Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

swiety mikolaj

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rezyseria dzwieku jest na inzynierskich a akustyka jest na magisterskich, oba na wydziale elektroniki , na kierunku elektronika i telekomunikacja.
    jesli chodzi o dostanie sie, to zawsze byl konkurs swiadectw, ewentualnie mozna bylo pisac dodatkowy egzam, nie wiem jak jest teraz , jak przyjmuja ludzi po gimnazjach, yeti, pewnie bedzie wiedzial wiecej, jesli teraz jest na roku.

yeti, na mgr na akustyce jest chyba ciekawiej, jest przynajmniej kilka przedmiotow na ktorych mozna sie czegos dowiedziec o glosnikach ( czegos, bo wiecej sie dowiesz na forum lub czytajac ksiazki) . no i moze kilka razy bedziesz mogl odwiedzic komore bezechowa (ktora tak naprawde to jest echowa i rozpadajaca sie) ...

Skomentuj

djrobo czyli jak oceniasz ten kierunek bo ja nad nim teraz mysle i cały czas infa.

Skomentuj

dj_zibi, dostanie się tam zależy od tego jak napiszesz mature, przedmioty jakie sa brane po uwage to matma, fizyka, i po 0,1 z polskiego i obcego, inaczej mówiąc suma punktów i kto wiecej. Możesz też pisać egzamin z matmy i/lub fizyki na uczelni ale poziem jest znacznie wyzszy jak matura

Skomentuj

to czaje:) Ale niewiesz jaki jest próg punktowy???? I jak ogólnie tam jest bo myslałem isć na wydział elektroniki na infe.

Skomentuj

próg punktowy zależy od poziomu zgłoszeni, jest okreslona liczba miejsc i układaja w kolejnosci najlepszy - najgorszy i biorą okreslona liczbe chetnych

Skomentuj

Bo na stronie polibudy na inne kierunki juz okreslili.

Skomentuj

generalnie na pwr na Elektronice jest fajnie, ale jesli faktycznie chcesz cos osiagnac i sie czegos nauczyc to tylko we wlasnym zakresie. znam ludzi ktorzy sa na 5 roku elektroniki i nie miali jeszcze lutownicy w dloni. coz, po naszej polibudzie zostaniesz teoretykiem, a jesli chcesz tez byc praktykiem , to tylko i wylacznie wlasna inwencja. dosc preznie dziala kolo naukowe inzynierow dzwieku, choc raczej skupia sie na realizacji dzwieku niz na np. zespolach glosnikowych. no i przynaleznosc do kola umozliwia kozystanie ze sprzetu polibudy ( studio nagran, komora bezechowa, audioprecision)...

Skomentuj

A czyli wybieram wydział elektronika ale jaki muszę wybrać kierunek nie ma w tej chwili na stronie polibudy kierunku akustyka.

Skomentuj

a ja już drugi rok bezskutecznie próbuję ruszyć sekcję akustyczną koła naukowego na UAM i jakoś nie ma ludzi którym by się chciało tak jak mnie... a samemu to se mogę w domu dłubać, uczelnia mi nie jest do tego potrzebna...

Skomentuj

Czaruję...
                    X