Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

fotoradary! :|

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w sumie ojciec też jeździ trochę szybciej, ale jak widzę jak ktoś napierdala 120 na rondzie to nic tylko kamień i wyjebać czarną szybę w bmce (bo takie zazwyczaj tak jeżdżą). Tylko potem szybki bieg, bo niechiałbym mieć randevouz z ekipą bmki :)
    a to pewnie UMBERTO BYL :P heheeh

PO TO RADARY SA ABYSCIE ICH NIE WIDZIELI I JEZDZILI PO CALEJ OKLOCY ZGODNIE Z PRZEPISAMI

policja ma ustawiona predkosc o ok 20 wiecej
    a
    A czy są w ogóle jakieś podstawy prawne do karania kierowców na podstawie zdjęć z fotoradarów? Przypominają mi się czasy, gdy straż miejska (lub policja) wkładała mandaty za złe parkowanie pod wycieraczki samochodów - i chyba nikt mądry tych mandatów nie płacił, bo nie ma podstaw prawnych. Zresztą zawsze można było powiedzieć, że pożyczyliśmy komuś samochód, ale już nie pamiętamy komu.
    Czy w przypadku fotoradaru nie można również wcisnąć wymówki, że to nie my jechaliśmy? Przecież często rozpoznanie twarzy z takiego zdjęcia jest niemożliwe.
    sa podstawy prawne !

lampa radar ma cczujnik tak jak aparat i w dostatecznym oswietleniu lampy nie wlacza :P
    do kolegi po miesiacu przyejachal policjant radiowozem, pokazal fotke z numerami i zdjeciem kumpla za kółkiem :) i 200 zl wział

[ Dodano: 2005-08-30, 17:29 ]
    hehe to jeden z + mieszkania na wschodzie polski;] normalnie 1-1,50 pln taniej na litrze. jak berze sie wiekrze ilosci mozna jeszcze wiecej zejsc z ceny. jakos ta sama a kasa mneijsza. pozdr;]
    a gdzie Ty zanajdujesz taka tania benzyne?

Skomentuj

Przestań obrażać SZANOWANYCH użytkowników forum... bo przegrasz sobie gorzej niż teraz.

Aryan... nie wiem jak na Twoim dworcu.... może przyjechał do Twojego kumpla (z dworca ofkorz) i skasował go na 200zł. Przecież po to zostało zlikwidowane opłacanie mandatów u policjanta, żeby zlikwidować korupcję. Nawet jak Cię lizaczkiem zatrzymają to nie możesz im mandatu zapłacić.

Co do tej benzyny... przecież napisał, że przewożą przez granicę wschodnią i sprzedaja taniej... ale rozumiem - wykształcenie dworcowe.

Jedyne w czym się z Tobą zgadzam, to to, że fotoradary są po to, żeby przestrzegać przepisów i niech ich jest i milion w Polsce.

Skomentuj

heh... a aryan znow swoje. :| przestan w koncu udawac najmadrzejszego bo sie czytac tego nie chce :|
        Policja przyjechala po miesiacu do kumpla i pokazala mu zdjecie hm....
        a ja myslalem ze to listonosz przynosi te zdjecia, ale glupi jestem :|. A to rpzeceiz teraz po to jest policja zeby zdjecia rozwozic :)heh.... ze tez na to nei wpadlem wczesniej :)
        cymaj sie Aryan

Skomentuj

w przypadku obcokrajowców policja na miejscu bierze pieniądze.

Skomentuj

przyznaję rację GRZESIO, wychodzi na to, że kumpel Aryana jest rumunem, w dodatku prowadził samochód w domu,że mu dali w domu :)

"... ale to ja jestem poje...chany"

Skomentuj

wisnia Z punktu widzenia naszego kochanego POLSKIEGO!!!!! prawa to Moja wina!! a z punktu widzenia ludzi ktorzy to widzieli no i oczywiscie mojego ,,, to kieorwca poszkodowany niby (przezemne) powinien dostac po mordzie, i kupic mojemu staremu i Mi nowe bryczki <hahahaha> :] nieno na serio to prawnie MOja wina a jesli chodzi o ''chlopski'' rozum to wina kolesia :/ Bo to bylo cos takiego ,,, ruszylem ze swiatel, przedemna koles polonezem wlaczyl kierunek w prawo i zaczal wykonywac manewr skrecania. Schowal sie tak na skrzyz. ze moglem swobodnie kolo niego przejechac, ale on (pewnie myslac ze u tesciowej zostawil wlaczone zelazko) skrecil z ( KIERUNKIEM W PRAWO!!!!!!!! ) w strone lewa. czyli wpierdzielil mi sie na PAS!! ( z kierunkiem w PRAWO!!!!! ) no ale z punktu widzenia Prawa to Moja wina bo oczywiscie walnalem go w Dupsko :/ ( jaki z tego wniosek ? masz stare autko to poloj na kolesia zeby ci zajechal w dupe <hahaha> :] )

Skomentuj

MarasK - dobre jak to przeczytalem myslalem ze nie wyrobie ze smiechu .

PS. na vivie lecialy kiedys telezakupy MAMGO i sprzedawali tam fotobloker by BEZELE. Po uzyciu na 100% nie przysla wam zdjecia. Jest to produkt ogolnodostepny typu CZARNY SPRAY, nie zebym polecal stosowac

Skomentuj

chudystg, hahahah nie no widzę zrewanżowałeś się tym samym - wybuchem śmiechu haha CZARNY SPRAY haha Możecie przed policjantami symulować zachlapaną tablicę

a tak nawiasem mówiąc photo-blockery się słabo sprawdzają jak robi zdjęcia bez lampy błyskowej. Wtedy są NAPRAWDĘ skuteczne :) Napiszcie coś na szybce latarki i spróbujcie to przeczytać przy włączonej latarce :)

Skomentuj

fotobloker jest do fotoradarow 2 generacji jaki obowizauje m.in. w stanch. W Polsce mamy juz 3 generacje na ktore to nie dziala

Skomentuj

Ja wychodze z zalozenia ze na napychanie kieszeni politykom i policji pieniedzmi za mandaty jest jeden sposob - dobry antyradar (niestety dosyc kosztowny). Najlepiej zeby byl bezposrednio wbudowany w auto a nie wisial gdzis na widoku.

W te wszystkie fotoblokery tez nie wierze. Na jakims forum (prawdopodobnie na elektrodzie)
                      ktos zaproponowal inny sposob na oszukiwanie kamer. Mialo to polegac na ciaglym podswietlanu tablicy mocnym swiatlem podczerwonym. Do tego policja nie moglaby sie przyczepic, bo swiatlo nie byloby zauwazalne golym okiem. Metoda troche trudna do wykonania i nie sprawdzona. Co o niej sadzicie?

Widze, ze kilka osob na tym forum nadal wierzy dobre zamiary "radarowcow". Dla mnie to sa zwykili naciagacze. Ustawiaja sie zawsze gdzies w krzakach przy bezsensownym ograniczeniu predkosci. Slyszalem kiedys jak gosciu opowiadal o swoim koledze, ktory pracuje w policji. Podobno mieli narzucony limit 3 mandaty dziennie, gdyby sie nie wyrobili na patrol chodziliby piechota.

W zyciu widzialem tylko jeden radar, ktory dbal o bezpieczenstwo. Urzadzenie bardzo pomyslowe, zamiast cykac foty i nic wiecej zmuszalo kierowce do hamowania zapalajac czerwone swiatlo w sygnalizatorze do momentu az kierowca nie zwolni.

Skomentuj

Bedziesz jezdzil przepisowo ... to Ci mandatu nie wlepia. JA czest ocisne i to grubo ponad ograniczenie ale jak mnie zlapia suszarka to nie podskakuje. Dbaja w koncu o bezpieczenstwo na drodze

Skomentuj

chudystg, ciekawa inicjatywa z tym światłem... a potem by ściemniali, że wjeżdżałem na pomarańczowym

ja tam jestem za policją. oni MUSZĄ pilnować przestrzegania przepisów. To NIE POLICJA stawia znaki... ona może jedynie zalecić ZDMiK postawienie tu a tu ograniczenia. A że stawiają bez głowy.. to n/c :)

a z tym antyradarem to lipa trochę... bo i tak trzeba zwolnić :) jak będzie więcej antyradarów to i tak będzie trzeba jeździć przepisowo cały czas praktycznie :)

pozdrawiam wszystkich kierowców (ja jeszcze tylko pasażer hehe :))

Skomentuj

fotoradary powinny byc przy wszystkich szkolach. tam gdzie jest duzo dzieciakow i spore niebezpieczenstwo. u mnie w miescie stawiaja je na 'najszybszych' ulicach np na obwodowce... bez sensu... ogolnie trzeba jezdzic z taka predkoscia jaka jest bezpieczna. czasem lepiej jechac szybciej niz reszta, i ponad ograniczenie. a czesem 50 na d. szybkiego ruchu to za duzo.

Skomentuj

po to sa przepisy zeb y ich przestrzegac :P jak sie wam nie podoba jazda 50 km/h to sobie mozecie jechac 150 o ile macie duzo pieniedzy na mandaty :P , nikt wam nie zabrania
                              a zreszta jazda powyzej predkosci dopuszczaklenj na polskich dziurawych drogach to samobójstwo
                              jednak zamist fotoradaru wole patrol policji z suszarka i alkomatem
                              chyba ze powstanie nowa generacja fotoradaru z alkomatem dzialajacym na kilkadziesiat metrów :P
                              co do antyradaru taniej wyjdzie odkrecenia tablicy rejestracyjnaej albo zmiany literki, cyferkia za pomoca pasty do zenbów w starych i pasty do butów w nowych tablivcach :P

wschodnia granica jest dluga :P
                              MIKI a na jakiej ulicy od kogo mozna kupic benzyne za 2.50 zl???????? bo jestem chetny
                              jezdziles na niej?????

Skomentuj

hmm może wyda Wam się to nieprawdopodobne, ale takie "alkomaty na odległość" to kwestia czasu. Już teraz na niektórych lotniskach pilotażowo instaluje sie systemy wykrywające "nietypowe" ruchy. Ma to pomagać w zwalczaniu terroryzmu. Nawet podobno się sprawdza :) Wystarczy zaadopptować na potrzeby kierowców i sukces murowany :)

Skomentuj

MIKI a na jakiej ulicy od kogo mozna kupic benzyne za 2.50 zl???????? bo jestem chetny
                                  jezdziles na niej?????
                                  hehehe dobre !!! <lol2>

[ Dodano: 2005-08-31, 22:10 ]
                                  a moze ktos wie gdize tanio kupie mai(c?)huane od hurtownikow? porosze o adres i ew. telefon :) hehe

[ Dodano: 2005-08-31, 22:10 ]
                                  Aryan, moge Cie spytac o wiek? :)

Skomentuj

ludzie... wiek to nie wszystko ... liczy się jeszcze SPL... TFUUU.. IQ :)

Skomentuj

Zamieszczone przez MarasK
                                      hmm może wyda Wam się to nieprawdopodobne, ale takie "alkomaty na odległość" to kwestia czasu. Już teraz na niektórych lotniskach pilotażowo instaluje sie systemy wykrywające "nietypowe" ruchy. Ma to pomagać w zwalczaniu terroryzmu. Nawet podobno się sprawdza :) Wystarczy zaadopptować na potrzeby kierowców i sukces murowany :)
                                      Fajnie wszystkie dresy wylapia :)

Skomentuj

BMW xxx - 3000zł (bo z Niemiec )
                                        Zajefajne Buszmeny - 300zł
                                        Czarna folia - 50zł
                                        Zimny łokieć - bezcenny

Skomentuj

hehehe :) dobre dobre

Skomentuj

Czaruję...