kaczortrex, to nic. wazne zeby mozna bylo ich posluchac bo ciekaw jestem tego zestawu Twojego
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spotkania maniaków DIY - relacje uwagi
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dolphin123Zamieszczone przez esh0Jednak lampy już nie wezmę, bo poszła i się sprzedała...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez esh0... konkrety co, kto ...
[ Dodano: 2009-03-12, 18:13 ]
jak tam gotowość na spot? bo ja moge mieć małe problemy z obecnością przez uczelnie, ale może coś się załatwi :cry: :cry: :cry:
Skomentuj
-
dzisiaj byl malutki spocik ....dwuosobowy
kolega Krzysiek przybył ze swoimi zabawkami dzieki temu w sumie mielismy:
- monitory Dayton DA175 + Seas 27tbfc
- DAC PCM2702 ( projekt msfalcona) ... ....
- Koda DRA660 (ale tylko jako odtwarzacz.. bez zadnych upiekszen itd..)
- wzmak 4x LM z cyfrowo sterowanym przedwzmakiem (nawiasem mowiac tak mi sie spodobal ze chce sobie taki sam zlozyc ;p )
- Uniamp
- ER18rnx + 27tdfc.....
CA18rnx nawet nie podlaczalismy ..stwierdzilismy ze poczekamy az zloze drugą bude i wtedy sie jeszcze raz spotkamy :)
bylem bardzo ciekawy metalowego seasa 27tbfcg ... do tej pory metalowce z jakimi mialem kontakt mialy tzw metaliczny nalot takie ostre "cyk..cyk"
odpalilismy Krzyska zestaw..... no i moje obawy zostaly rozwiane .. ten seasik to inny metalowiec z jakim do tej pory mialem doczyniena .. heh ..
dopiero przy poziomie glosnosci w ktorym ciezko sie rozmawia slychac ostrzejsze "cykanie" ... minimalna roznica jest...ale są to subtelnosci.. ... oba przetworniki są bardzo do siebie zblizone (przynajmniej w konfiguracji jaką mielismy do "zbadania")
warto wspomnieć ze Krzysiek uzywa aktywnej zwrotki swojego "projektu" ..elektrycznie 4ty rzad ....i biamping ...do swoich monitorkow
bawilismy sie sprzetem w roznych konfiguracjach
Krzysiek stwierdzil ze warto skladac Uniampa ...
dowiedzialem sie tez ze da175 nie nadaje sie do obudowy BR ...
u Krzyska zreszta jest to zamknieta
moje spostrzezenia :) ...
w swojej cenie polaczenie DA175 z Seasem 27tbfc to naprawde konstrukcja o baaaaardzo wyskim wspolczynniku cena/jakosc.... za ~475zł (2x seas + 2x dayton) ...mamy zestawik który brzmi bardzo poprawnie, szczegółowo, fajnie buduje scene....
powiem wam ze gdy sluchalismy kontrabasu to ten DA ma minimalnie wieksza rozdzielczosc na basie niz ER.. (mozliwe ze to kwestia zamknietej obudowy) .....ale jest tego basu z da175 mniej niz z ER18 .....
od razu nasowa sie wniosek ze na male monitorki do nie za duzych pomieszczen DA175 jest bardzo dobrą propozycją :) ...
bylo bardzo milo i ciekawie ... (np przez aktywne zwrotki i biamping w rozwiazaniu Krzyska).....
no i na testy i zabawy u mnie został DAC PCM2702 :razz:
PS Krzysku napisz cos od siebie :grin:
PPS ..mam nadzieje ze nie zostane zganiony za zdjecie monitorkow przed tym jak On sam pokazal je na forum ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolekPS Krzysku napisz cos od siebie :grin:
Jak dla mnie 27TBFC/G i 27TDFC są bardzo podobne w brzmieniu, bardzo szczegółowe i jak dla mnie nic nie "cyka". Osobiście ich dźwięk mi odpowiada, a cena jest naprawdę niska :)
Według mnie DA-175 to dobry głośnik, a stosunek jakość/cena na wysokim poziomie. Do małych monitorów 12-14l closed dobra opcja (u mnie siedzą w 16-17 closed tylko dlatego, że budy były robione pod RS180 w BR ale ze względu na brak RS'a w Polinku pod koniec zeszłego roku zmieniłem głośnik). Mogę powiedzieć, że nie żałuję.
Początkowo okazało się że kolumny Bawolk'a mają dużo więcej basu od moich. Zmodyfikowałem na miejscu zwrotkę (podciągnąłem baffle step z 3,5dB na 6dB tak jak w konstrukcji z ER18 oraz podniosłem niskie o 1,5dB) i okazało się, że jest dość podobnie i nie odczuwa się braku basu z DA-175. Widać, że w pokoju dwukrotnie większym (ja mam tylko 9m2) i przy większym odsunięciu kolumn od ściany korekcja BS powinna być mocniejsza :) Wypadałoby jeszcze dodać, że podział pomiędzy DA-175 i 27TBFC/G jest aktywny, 1550Hz LR czwarty rząd.
ER18RNX to bardzo dobry głośnik, jednak wyższa pólka cenowa :)
Uniamp jest lepszy na basie od LM4780 (2x LM3886 połączone równolegle), większy wykop i bas bardziej konturowy. Nie uważam jednak aby różnica była tak duża, żeby pisać o LM'ach, że "chowają się" przy Uni. Nie zmienia to jednak faktu, że w następnej trójdrożnej konstrukcji aktywnej na basie będzie Uni :)
W zakresie średnich i wysokich nie słyszałem żadnej różnicy pomiędzy Uni i LM'ami.
Zamieszczone przez dolphin123bawolek, daj wieksza fotke jak mozeszinteresuje mnie to z wyswietlaczem po lewej
Gałka niestety porysowana bo wypadła tokarzowi z uchwytu :(
W środku siedzi preamp Msfalcon'a z audiostereo na PGA2311. Musze mu podziękować, gdyż specjalnie dla mnie zmodyfikował soft procka pod biamping :)
Niedługo umieszczę kolumny w dziale własnych konstrukcji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczortrexhmm to może chłopaki jeszcze raz spróbujemy? - moje kaczuchy już grają obie, w weekend je zamykam i doszczelniam - także odsłuch można zrobićniestety maly wypadek w akademcu sprawil ze nie moge zapraszac gosci, ale mysle ze na inny pokoj mozna by zostawic legitki przy wejciu...
Warg, flodins, esho, kaczortrex kiedy pasuje ?
Skomentuj
Skomentuj