Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

interkonekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

widze ze duze zainteresowanie tematem :P bardzo sie ciesze ! ;]
    ogulnie ja rozpatrywalem kazda opcje z wyjatekiem pasa ofc !!
    n ie podoba mi sia tea opcja !! i dosyc roga w porownani z kablami koaksialnymi !
    no jeszcze nie iem na co sie zdecydyje ale napewno wiem jak bedzie oplot :P !!koltz jest dobry ale na allegro szprzedaja go za 2 x wieksza cene niz jest w rzeczywistosci !!
    narazie martwie sie o cambridge audio ktore chce zakupic w wakacje !! o pa 300 i o ten pierdlniik jak mu tam bylo ?!?!! yy ten klocek co daje napiecie i prad przefiltrowane do wzmaka i cd ... sorki troche sie z kumplem teges szmeges i nie pamietam :P
    no i do tego kabel zasilajacy ogulnie myslalem juz na budowa !! tzn 9 x 1.5 na fazowy i "zimny" kabel + 2 x 1.5 mm2 uziemienie !!wychodzi jakies 30 mm2 ! (nie jest zle) ale czy jednolita tzn jedna zyla na fazowy i "zimny przewod bedzie lepsza n iz skladak z 9 zyl ?? ciekawe ?!?! bo mozna by kupic kabel do wzmaczniaczaq samochodowego ! pytanie pozostaje nie rozwiazanie czy przez niego mozna "puscic" 230 V ?!?!? bo nikt nie raczyl udzielic odpowiedzi !! ja sam nie jetem pewy chodz izolacja ma przynajmniej 1 mm ! o przypomnialo mi sie jak to sie nazywa "kondycjometr" :P heheh

[ Dodano: 2006-03-01, 16:14 ]
    i co tylko 3 osoby robily kabeli ?? :| niechce mi sie wierzyc !

Skomentuj

Ja niedlugo bede robil :) Doradzcie jakies dobre i tanie rozwiazanie :)

http://www.allegro.pl/item88462694_d...na_gratis.html

Takie srebrne kable wnosza cos nowego do dzwieku? Czy poprostu bedzie to grac tak samo jak ofc ale kosztowac X razy drozej

Skomentuj

Proponuje takie cos :)
        http://allegro.pl/item88914981_tasma...zystosci_.html

Skomentuj

ale o co chodzi ?? :| nie nie napisalem ze tasmy nie chce ...

Skomentuj

Ja też sobie kiedyś wyskrobałem kabelki a dokładnie coaxiale na kabelku miktofonowym:

Sorrki za jakość zdjęć (t610 lepszych nie zrobi)

Skomentuj

no i nic wiecej nie trzeba moim zdaniem, widze ze mamy te same wtyki, 'jakamitsu' ;p jak dla mnie sa rewelacyjne;] za ile je kupowales?:P

Skomentuj

chyba 4,5zł za sztuke czyli kabelek wychodzi około 11zł

Skomentuj

na allegro jest sporo wytkow ... ja chyba wybral bym "nakamichi !

Skomentuj

nadzik, no o tych wlasnie mowilem sa super, mocne, dobrze sie lutuja calkiem ladne (proste) no i nie rozsypuja sie w reku...

Skomentuj

te nokamiszi sa u mnie w sklepie po 4zł/szt .. chyba sobie strzele jakies interkonekty fajne na nich ;]

Skomentuj

aole na nakamici one mi nie wygladaja !

Skomentuj

ja widzialem tylko czarne z bialym napisem ;]

Skomentuj

ja równiez,ale u mnie sa bardzo drogie....
                            planuje nakamichi + kabel mikrofonowy.

Skomentuj

ja widzialem pozlacane srebrne boale czarne ... jake tylko chcecie tylko ze ceny juz tych lepszych modeli nie zachecaja !!

ale cz ktos sie zastanawial nad typem kabelka ?

[ Dodano: 2006-03-03, 09:17 ]
                              znacie jakies sklepy z kablami ?? bo na allegro "KOLTZ jest troch drogo :| !
                              nie koniecznie musi byc koltz !

Skomentuj

Klotz'a można kupić w Krakowie. A były też jakieś sklepy internetowe w których go sprzedawali.

Skomentuj

Takie pytanko mam :]
                                  W zwyklych kablach ekranowanych ekran nalezy podlaczyć z masą od strony odbiornika sygnału, a jak to będzie w kablach koncentrycznych (koaksialnych)?? masy nie ma jest tylko jendna główna zyła, więc ekran ma odrazu robic za mase i nalezy go podlączyć z obu stron??

Moim zdaniem dobrym i tanim wyjściem sa ekranowane kabelki mikrofonowe + wtyki Nakamichi. Zawsze jak ktos lubi sie bawić moze spróbować skretki kabelka od sieci internetowej

Skomentuj

podlaczyć z masą od strony odbiornika sygnału,
                                    hmm... ja to zawsze lutowalem z obu stron chodz mi juz takie cos sie obilo o uszy ... a dlaczego tak rzeba zrobic ?

Skomentuj

Yoshi posłuchał, pomierzyl i doszedł do wniosku że takie wyjscie jest najlepsze i ekran w tej konfiguracji wyłapuje wiekszął ilość śmieci

Skomentuj

a AAaa nawet powiem ;] to ciekawe
                                        jak narazie ja chcialbym pobawic sie w sieciowke ;]

moze cos takiego mi sie uda skrecic !! mam plan juz glowie do zrobienia urzadzenia nakrecajacego !! zobaczymy co z tego wyjdzie !

[ Dodano: 2006-03-08, 14:21 ]
                                        non toper sie bawie tymi kabelkami a dokladnie kabelkami ze skretki :|
                                        wczoraj po zabawie oczywiscie nie udaniej jeszcze jeden pomysl mi wpadl do glowy ;]
                                        mialem kawalek takiego lipnego kabla glosnikowego (bardza ciekiego ale mial gruba izolacje !! wiec bawielm sie w oplot :P doszlem do teoritakiej ze najwazniejsze sa 2 pierwsze "skrety" tzn kabelki bardzo wazne jest rozmieszczenie ich niemal ze idealinie !! bo rownolegle do nich trzeba nawinac nastepne ! robilem to pierwszy i nie wyszlo zle ! ale zaczelem sie zastanawiac nad pojemnaoscia i indukcyjnoscia takiego
                                        kabelka jestem ciekaw jak to wszystko wplynelo (wszystko :P ten oplot tylko !!

jak napisalem ciagle zastanawiam sie nad ta nieszczesna sieciowka :|

Skomentuj

Moze i ja sie pochwale co powstalo w ciagu 2 dni z nudow
                                          kabel pierwszy:2 żyly na ekranie 0,65cm długosc wtyki 3zł/szt :))

kabel 2: kabel koncentryczny0,75cm dlugosc wtyk 4zł :))

a co myslicie o wykozystaniu kabla od zelazka??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X