Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

największy głośnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

największy głośnik

Pytam tak czysto z ciekawości jakie największe głośniki są produkowane. Widziałem na własne oczy 18, widziałem w cennikach 20cali. Czy jest coś większego?

Na allegro jest głośnik 51cm HW2000 czyli 20", ale widziałem kiedyś na jakiejś stronce ogromnego Pioniera, napewno był większy od tego HW alfreda. Chyba w off topic był link. Pozdro

Skomentuj

hm to wy chyba chłopcy nigdy na baletach niebyliście ,,, musicie wpaśc do Żar ale chyba już za późno bo kiedyż pod siedziba DJA zabudowany byłsubek na z tego co pamiętam miał około 80 czy 90 cm średnicy ładnie wyglądał przez czarną kratke ... potem wstawili mniejszy a teraz już go niema wcale

Skomentuj

90 czy 80 cm ?! No to jaki wzmak oni do tego mieli ?

Skomentuj

Powrót do przyszłosci
          ...i wszystko jasne :-)

Skomentuj

Clariona bodajże 80 cm widziałem.....

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31727147

ale za tą cene wolałbym 2 x XLS12+membrana bierna

Skomentuj

ooooo mocarny ten magnacik o_O

Skomentuj

niewiem jaki wzmacniacz mieli i jakie mają ale czesto gdy idzie niezly basik to musisz przestać poć piwo bo nskie czestotliwości mogą z ciebie wyciagnac briowara w 2 sekundy .. oczywiscie już niema tego subka ... zastąpiony został hm bodajże takąfajnąszafą skłądajaca sie z 4 subwoferów w każdym głośnik chyba 15 albo wydaje mi sie ze 18 cali .. ale to stawiajatylk na specjalne imprezy i powiem że mocny jestem ale nieidzie przy tym wytrzymać bezkitu po 30 minutach trzeba spadac ochłonąc ... na szczeście puszczaja to bardzio rzadko ostatnii prawie wcale ... aj ka podłaczą to raczej ciensie jest niskie strasznie bo od tego bas wiece jczuc niz słychać i niespodziewałem se że tak dobrą jakośc to bedzie miało bo gra wspaniale ... zresztą jak pozostałe kolumny a do tego mają estradówki JBLa wiec źle niejest i ładnie gra

Skomentuj

szkoda że gościu z Allegro nie zrobił zdjęcia na tle jakiejś 10 albo 12:)) było by to conajmniej interesujące
                    pozdro

Skomentuj

jakbym mial cos takiego w domu to bal bym sie o sciany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

a ja bym się bał o skutki w użytkowaniu podobne to ostatniego trzęsienia ziemi:P
                        pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez Paweł
                          http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31727147

ale za tą cene wolałbym 2 x XLS12+membrana bierna
                          62,5 cm to 24,6 cala. Ale mi to wygląda na zwykły głośnik z membraną 20-22 calową - jedynie kosz jest taki wielki i szeroki. Pasmo przenoszenia już od 18 Hz? Ciekawe przy jakim spadku efektywności. Te 18 Hz wydaje mi się mocno naciągane. Typowy głośnik dla dresa. Dla naprawdę bogatego dresa. A zwykły dres weźmie Alpharda RW 2000, który jest o wiele tańszy (440 zł). Jeżeli cena sklepowa tego Magnata wynosi 7500 zł, to naprawdę nie wiem kto to kupi; za tę cenę są o wiele lepsze głośniki.

Skomentuj

zip, a są za tą cenę większe? czasem naprawdę chodzi o to aby ie pokazać, a nie o jakość dźwięku. Jak robisz imprezę i rozpowiesz ludziom, że dziś na baletach będzie megaduży głośnik, to na pewno więcej chętnych znajdziesz (w większości dresów, ale oni i tak nie mają zniżek na wejściówki ). Reklama kosztuje.

Skomentuj

A czy bas nie bedzie ociężały, ospały bo zanim ta menbrana wróci i znowu do góry =]

Skomentuj

ociężały to może być dziadek po 90:)
                                hehe a taki głośnik w normalnych warunkach domowych jest nieprzydatny:)
                                chyba że jesteśmy dresem urządzającym imprezkę:))))
                                pzodro

Skomentuj

dres rulezzz :-)

Skomentuj

Też lubie chodzić w dresie, i adidaskach. .

Skomentuj

Ja nosze dres, dres spoko jest

jeszcze kupi BMW, szkolane drzwi coby lepiej dres (koniecznie 4 paski!!!) podświetlenie wszystkie o sie w furze da, tuba alfreda i jazda

nie podoba mi sie ten magnat, a prawdziwie wielkie to są profesjonalne głosniki estradowe..........tak 90 a moze i nieraz wiecej mają :)

tylko po co komu to w domu???
                                      a w sprzęcie sie łączy 4 takie....

Skomentuj

z tymi 18 hercami to chyba prawda http://www.magnat.be/magnat_agressor.htm

Skomentuj

Czaruję...
                                        X