a jaka masz giwere ze ci sie do malucha nie miesci???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wiatrówka krótkolufowa gwintowana za około 400-700 zł
Collapse
X
-
Czym wg ciebie jest profesjonalny pistolet na co2 ?
Sportowy, wyczynowy ? Delikatny sprzet, do strzelania na 10 metrow do tarczy...bo innych "profesjonalnych" nie ma.
W temacie jest o pistolecie do obrony, a zaden pneumatyczny sie nie nadaje do tego celu.
Wiem co pisze, bo mialem okazje strzelacz roznych pistoletow co2 (strzela sie z nich max na 15 metrow do puszki), poprzez hw40, zlom z militaria.pl w postaci norconia germany magnum-ktora robiona jest w chinach w fabryce zabawek, Diany54ak, hw70, i na HW100 z optyka bushnell'a konczac strzelajac z 70 metrow do wizytowki.
Skomentuj
-
rs ja ci powiem ze sa wyjatkijak stary kiedys z pozyczonej wiatrowki z dolnym naciagiem strzelil do kota to kot postal chwile jeszcze na galezi po czym spadl ... co sie okazalo srucina 4,5mm przestrzelila kota na wylot
(przy wlocie rozwalila jedno zebro:P) niestety wiatrowki maja to do siebie za jak sie o nie nie dba to z czasem sila przebicia jest coraz mniejsza az w koncu staje sie tak mala ze ciezko sie przez puszke przebic. a co do samoobrony to najlepszym (najmniej klopotliwym) wyjsciem jest zakup jakiegos gazu ew. pistoletu gazowego no chyba ze masz ambicje porywac sie na pozwolenie na bron ostra do samoobrony
) (w takim razie powodzenia
pozdrawiam
tomekk
Skomentuj
-
rs wlasnie ze jednak niezbyt sie orientujesz w temacie. Zapomniales o producentach pistoletow napedzanych gazem takich jak Beretta, Smith & Wesson oraz Walther. Osobiscie bedac reprezentantem Polski na mistrzostwach Europy w Lonato (Wlochy) mialem okazje strzelac z wlasnie tego typu sprzetu Beretty, ktora byla wtedy jednym z glownych sponsorow tej imprezy. I sprzet ten zrobil na mnie nie male wrazenie.
Glownym producentem tej broni nie sa same wymienione firmy tylko np. Niemiecki Umarex produkujący je na licencji wlasnie tych firm. Link : www.umarex.de ktory robi dla Walthera oraz P.Beretty.
A oto jak wygladają pistolety beretty napedzane co2 (mozna pogrzebac i poszukac tabeli z danymi technicznymi)http://www.beretta.com/index.aspx?m=74&idc=2&ids=4
Skomentuj
-
no i ten sprzet kupi za 400-700zl :)
Przeciez to jest replika, pistolet treningowy a nie obronny. Tak jest nawet w jego opisie.
Chyba kpisz jesli myslisz ze sie tym ktos obroni przed napadem. Chcialbym to widziec... Tym pistoletem mozna powalic przeciwnika jak se mu strzeli...... rekojescia w glowe.
Jak sie znasz, to w przyblizeniu mozesz okreslic jaka energie ma srut wystrzeliwany z tej beretty, jezeli 12g pojemniczek co2 starcza na 50 strzalow...
Mowisz ze sie niezbyt orientuje w temacie... jednak na tyle, ze wiem o nieprzydatnosci wiatorwek w samoobronie. Jesli ja CIe nie przekonuje, a ty masz mala wyobraznie, albo nie wiesz jak wyglada napad, to zajrzyj na fotrum: http://bron.iweb.pl i zapytaj sie o to samo. Tam pytajacych o ten temat traktuja jak ludzi zachwycajacych sie alphardami tutaj :P
pozdrawiam
Skomentuj
-
rs zacznijmy od tego w co nalezy strzelac ( jakie czescie ciala) aby przeciwnik zostal unieruchomiony. Fakt faktem najlepszy pistolet napedzany co2 nie bedzie lepszy od sredniego sprezynowca ale tu jest powtarzalnosc. Pozatym samo to ze napastnik widzi ze trzymasz w reku bron ktora wyglada jak prawdziwa (chodzby taka replika beretty) robi juz swoje...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekkrs ja ci powiem ze sa wyjatkijak stary kiedys z pozyczonej wiatrowki z dolnym naciagiem strzelil do kota to kot postal chwile jeszcze na galezi po czym spadl ... co sie okazalo srucina 4,5mm przestrzelila kota na wylot
(przy wlocie rozwalila jedno zebro:P)
Hmm ty to na serio mówisz bo troszkę tego nie mogę zrozumieć? ;O
Skomentuj
-
vendeval: nie wierzysz w taka "przebijalnosc" ? czy to byl tylko komentarz ? bo strzelanie z wiatrowki do zwierzat to czysty sadyzm... :( taki srut najczesciej przebija ofiare na wylot nie powodujac naglej smierci, tylko szok i cierpienie.... brak mi slow poprostu i wczensije tego wolalem nie komentowac.
Co do "przebijalnosci" to moja wiatrowka przebija 400stronnicowa "panorame firm" na wylot i niecale 100 stron ksiazki tel. stojacej za nia. A to wszystko srutem z płaska glowka kal.4.51...
Teraz skonfrontuj to z trafieniem w miekkia tkanke... A wiatrowka ta jest powiedzmy sredniej mocy, taki balans miedzy moca (odrzut) a celnoscia.
Skomentuj
-
dawno mnie tu nie bylo :)
chcialem napisac ze ja mam taka krotkolufowa fiatrowke :) Ancis Skiff300A czy jakos tak sie zwie, kupilem ja 3 lata temu jak jeszcze mlody i glupi bylem za 900zł :) fajna zabawka zeby czasami postrzelac, ale czy ja wiem czy warte swojej ceny? ;/. predkosc wylotowa srutu to wedlug katalogu 160 albo 180 m/s, juz nie pamietam dobrze.
ale zeby strzelac z takiego czegos to najpierw trzeba kupic wiatrowke, pozniej te pojemniczki z CO2 trzeba dokupowac - ok 3.5zł za jeden naboj, a on starcza na ok 70 strazlow + srut, jak kupisz tani to bedziesz mial czesto puste strzaly ;/. no a jak drogi to trogo te strzela nie wychodzi :). w zime sie raczej tej zabawki nie uzywa tylko w letnie weekendy :). a w te wakacje nawet ani razu nie strzelalem bo jakos zapomnialem i czasu zbytnio nie mialem, a jak mi sie przypomnialo to akurat nie mialem CO2 eh...
no i jak raz zaladujesz naboj CO2 to musisz wystrzelac go do konca bo jak odlozysz np. na nastepny dizen to powoli moze sie ulotnic....
w tym roku myslalem sprzedac ta wiatrowke i kupic za to jakis glosnik do subwoofera :), no ale na allegro moze by wzial za nia ok 400zł wiec troche sie nie oplaca ;/, no i dalej lezy ten sprzet w szafce :) moze w przyszle wakacje sie nim pobawie.
dlugolufowa wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem....
bo jak chcesz sobie postrzelac to wychodzisz i strzelasz kilka razy i mozesz schowac, a tutaj musisz wystrzelac ten naboj CO2 bo troche szkoda zeby sie ulotnil. a co do ladowania za kazdym razem to hm.... no mzoe nie jest zbyt wygodne, ale w ty krotkich tez trzeba ladowac i to 27 na raz, co tez trovche czasu zabiera.
Skomentuj
-
a ja troche na inny temat , na temat pistoletow hukowych :)
start 3 long i start 4 (chyba tez long:P) sa kalibru 6 mm czyli dozwolone w polsce jako bron ostrzegawcza
ale ja nie na ten temat chcialem :P
otoz te straszaki start 3 i 4 (moze byc long) sa podobnej wielkosci co naboje do kbksu (jak dobrze pamietam to 22 rifle ) a wiec pytanie brzmi czy taki "slepak" byl by zdolny do cofniecia zamka w pistolecie tak jak w prawdziwym podczas wystrzalu ??
i jaki nacisk jest potrzebny by go wogule odpalic ??w amunicji centralnego zaplonu nacisk na splonke wynosi jak dobrze pamietam 4 Kg . wiem tylko ze amunicja typu start 1,2,3,i 4 jest bocznego zaplonu :)
pisze w tym temacie bo nie ma sensu zasmiecac forum kolejnym postem
Skomentuj
Skomentuj