Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akustyka ---> i co dalej?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez takero
    lekarz ?
    hematolog ?
    tyle to z palcem wiesz gdzie się zarabia ...
    Jesli sie załozy własną prywatną przychodnie albo klinike to moze tak, ale na panstwowym garnuszku nie widze takich perspektyw

pozatym nie zawsze kasa najważniejsza jest jak się
    jeszcze może nie zdążyłeś zorientować ...
    Bo nie jest,ale....
    bez kasy nie ma życia, co to za życie jak człowiek ledwo wiarze koniec z koncem wychodzi z jednego długu zaciągając drugi.

Zreszto co tu gadac nigdy chyba nie dogonimy zachoodu wszelkie technologie dochodziły do na sz opuźnieniem i tak dalej jest i takie są skutki. I tak kazdy zrobi jak bedzie uważać za słuszne

Skomentuj

Jesli sie załozy własną prywatną przychodnie albo klinike to moze tak, ale na panstwowym garnuszku nie widze takich perspektyw
      mój znajomy hematalog bierze ok 700zl za nocny dyżur ;]
      i to na państwoej placówce ...
      widze że propaganda z tv bardzo na ludzi wplywa ...

Skomentuj

widze ze dyskusja poszla w troche innym kierunku niz planowalem.

Zygmunt ja studiuje na politechnice wroclawskiej na wydziale elektroniki i telekomunikacji; kierunek: elektronika; specjalnosc akustyka

Skomentuj

Ale nie karzdy chce być heamtologiem Najlepij robić to co sie co lubi a nie na przekur siebie byle wiecej kasy i w takim wypadku pojawi sie problem.

Jak tam propaganda poprostu karzdy wie ile zarabiją znajomi rodzina i nie ma co sie oszukiwać

Skomentuj

Zygmunt u nas nie ma juz dalszego podzialu. no chyba ze za taki potraktujesz temat pracy magisterskiej

Skomentuj

mloda wyksztalcona osoba moze zarobic spora kase. moj brat cioteczny konczyl prawo we francji teraz jakas francuska firma zatrudnila go w wawie za 8tysia. luzik nie?
              moj drugi brat we wroclawiu byl na ekonomii wczesneij skonczyl technikum teleinformatyczne. przez jakis czas pracowal w k2. nie chcial powiedziec ile zarabia a teraz przenosi sie to TPSA za 9tys i dodatkowa maja oplacic mu drugie studia. jego laska zarabia wiecej od niego, po dziennikarstwie zajmuje sie public relations... sa panami zycia...

lekarze tez ladna kase moga miec;] ale to prawda ze na zachodzie taki sam lekarz o kasie by nie myslal...

Skomentuj

misiekw, u mnie podział jest od samego początku... najpierw reżyseria dxwięku albo protetyka słuchu i ochrona przed hałasem a dopiero potem dwuletnie uzupełniające - akustyka... a prace magisterska pisze się w którymś z zakładów (akustyki pomieszczeń i psychoakustyki, akustyki środowiska, elektroakustyki[niestety nastawieni na aparaty słuchowe], akustyki molekularnej). W czwartek obecni studenci czwartego roku poznali tematy prac magisterskich, jestem ciekaw jakie są opcje, bo zastanawiam się czy wogóle pójdę na magisterkę po licencjacie... ostatnio interesuje mnie ochrona przed hałasem, zwłaszcza akustyczne kształtowanie środowiska...

Skomentuj

ja np chce zostać lekarzem :P
                  nie wiem co w tym dziwnego ... :P
                  każdy ma jakieś tam powołanie, tylko nie z każdym
                  może w przyszłości na kase liczyć ...

Skomentuj

no i ja prawdopodobnie na medycynke smigne ciezko bedzie ale to fajny zawodtakero, jaka specjalizacja:>

Skomentuj

narazie zastanawiam się pomiędzy lekarskim, a stomatologią,
                      jeśli lekarski to hematologia raczej, może ortopedia,
                      a może patologia lub medycyna sądowa

Skomentuj

uuu medycyna sądowa fajny zawód takero musisz miec ostre nerwy :]

A ja nie chem zostac lekarzem nie mam powolania i za mieki jestem :]

Moim powolaniem jest elktronika i w ta strone bede darzyci tak jeszcze duuużo nauki przede mną może coś sie zmieni w naszym kochanym państwie (na dobre oczywiście)

Skomentuj

takero, stomatologia to straszny syf;/ co orawda dobra kasa ale nie pasuje mi to hirurgia to jest to;]

Skomentuj

Przeczytalem wszystko i powiem, że całkiem ciekawy temat. Powiem wam coś, ja mam teraz 16 lat i rok temu byłem u ojca w USA ktory mieszka tam od ponad 12 lat(rodzice dalej sa razem niebylo rozwodu :P). Pojechłem tam na 2 miesiace wakacji do roboty na budowie. Zapowiadało sie całkiem fajnie(dopuki tma niebyłem). Fakt, że miałem 10$ na godzine ale charowałem po 12-14 godzin na dobe i i wypruwalem sobie flaki noszac deski w 50 stopniowy upal gdzie nieraz to recznik mokry nakladalem na glowe bo bym chyba zdechl i dotego dochodzi wilgotnosc powietrza do 95%. I ja jako zwykly gimnazjalista ktory niema zadnego wykrztalcenia zarobilem wiecej niz moja matka w ciagu prawie calego roku chociaz ma cos ponad 2kzl na miesiac. Polska to syf tutaj ludzie niezyja lecz wegetuja ja widze jak zyje moj wujek i inni. Niekazdy musi byc lekazem ani prawnikiem ale nawet ci zwykl;i robole powinni miec godziwe place poto zeby normlanie zyc a nie glodowac i miec pusta lodowke. Kocham swoj kraj mimo wszystko ale taka jest szara i smutna rzeczywistosc stworzona przeztych zafajdanych politykow w sejmie i ogolnie w rzadzie ktorzy tylko nakradna sie afera wybuchnie i reszta maja gdzies(niewszyscy sa zli).
                            Tak na marginesie to rzycze wam zebyscie osiagneli to co zaplanowaliscie.

Ja sam teraz gim. koncze i niewiem do jakiej szkoly mam isc moze coz z elektronika tylko ze ile ja bede zarabial??(Jak dostane papiery przed wakacjami to jade do ojca na srtale i skoncze jakies studja)
                            Pozdro

Vincent

Skomentuj

Ja mam jeszcze rok na podjecie decyzji na jakie isc studia lub szkola policealna :) mysle ze wybiore kierunek TSL(Transport Spedycja Logistyka)a praca jeszcze nie szukalem mysle ze zawsze sie znajdzie napewno nie odrazu trzeba byc optymista.
                              pozdrawiam

Skomentuj

takero nie wiem o co ci chodzi z tymi obcokrajowacami. Uwazam ze my jestesmy zle traktowani na zachodzie, ale polacy sa tacy sami, widac to chociazby po tym jak traktujemy nacje ze wschodu

Skomentuj

takero, stomatologia to straszny syf;/ co orawda dobra kasa ale nie pasuje mi to hirurgia to jest to;]
                                  ja tam nic do stomatologii nie mam, mam zdolności manualne i fajnie byłoby
                                  je móc wykorzystać w swoim zawodzie :)
                                  jedynie co mnie martwi w stomatologii to to że aby wogóle móc marzyć o niej
                                  trzeba mieć idealną postawe=prosty idealnie kręgosłup, co w erze noszenia
                                  placaków nie jest takie proste...

takero nie wiem o co ci chodzi z tymi obcokrajowacami. Uwazam ze my jestesmy zle traktowani na zachodzie, ale polacy sa tacy sami, widac to chociazby po tym jak traktujemy nacje ze wschodu
                                  chcesz być gdzieś traktowany jak w polsce ukrainiec na budowie ?
                                  a nawet jeszcze gorzej...
                                  bo ja nie...
                                  pojedź za granice i pochwal się że jesteś polakiem, ludzie już w zupełnie inny sposób
                                  patrzą na ciebie...

Skomentuj

a co maja zęby do kregosłupa i jakie zdolności przejawiasz?? :}

Skomentuj

a co maja zęby do kregosłupa
                                      to że cały dzień pracujesz w wymuszonej pozycji...
                                      jakie zdolności przejawiasz?? :}
                                      manualne ;]
                                      zajmuje się m.in. mikromodelarstwem od 7 roku życia ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                      X