!

Skomentuj

dowiedzialem sie ile kosztuje jack hammer na zamowienie... okolo 6000$ czyli nie jest to chorendalna suma ktorej nie da sie osiagnac...

Skomentuj

ja zamawiam z miejsca. taniutko:) ale tak na serio myslalem ze będzie coś około 10000$

Skomentuj

O fuck ponad 20000zł za głośnik :/ Ja w życiu takiej sumy na oczy nie widziałem a co dopiero ją wydać na głośnik A do tego jeszcze by doszedł wzmak 6kW który pewnie by kosztował 3x tyle co głosnik i o mały włos byśmy za zestawik do 100.000zł nie dobili
                                Eeee 18W3 ze wzmakiem zamknie się bez problemu w 4000zł :) A to i tak wszyscy będą się u mnie pukać w czoło jak to kiedyś za kilka latek złoże...

Skomentuj

zdaje sie ze 6000$ to nie jest wiecej niz 20 000zl A do takiego wzmaka mam tajne dojscie ktory ma 6000W RMS/2ohm i nie kosztuje nawet 10 000 zl tylko duzooo mniej ale to juz moja tajemnica co to za wzmak, moge zdradzic tylko ze jest "born in USA" i wazy sporo ponad 50Kg. ;]
                                  PS ten glosniczek Jack Hammer wazy zaledwie okolo 160Kg- na stronie jest podane ze 320funtow wazy czyli jakos tak wyjdzie bo 1funt to 0.4xxKG

Skomentuj

Głośnik 160kg + wzmak 50kg i tylne zawieszenie samochodu padnie po tygodniu hehe :P No chyba że ma sie Hummera ;D

Ale pomijając wage tego ustrojstwa, mocożerność, wielkość a przez to zajmowany obszar w bagażniku to i tak takie zestawy dla przeciętnego Kowalskiego są wysoko ponad jakimkolwiek zasięgiem finansowym :)
                                    Ja nawet mając na koncie te 30000zł (taaa....marzenie) to nie wywalił bym tego na taki głośnik bo patrząc na to ze zdrowym rozsądkiem to prócz potwornej głośnosci nic nie uzyskamy (bardzo niskie zejścia w samochodzie i tak nie za bardzo są możliwe), jakość basu i tak sie nie polepszy a do tego pogorszą się osiągi samochodu (taka waga napewno bedzie miała swoje odbicie na osiągach...).

No ale to są głośniki marzeń więc pomarzyć można (np. Hummer hehe)

Skomentuj

Witam !!!

Mam pytanie i prośbę zarazem - czy ktoś z Was posiada suba domowego zrobionego na Hertz-u z serii ES(250-300) lub na Peerlessie xls z MB(obojetnie cięzszą czy lżejszą) i jest z Warszawy lub okolic.Zalezy mi na posłuchaniu takiego cuda nim się zbiorę za stolarkę i zamówienie.Byłbym baaardzo wdzięczny.

pozdrawiam

Skomentuj

mi by coś takiego w domu stykło :)
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Ja bym takich trąb w pokoju nie postawił :P Głupio to wygląda - jak magazyn orkiestry dętej :) Ale te sprzęciki co stoją na półkach ładne :) Chociaż nie mam pojęcia po co tego tyle - mnie by stykła jedna Yamaha DSP-Z9

Skomentuj

Czaruję...
                                          X