Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwnie dzialajaca lampka samochodowa LED

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie mam wlasnie wiem ze pwadl na ten pomysl jak zobaczyl reklane swiecaca jakiegos ekspesu do kawy

Skomentuj

Ciekawe :-) Tylko ile on tych diód stosuje?? I podświetla to wszystko, nie z góry, nie z dołu - tylko z boku?? W sumie te literki w powietrzu muszą wyglądać ciekawie - faktycznie w czymś już widziałem takie rozwiązanie :-)

Skomentuj

diody sa zastosowane na okolo tablicy

Skomentuj

LUKASZ, Jak mozesz to zalatw jakies zdjecia tego patentu napewno wszyscy beda wdzieczni:) ma czlowiek troche wolnego to moglby sie pobawic:) nie brzmi to kosztownie:)

Skomentuj

Mam 4 diody w szereg polaczone (bez rezystorka). Dodanie rezystora nawet 27ohm nic nie pomaga. Ostatnio sprawdzilem jaki prad dostaje zarowka, a jaki LED'y. Okazuje sie ze przy zamkietych drzwiach przez przez zarowke i LED'y plynie ok. 6 mA. Przy otwartych drzwiach przez zarowke idzie ok. 0,7A , a LED'y 10 mA.

Skomentuj

To moze zalatw to w smieszny sposob - podlacz te zarowke co byla (rownolegle z tymi diodami) i schowaj ja gdzies np. w podsufitce zeby nie bylo jej widac :) moze tak zadziala

Skomentuj

podlacz te zarowke co byla (rownolegle z tymi diodami) i schowaj ja gdzies np. w podsufitce
                to juz lepiej rezystor o takim oporze i mocy jak żarówka - chować nie trzeba a najlepiej to dobrac eksperymentalnie, tak zeby diody nie swiecily kiedy nie trzeba i rezystor nie robil za dogrzewanie kabiny w czasi swiecenie diod

Skomentuj

Czaruję...
                X