Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ludzie. Dajmy jesc glodnym dzieciom!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piotr01, nie mogę się z Tobą zgodzić. Ja nie twierdzę, że to co robi Pajacyk jest złe. Wręcz przeciwnie - oby więcej takich fundacji. Mówiłem głównie o profilaktyce, czyli jak zapobiegać, a nie leczyć skutki. Bez profilaktyki problem będzie narastał - bo co z tego że nakarmicie dzieci swoimi kliknięciami, jak one nazajutrz znowu będą głodne?

Źle zrozumieliście mój poprzedni podział - ja nie dzielę ludzi na bogatych-dobrych i biednych-złych. Nie powiedziałem, że bieda zawsze idzie w parze ze złem. W końcu nawet człowiekowi przedsiębiorczemu może powinąć się noga - utrata pracy, katastrofy/żywioły, wypadki, uszczerbki na zdrowiu... rodzina może w kilka sekund stracić cały dorobek życia lub swoich bliskich [zwłaszcza mam na myśli dzieci, które straciły rodziców]. Smutne, takim ludziom powinno się pomagać.

Ale w żadnym wypadku nie usprawiedliwiałbym osób, którym w dzieciństwie po prostu nie chciało się chodzić do szkoły, tylko na wagary - dziś większość takich zasila szeregi bezrobotnych, nierzadko będąc "dumnym" rodzicem sporej gromadki. Wiadomo, że taki nygus nie utrzyma rodziny. Do tej samej grupy zaliczam też rodziców, którzy chlają alkohol, biją, molestują dzieci. Do tej złej grupy pasują też "chętne nastolatki" i w ogóle większość małoletnich rodziców, którzy nie są w stanie sprostać wyzwaniu [chociaż oczywiście są chlubne wyjątki].

Z mojej strony EOT.

Skomentuj

Dlaczego np. w Holandii nie ma domow dziecka??
      Bo tam nikt nie oddaje dzieci. Holendrzy musz wiec adoptowac dzieci z zagranicy, np. z Chin, Polski. Z Polskich domow dziecka za granice moga isc do adopcji dzieci z powazna choroba, ale mimo to znajduja sie chetni. Co kraj to obyczaj.

A co do wagarow np. w podstawowce to od tego sa rodzice i to ich wylaczna wina, bo w sredniej to juz nie tylko rodzice.

Kazda inicjatywa jet dobra. Jesli zip wplaciles te 10 zl to mowisz dobrze, a jesli tylko zrzedzisz nic nie dajac w zamian to jestes typowym Polakiem.

Skomentuj

klik na dzis ;] wykonano

Skomentuj

WSTYD W POLSCE WIEZIEŃ MA WIECEJ KASY NA JEDZENIE A TO WSZYSTKO Z NASZYCH PIENIEDZY!!!!!!!
          gdzie sie podzialy obozy cięzkiej pracy dla zbirów; niech zarabiaja na siebie!!

dziwi mnie tylko gdzie kosciół i RADIO MARYJA ze swoimi prokreacyjnymi i anty aborcyjnymi programami?????
          mówia tylko róbcie dzieci zeby mial kot nas utrzymywac ,nasze mercedesy; jaguary; helikoptrey

dlaczego dziecioroby sa biedne????
          szkoda ze bogaci ludzie maja 1 lub 2 dzieci

moim zdaniem rodzina powinna miec tyle dzieci na ile pozwala im budzet domowy:P

Skomentuj

Witam,
            Dajmy więc szansę pajacykowi, a niezależnie od skali i złożoności problemu, czy przyczyn oraz skutków warto choćby aby jakieś dziecko zjadło tę zupę, bo może nie mieć na to szans. Tu chodzi o podpoziom poziomu bezpieczeństwa według Maslowa - problem Głodu. Nie jest to tylko problem Polski. Skrajnie zapewne, w Afryce, co kilka sekund ktoś umiera, najczęsciej z głodu.
            Mamy więc taki intraktywny konflikt w tym wątku. Ten pewien sposób komunikacji jednak może przynieść zasadnicze plusy. Poznamy nasze zdania i raczej nastąpi pewne zbliżenie stanowisk. "Zysk", choćby 1 procent w kierunku pozytywnym, będzie już lepiej niż "0".
            Na koniec przytoczę tekst, nie polityka, nie bankiera, nie księdza, tylko kogoś dalekiego od władzy itp.: "to bogaci urządzają biedę biednym". Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ani czegoś zabierać komukolwiek, lecz ja myślę, że na przykład mądrość, bogactwo, czy piękno też do czegoś zobowiązuje. Nie żyjemy sobie sami, a każdy z nas na jakiejś własnej wysepce.
            Gdzie jest ta Polska "solidarność" (nie chodzi mi o związek zawodowy). "Co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr", fikcja.
            Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

moim zdaniem rodzina powinna miec tyle dzieci na ile pozwala im budzet domowy
              to znaczy jaki jest dolny limit aby miec pierwsze dziecko?

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyzak
                moim zdaniem rodzina powinna miec tyle dzieci na ile pozwala im budzet domowy
                to znaczy jaki jest dolny limit aby miec pierwsze dziecko?
                dobre

Skomentuj

wszyscy macie cos do powiedzenia a przyznac sie ilu z was ostatnio zrobilo cos dla innych?

u nas w toruniu ktos wymyslil taka akcje ze dzieci przyszly do firm z laurkami i poprosil o dofinansowanie obidow w szkole to jest niecale 200 zł msc dla 3 dzieciakow faktem jest ze moja firma przekazuje 1000 msc ale to jest inna bajka ( w zamian dostajemy pikne laurki podziekowanai od rodzicow a czy to ma jakas cene) czmu nie pomodz gdyby chodz polowa ludzi ktorym sie w polsce dobrze powodzi oddala z 50zł msc na obiady problem niedozywienia by nie bylo!!!!!! a co to jest 50 zł nawet nie jedna wizyta w makdonaldzie

[ Dodano: 2005-09-09, 17:50 ]
                  ps jak czytam o dzieciach to widze zw wiekszosc ludzi z forum to jeszcze bardzo mlode osoby

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                    a co to jest 50 zł nawet nie jedna wizyta w makdonaldzie
                    hehe supersize me
                    za 50zł to bym się w McDonaldzie ostro pożygał
                    (co nie zmienia faktu, że popieram LUKASZA)

Skomentuj

Zbyt dużo "ludu" niczego dobrego nie wróży
                      - przyklad Japonia....

Skomentuj

Ustawiłem pajacyka jako stronę startową, w ciągu roku zapewnie biednemu dziecku 7 posiłków.

Skomentuj

tak se teraz pomyślałem... dajmy dzieciom bimbru

ale mam dzisiaj tzraski... późno już :P

Skomentuj

Po cholere komukolwiek wysoki wskaźnik urodzeń?
                            W takim razie pomyśl kto będzie za 35-40 lat wpłacał do budżetu na twoją emeryture. Bo te pieniaze które ty wpłacisz przez lata swojej pracy dawno będą przejedzone przez innych emerytów. Niestety starzejące się społeczeństo nie moze samo siebie utrzymać, zobaczcie przykład Niemiec. Jaki oni maja z tego powodu kryzys. Emerytów, rencistów i bezrobotnych obiboków wiecej niz pracujących no i ci ostatni muszą wyrabiać 300% normy zeby na wszystkich zarobić.

Skomentuj

Jaki oni maja z tego powodu kryzys
                              to ja nie chce wiedziec jak oni by zyli jak by nie mieli kryzysu, skoro teraz zyja tak ja zyja...

Skomentuj

ruthi7, pogadaj chwilę z jakimś niemcem o jego zarobkach... od razu zacznie narzekać, narosnące ciągle podatki...

Skomentuj

narzekać to pewnie każdy narzeka, zawsze ktoś wolał by mieć lepiej. A z mojego punktu widzenia to nie maja źle.

Skomentuj

Co do mnarzekania niemców:
                                    pracowałem w BMW przez wakacje. Na miesiąc jako student mam szanse max.1350 Euro na miesiąc wysepić, co w przeliczeniu na polskie realia jest keotą ogromną.
                                    Obok mnie pracował jakiś turek, zatrudniony bezpośrednio, a nie przez pośrednictwo jak ja. Żalił mi się, że w tym miesiącu dostanie tylko 2500 Euro i jak on z tego wyżyje....

Co do pajacyka, to popieram akcje i zaraz poklikam, ale fakt faktem, że tylko biedni rodzice "produkują" aż tyle dzieci. Kiedyś lata wstecz to był sposób: narobisz duzo dzieci to większe prawdopodobieństwo, że któreś przeżyje i podtrzyma nazwisko itp.. ale teraz.
                                    Zwiekszyć świadomość ludzką, dlatego jak najbardziej popieram głosy nawołujące do profilaktyki.

pozdro.

Skomentuj

http://www.pah.org.pl/59594.html
                                      dla tych, którzy wątpią w efekty Pajacyka...

Skomentuj

chyba nie zapomnieliscie o tej stronie ?

Skomentuj

Nie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X