Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Egzamin zamiast Pracy Dyplomowej?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no niedlugo tzn w maju tez mam egzamin .... probny ale zawsze :|
    ogulnie w tamtym roku nikt nie zdal z mojej szkoly !! najewiecej to bylo 24 poprawne heheh || ja stwierdzilem ze mam juz wbite w ten caly egzmin elektornika !!
    jak u mnie w klasie sa kelesie co nie wiedza jak sie moc oblicza :P zaznaczam 3 klasa technikum elektroniki ....

Skomentuj

jak u mnie w klasie sa kelesie co nie wiedza jak sie moc oblicza :P zaznaczam 3 klasa technikum elektroniki ....
      heheh skad ja to znam :] nie przychodzą tacy na lekcje a jak już przyjda to śpią a potem na klasowce jeden z drugim pyt: tu co to do ch...a jest te "P" my tu sie śmiejemy ale to jest żenada.

Mnie najbardzije w mojej szkole wkurza masa niepotrzebnych przedmiotów (przynajmnij dla mnie) nie po to poszedłem do technikum aby uczyć sie bilogi czy historii. Do tego matmy mam tyle tygodniow co np chemi czy historii. A potem sie dziwią ze uczniowie nie moga zdać matury. Albo pacany poprzychodza do technikum nie wiadomo po co i mature zdja z geografii bo matematyka jest im za trudna, litości :|
      Druga sprawa to jezyki obce angielski git ale nie niemiecki i tak sie go nie nauczye, a żeby dali zamiast niego dodatkowe lekcje anglika było by o wiel lepiej.
      Przydało by sie wiecej przedmiotów technicznych praktycznych i teortycznych.

Co do tego egzaminu nauczyciele mówili że taki łatwy, a jakos nikt nie zdał dziwne

Do tego wspaniala kadra nauczycielska szczególnie jedna nauczycielka niczym wcielenie szatana

Aha w nastepnym roku jesli sie uda mam sznase pojechać na praktyki do niemiec do fabryki simensa za darmoche wiec jedyna ciekawe perspektywa w tej szkole.

Skomentuj

dokladnei kazdy nauczyciel mysli ze jego przedmiot jest najwazniejszy na swiecie nie licza sie przedmioty zawodowe tylko chemia geografia itp ajjj szkoda pisac sie zdenerwowalem :)

Skomentuj

a nie tak jak u nas wciskaja ci do łba wszystko pokolei po trochu i co ci z tego ?? wychodzisz z liceum czy tam technicum i jestes zielony
          Tutaj można napomsknąć o takiej przypadłości którą ostatnio obserwuje - każdy za wszelką cene chce iść do liceum, zamiast do np technikum czy zawodówki, okazuje się że idą tam też ludzie którzy ledwo się dostają, nauka im nie w głowie, co najwyżej imprezowanie, na studia nie pójdą. Potem liceum się kończy, a oni się budzą że roboty ni ma :|
          Zawodówki i technika się zamyka...
          Nie tędy droga ...
          tam najwieksza wage kladzie sie na nauke jezykow obcych i tego czego jest naprawde w zyciu potrzebne i tego czego uczen sam chce sie nauczyc konkretnie,
          a nie masz klas profilowanych w liceach ?
          Pozatym wg mnie błędnym jest decydowanie w wieku 15 lat co chce się robić przez resztę życia...
          Już nie wspominając o tym że jak sama nawzwa wskazuje - liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCE :)

Skomentuj

przepraszam...16 lat :]

Skomentuj

te cale licea profilowane to duza pomylka jak zreszta cale polskie szkolnictwo, widzial ktos technikum elektroniczne o profilu sportowym? dodali 1 lekcje WF wiecej... totalny bezsens, tak samo liceum profilowane o kierunku informatyk czy elektronik...

a co do egzaminu to ja juz nie mam slow...

ogolnie jest tak, egzamin sklada sie z dwoch czesci, teoria i praktyka, na teorii jest test z wszystkich przedmiotow zawodowych i przedsiebiorczosci, praktyczna czesc miala wygladac tak, czas 4 godziny na zaprojektowanie wg wytycznych jakiegos ukladu, zbudowanie, uruchomienie, pomiar i dokladny opis... z tym ze sa specjalne wymagania ministerstwa odnosnie praktycznej czesci, tzn szkola musi posiadac specjalna sale zeby moc przeprowadzic ten egzamin. Co najlepsze, kilka szkol ma tylko takie sale, moja szkola specjalnie przebudowuje jedna z sal pod te normy... specjalnie szkola nauczycieli na egzaminatorow itp, jesli szkola nie miala takiej sali to czesc praktyczna wygladac miala nastepujaco: dostajesz wytyczne, jaki uklad zrobic itp, projektujesz go, NIE SKLADASZ, i wszystko poprostu opisujesz w tym sprawozdaniu co jakbys pokolei robi... praktyka bez praktyki :)

Skomentuj

dragon, mówiłem o profilowanych klasach....
                A to już wg mnie doskonały pomysł - chce iśc na medycyne - mam więcej biologi, chemi i fizyki, a mniej histori i matmy ...

Skomentuj

MPO <=> młodziez po ogólniaku

Mam nadzije ze nikogo nie uraże ale taka jest prawda ogulniak jest dla tych co nie wiedza co ze sobą zrobic i wiedzą na pewno ze musza isc na studia bo co niiby po ogulniku można robić?? nic praktycznie nawet do sprzątania nie wezmą :]

Ja wybrałem technikum elektryczne profil technik elektronik bo w tym kierunku chcem ułożyc sobie dalsza przyszłosć, po technikum dostaje dodatkowo kilka punktow na polibude i zawsze wieksze szanse ale troche przeliczyłem sie bo musze praktycznie tyle samo zakowac geografii jak i np. układów anlogowych. Bo każdy nauczyciel jak ktoś to ładnie powiedział myśli ze jego przedmiot jest najważnijszy. Ale gdzie sie da trzeba jechać na sciagach i już lepij sie skupic na przdmiotach maturalnych i technicznych.

Co do tego egzaminu dragon dobrze prawi. Żeby można było dobrze przeprowadzić egzamin techniczny cześc praktyczną trzeba było by przygotowac kupe sal i mase identycznego sprzetu zeby każdy miał jednakowe warunki pracy, co jest poprostu nie realne. I to pewnie by zajeło to sporo czasu. Chcieli dobrze a wyszło tragicznie :] ja chcem prace dyplomowe :(

Skomentuj

MOC P.M.P.O= moc polskiej mlodziezy po ogolniaku

sory za off ale odrazu mi sie skojazylo jak LukaszN napisal MPO

ja juz chodzilem do liceum technikum i tam jeszcze pare innych

Skomentuj

takero, ja jestem wlasciwie to juz koncze liceum profilowane (profil: zarzadzanie informacja)... ja troche zaluje ze poszedlem do liceum profilowanego a nei technikum, niby wszystko ok, moge sobie teraz zrobic tytul technika... ale nauka w tej szkole to i tak paranoja...
                      Niby sa jakies przedmioty zwiazane z profilem... myslalem ze sie na nich czegos nowego naucze... a praktycznie wszystko juz wiedzialem, no moze accessa nie znalem.

Prawda jest taka, ze powinno byc tak jak przed tem, bez gimnazjum. Lepiej by bylo, takie jest moje zdanie.

Skomentuj

Prawda jest taka, ze powinno byc tak jak przed tem, bez gimnazjum. Lepiej by bylo, takie jest moje zdanie.
                        też tak myślę ...
                        Gimnazjum absolutnie nic nie daje :/
                        No oprócz tego że na przygotowanie do matury jest rok mniej ...
                        ogulniak jest dla tych co nie wiedza co ze sobą zrobic i wiedzą na pewno ze musza isc na studia
                        dokładnie

Skomentuj

ja na poczatku chcialem isc do technikum elek. bo mnie to interesowalo !!
                          fajna sprawa mysle sobia ... i zadalem sobie pytanie " CO JA DO ... WAFLA BEDE ROBIL W LICEUM ??? " pozatym ze do liceum trzeba miec 2 x wiecej ptk niz do technikum ! i wybralem 4 lata nauki

teraz po 3 letach widze ze nie wybralem zle anie i nie za dobrze bo w sumie nauki coraz wiecej i zaleglosci !! 17 przedmiotow nauczyc sie ? wow ....

z tym niemiecki to ja sie zgodze z toba po kiego grzyba ten niemiecki ?? powinna byc mozliwosc wyboru jezyka !! historie lubie wiec jej bronie pozatym jest jedna godzina w tygodniu !!

i teraz zrezygnowany mniej wiecej nakreslilem plan zycia !! jak sie uda to ide na studia zwiazane cos z elektronika a jak nie to (o ile sie dostane) na studia strazackie a jak sie nie dostane to do szkoly strazackiej ... a jak nie to "przyjedz mamo na przysiege ...

a patrzac po mlodszych odemnie to widac golym okiem ze oni raczej geniuszami nie beda niedlugo sie poziom naszego szkolnictwa wyrowna jak w innych krajach czyli zamiast chodzic do klasy 2 gim. bedziemy chodzic do 6 podstawowki ! albo i jeszcze dalej !

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            Pozatym wg mnie błędnym jest decydowanie w wieku 15 lat co chce się robić przez resztę życia...
                            hmm 16 lat....

czemu tak sadzisz?uwazasz ze w tym wieku czlowiek jeszcze jest zbyt glupi na to zeby podjąc decyzje o swoim zawodzie?przypominajac ze wczesniej decydowac trzebabylo rok wczesniej...

ja osobiscie koncze gimnazjum,wybrałem technikum mechaniczne i wiem ze to chce w zyciu robic,ale zgodze sie ,ze jesli ktos wybiera szkole zeby miec ja z glowy to nie ma sensu...mnie to kreci,praktykuje to juz kilka lat i wiem ze nic innego mnie nie zadowoli...

pozdrawiam

Skomentuj

D@nielo, wcześniej nie było tak bardzo profilowanych klas...
                              Nie chodzi o to że jest zbyt głupi, ale jeszcze ma wątpliwości z tym związane...

Tak btw - polskie szkolnictwo stoi wg mnie na wysokim poziomie, ja np chodze do klasy z:
                              http://www.google.com/search?sourcei...rzej+kaniewski
                              :)

Skomentuj

pozatym ze do liceum trzeba miec 2 x wiecej ptk niz do technikum ! i wybralem 4 lata nauki
                                Z tym naborem to też jedna wielka paranoja, bo do technikum zarówno biora dobrych uczniów jak i takich co po dwóch latach nauki nie wiedza co poszczegulne symbole oznaczaja Chcociaz pochwale sie ze w mojej klasie jako jedeynej nikt po pierwszym roku nie odpadł, chociaż teraz troche żałuje bo kilka przypalow przydało by sie wyrzucić.

Skomentuj

to idzie we 2 strony uczniowie maja pretensje do nauczycieli ze ich nie ucza a nauczyciele ze uczniowie sie nie ucza ... u mnei 90% kolegow przychodzac do tej szkoly przyszlo z zerowa wiedza i mysleli ze sie czegos naucza mylili sie przez 3 lata nie umieja w sumei nic umieja tylko ci ktorzy maja ojcow mechanikow albo znajomych w tej branzy :))

Skomentuj

prawdą jest ze bez praktyki niczego sie nie mozna nauczyc....

Skomentuj

HOHOHO .... od dzisiaj on jest moim idolem ...

http://www.google.com/search?sourcei...rzej+kaniewski

bez kitu ..... BLLLLLEEEEEE

bym sie wstydzil dawac takie linki !!

Skomentuj

hahaha zobaczylem tam kolege z dawnych lat jak bylem w gimnazjum jest wyroznionym miejsce 9

Skomentuj

nadzik, OCB ?
                                          widać nie potrafisz mojej intencji zrozumieć ...
                                          Ten człowiek jest KIMŚ w życiu, może teraz pochwal się co Ty osiągnąłeś skoro po Nim jedziesz?
                                          A co do tego idola - On jest moim idolem, bo naprawde takiej osoby jeszcze nigdy nie znałem...
                                          Jest wyjątkowy pod każdym względem ...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X