Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ludzie. Dajmy jesc glodnym dzieciom!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ludzie. Dajmy jesc glodnym dzieciom!!!

Sluchajcie. Kazdy pewnie slyszal o akcji PAJACYK
    Chodzi w niej o to, ze za kazde nacisniecie na brzuszek pajacyka na konto
    fundacji wplywa 5groszy od sponsorow.
    http://www.pajacyk.pl/
    Jest maly myk. Jesli macie Firefoxa i Explorera to mozecie z kazdego osobno w jeden dzien nacisnac na brzuszek wowczas 10groszy wplynie na konto fundacji.
    Laczmy sie za 2,5 pln jest jeden obiad, a wiec o jeden wiecej szczesliwy usmiech na buzi dziecka w zwiazku z napelnionym brzuszkiem

Do MODERATOROW:
    Koledzy dajcie temu tematowi specjalny uprawnienia globalnego tematu
    Pozdr EZO

se klikne a co mi szkodzi ;]

Skomentuj

popieram tego typu akcje...

Skomentuj

Właśnie klikłem dwa razy jak piszerz EZO w Firefoxie i Explorerze.
        Kolejne 10gr na ich koncie.
        Wartałoby tak codziennie kilkac po dwa razy :) .

Pozdr

Skomentuj

25 gr poszło

Skomentuj

10gr do przodu... Ja też uważam, że ten temat powinien być jakoś wyróżniony.

Skomentuj

Witam,
              Nie wiem, czy zgodnie z epoką napiszę, poszło. Bardzo potrzebne.
              I może jestem zbyt pod wrażeniem lub i jestem skrzywiony. Zwrócmy uwagę, kiedy chcemy ukarać (musimy, powinniśmy lub też niekoniecznie) dzieci, czy dziecko, kim ono naprawdę jest i kim my jesteśmy.
              Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

hmmm jak znam zycie to to jedno klinkniecie dziennie to z jednego IP, a ze wiekszosc ludu to pewnie neo itp. czyli zmienny IP to co bardziej procharytatywni moga sie pobawic w wolny dzien

Skomentuj

usunąłem ciasteczka w przeglądarce i mogłem kliknąć jeszcze raz... powtórzyłem to ze 3 razy i nie wyskoczyło mi nic o tym, że już dzisiaj klikałem... a jak nie usunąłem cookies to wyskoczyło mi, że klikałem...

Skomentuj

Juz bym wolał dać 10 zł niż bez sensu klikać za marne 5 groszy. Ja jestem przeciwny takim akcjom. Zamiast łagodzić skutki dziecioróbstwa, powinno się zadbać o profilaktykę. Żeby wyżywić głodujących, trzeba by siedzieć non stop i codziennie klikać, bo codziennie ktoś jest głodny.

Skomentuj

Zamieszczone przez zip
                      Zamiast łagodzić skutki dziecioróbstwa, powinno się zadbać o profilaktykę.
                      niby jak? rozdawać za darmo prezerwatywy czy co? Chcesz jeszcze bardziej hamować przyrost naturalny w Polsce? Wychodzi na to, że polska to taki biedny kraj, że niech lepiej wyginie śmiercią naturalną...

Skomentuj

i wlasnie to mnie na maxa w%&*#%@ bo jak widze ze typiara idze z siedmiorgiem dzieci usmolonych brudnych i wyglodzonych to mnie %^& sztrzela !!
                        a potem sie dziwia z kad tyle zlodzieji i innych zawodow !!

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
                          Chcesz jeszcze bardziej hamować przyrost naturalny w Polsce?
                          Tak, tylko po co taki przyrost, jak większość osób nie będzie miała szansy na wybicie się? A skoro się nie wybiją, to będa powiększać biedę. Taka prawda, że jak z powiedzmy mało zamożnej rodziny, która powiedzmy ma pięcioro dzieci, uda się coś osiągnąć jednemu z nich, to będzie bardzo dobrze. A co z pozostałą czwórką? No cóż...jak dorosną, też będą pewnie miały po 5 dzieci i sytuacja się powtarza.

Żeby nie było niedomówień, ja nikogo nie przekreślam...to Polskie realia ich przekreślają.

Skomentuj

esh0, uważasz za realną sytuację w której całe społeczeństwo się "wybija"??

Skomentuj

Tak, właśnie chcę hamować przyrost naturalny. Po cholere komukolwiek wysoki wskaźnik urodzeń? Chyba tylko do durnych statystyk. Lepiej by było, gdyby w Polsce żyło 10 milionów ludzi mniej niż obecnie. Oczywiście teraz już na to nic się nie poradzi, ale trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość. Rozdawanie prezerwatyw za darmo raczej nie jest sposobem. Większość młodych niestety nie ma pojecia co to znaczy być rodzicem, nie wie co to odpowiedzialność; i dlatego właśnie nastolatki zachodzą w ciążę, przez to mamy przepełnione domy dziecka i zakłady poprawcze, dzieci wychowuje ulica i rówieśnicy. Do tego dochodzi problem alkoholizmu i innych używek (zarówno wśród młodocianych rodziców, jak i ich dzieci).
                              Nie mam natomiast nic do ludzi, którzy są w stanie zapewnić swoim dzieciom dobre warunki do życia i dobry start w dorosłość. Jeżeli rodzice są bogaci i mają możliwości, to niech sobie nawet wychowają domowe przedszkole.

Skomentuj

Zygmunt, no tak, lepiej żyć w afryce, gdzieś najlepiej pod Saharą, biegać z dzidą polując na antylopy.

EOT z mojej strony, bo już widzę, że się nie dogadamy.

Skomentuj

Dokładnie tak jak mówi zip. Zbyt dużo "ludu" niczego dobrego nie wróży.

Skomentuj

Zamieszczone przez zip
                                    Juz bym wolał dać 10 zł niż bez sensu klikać za marne 5 groszy. Ja jestem przeciwny takim akcjom. (...)Żeby wyżywić głodujących, trzeba by siedzieć non stop i codziennie klikać, bo codziennie ktoś jest głodny.
                                    typowo polskie podejście... jeśli coś nie daje kosmicznie wielkich zysków, to nie warto tego robić, tylko o kant dupy roztrzaskać... tak to się niczego nie dorobimy w tym kraju...

[ Dodano: 2005-09-08, 15:50 ]
                                    powiedzmy, że kliknie 10000 osób dziennie, to się uzbiera 500zł, a to już jest 200 najedzonych tego dnia dzieci... niby mało, bo głodnych dzieci jest dużo więcej, a jednaki to zwraca uwagę ludzi na ten ważny problem

Skomentuj

Witam,
                                      Zip, Sławomir i podobni. Gratuluję tego, że urodziliście się w Rodzinach zaplanowanych, nie Rodziców - "dzieciorobów". Być może mniej lub bardziej też bogatych. Gratuluję, więc może szczęścia. Spróbujcie może, postawić się w sytuacji innej tej drugiej Osoby, a nie tylko widzieć raczej swój czubek nosa. Osoby słabsze lub i biedniejsze wcale nie są zaraz złe, czy zaraz "margines", czy przestępcy. Bogactwo jak i mądrość, jak idzie nie tylko w parze, może do czegoś zobowiązuje. Z innej strony, jacy niektórzy by się stali biedni, gdyby tych aktualnych biednych zabrakło. Przecież straciliby co najmniej punkt odniesienia. Wręcz niestety często, to "piekni i bogaci" mają większe mozżiwości do czynienia dobra, a nierzadko też zła i często uchodzi im to na sucho. Może, trochę więcej szacunku dla drugiego człowieka, a nie coś w rodzaju "jak cię widzą, tak cię piszą".
                                      Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Tak jak napisał Zygmunt, typowo polskie podejście...
                                        Sorki ale zamiast "dupić fleki" kliknijcie,ludzie to was nie kosztuje nic a może jakiś dzieciak będzie miał papu....
                                        Co byście chcieli?
                                        Może żeby wam jeszcze płacić za to klikanie??

Super kombinujecie może by tak od dziś nikt by się nie rodził i chce widzieć jak za jakis czas płaczecie że nie ma kto robić na wasze emerytury....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X