Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

interkonekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy ja wiem :| ten "zelazkowy tylko ma oplot ... ja bym wolal kupic line i dobry kabel
    ciekawe te wtyki ;]

ostatnio ja bawilem sie z "ekranem na kabel" nie mialem co robic i wziolem sie za olotywaniem gloych zyl skretki na 15mm2 samochodowym zasilajacym caliber-a
    jak napisalem wczesniej najwazniejsze sa dwa pierwsze "skrety" ... doszlem do wniosku ze to nie prawda najwazniejszy jest PIERWSZY SKRET :P
    wazne jest tez oardzo mocne sztywne napiecie kabla !!

gdy okrecamy kabel ma tendencje to przekrecania sie w kierunku "okrecania co daje nieruwne nakladanie sie kolejnych kabelkow

uzylem osmiu zyl .. czyli tyle ile jest w skretce na kaztym szkrzyzowaniu zlutowalem odrobina cyny i wszystko wsadzilem w termoizolacje czrana :P

wlasciwie nie widze wiekszego sesu w tym co zrobilem ale praktyke mialem ;]

[ Dodano: 2006-04-01, 00:11 ]
    czy warto :P http://www.allegro.pl/item95547539_k...ca_hi_end.html

Skomentuj

Zamieszczone przez nadzik
      jak jest u was czy robicie czy kupujecie !?!?
      poniewaz to forum diy chcialem zrobic sobie iterkonekty laczace wzmacniacz yamahy ax496 do cdx496. jednakze jestem kompletnym laikiem w tej sprawie i bede mial problemy z samym laczeniem ;/
      z kablem 0,75m, wtykami i moze jakas plecionka ochronna chcialbym sie zmiescic w 100zl. czytalem pare tematow i mysle ze wtyki nakamichi oraz kabel np klotz bylby wystarczajacy.
      poleci ktos gdzie i jakie kupic kable /ew allegro/?

Skomentuj

Dołączam się do powyższego pytania. Również chciał bym zrobic IC na kabelkach klotz i wtykach nakamichi. I najwazniejsze pytanie... jak to polutować? Klotz my206 ma 2 zyly każda w izolacji i są one oplecione ekranem. Zewrzeć te 2 żyły ze sobą, a ekran przylutowć do wtykow rca jako mase, czy jedną żyłę jako sygnał, a drugą jako mase i do tej masy dolutować ekran?

Skomentuj

Jedna zyla to sygnal, druga to masa. Ekran lutujesz do masy ale tylko na jednym koncu kabla. Tyle :)

Skomentuj

dokładnie tak jak pisze n_omyzs, ewentualnie jak kolega kuririn-bogus ma większy budżet może kupić wtyki neutrik :) a co do oplotów nylonowych to one do IC są dodatkiem estetycznym. trzeba tylko pamiętać że po założeniu oplotu kabel się troche usztywnia :grin:w

Skomentuj

Dzieki za odpowiedź. I teraz mam jeszcze jedno pytanie... Z której strony ekran? od strony wzmacniacza czy źródła? Przejrzałem na szybko fora internetowe i ile użytkownikow tyle opinii ale chyba lepiej argumentowana jest opcja z ekranem od strony wzmacniacza ;>

Skomentuj

Czaruję...
              X