Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cala prawda o Mc Donald's

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolezanka mi powiedziala kieds ze hamburger ma okres przydatnosci do zpozycia
    3-5min ... jak jest u cibie ... acha a jak cos prywatnego spadnie na podlogo to nie mozesz podniesc tylko kopnac w kat i na koniec pracy to wziasc ??!!

Skomentuj

nadzik wszystkie kanapki sa wazne 10min od momentu zrobienia, nie nosi sie prywatnych rzeczy przy sobie, jak by to wygladalo obslugujesz kogos a tu ci telefon zaczyna dzwonic bo zapomniales dzwonkow wylaczyc...

Skomentuj

hmm dzis bylem w macu :) powiedz mi sa jakies kruczki ? czyli np moge poprosic o kilka keczupow ? i dostane je za darmo ? czy trzeba placic ? albo czy np moge poprosc o wiecej owocow w lodach z polewa ? (o ile wiecej moge poprosic :P)

Skomentuj

StuffX, jeden kethup do jednych frytek, kazdy nasteony to 30gr doplaty, tak samo z lodami tylko jedna porcja polewy jak chcesz wiecej to za doplata, a jesli o owocki to zalezy od pracownika jak poprosisz zby nalozyl tak zeby bylo wiecej owocow to tak zrobi (przynajmniej ja bym tak zrobil) :)

Skomentuj

a powiedz mi jeszcze - tez macie kibel na 4 cyfrowy kod ?
            jest jakis uniwersalny numer ? :P czy zawsze inny...

p.s.
            dzis bardzo uprzejmie mnie potraktowano :)

jeszcze pyt. czy napoje sa nalewane przez maszyne (tzn ilosc) - czy pracownik steruje iloscia wlewanego plynu ? - bo raz mam kubeczek pelny tak ze brakuje do wieczka z 1 cm a raz z 3-5 cm

Skomentuj

StuffX, my akurat mamy kible bez zadnych kodow :P, a to ile bedzie napoju zalezy od iloscu wsypanego lodu, przyjzyj sie kubkowi sa kreski od dolu liczac jest pierwsza mniej wiecej w 1/3 kubka czyli poziom lodu ile sie powinno wsypac, 2 kreska to ilosc napoju bez lodu jak jest ponizej tego to mozesz prosic o dolanie, 3 kreska prawidlowa ilosc napoju wraz z dosypanym lodem :)

Skomentuj

łe nie zauwazylem chyba 3 kresek :P - albo myslalem ze to taka kalibracja drukarki :P :P :P

a teraz pytanie z innej beczki: idziesz dzis do pracy ?? bo jeszcze nie spisz :P

Skomentuj

ide do pracy na 6:30 i przyjmuje dostawe :] czylo kilka godzinek spedze w zamrazarce (-18 do -22 stopnie) chlodni (1 do 4 stopnie) i w magazynie suchym temperatura pokojowa :] na ukladanou kartonow z produktami wg tad i godzin produkcji.

Skomentuj

to zycze milego dnie (spales cos w ogole?)

ja ide na 15 wiec jeszcze troche mam czasu :P

Skomentuj

spalem od 17-2 :P

Skomentuj

co do coli to koncentrat jest żrący, bo jakby ktoś nie wiedział to w coli znajduje się kwas azotowy ;]
                        własnie dlatego cola ma taki piekący nieco posmak ;]
                        a wiadomo że syrop z którego robi sie cole jest stężony = kwas też jest bardziej steżony, a przepisy nakazują od jakiegoś tam stężenia dawac nalepkę zę to żrące ;]

BTW - ciekawy topic :)

Co robicie z tymi kanapkami po tych 10min ?
                        Wywalacie, czy np do domu bierzecie ?:>

Skomentuj

takero, kanapki wywalamy :P niestety a jak jest jakas kontrola to na bierzaco musi byc kanapek w podgrzewaczu wg specjalnej listy i wtedy jakies 40kg kanapek potrafi poleciec do kosza... doslownie zal na to patrzec.

Pewno bedzie pytanie dlaczego Mc Donald's nie daje tych kanapek dla bezdomnych, albo do schronisk.

Otuz dawal kiedys dla zwierzat, jakies zwierze sie zatrulo (wiadomo ze czyms co ma czas przydatnosci 10 min po jakis kilku godzinach mozna sie zatruc) no i co zrobilo schronisko, pozwalo Mc do sadu o usilowanie otrucia czy cos takiego. I dlatego nie mozna ich dawac ani pracownik nie moze zjesc czyste zasady BHP

Skomentuj

mam pytanie czy jadasz w macdonaldzie... i czemu niektore frytki sa astronomiczny dlugosci....dochodza na wet do 25cm to chyba nie z kartofla

Skomentuj

Kudłaty, jasne ze tam jadam :] mam duze zniszki to se czesto wezme kanapke albo frytki na przerwe :) jeszcze mi sie nie zdazylo zeby miala 25cm odrazu by sie polamala najwieksza jaka widzialem moze miala z 10-15cma takie zmiemniaki sie zdarzaja jak nie wieksze. ps czasami nawet sie w frytkach zdarzy kawalek ziemniaka caly bok bo sie nie dociol to chyba juz kolejny dowod na to ze to sa prawdziwe ziemniaki oprucz tych oczek

Skomentuj

25 cm frytka? ze co ? niewidzialem nigdy takiej-fakt zadko tam jadam(3x rocznie?)
                                swoja droga,dlaczego te kanapki sa takie.... hmm.... poprostu jesz je i jesz i nadal jestes glodny,4rema kromkami pojem bardziej niz 4ma cheeseburgerami,ktore lubie w macu,tylko wywalcie tego ogórka !!!

Skomentuj

Tasior, jak chcesz to podchodzisz zamawiasz i dodajesz "prosze **** (nazwa kanapki) bez ogurka" kasjer odpowie "oczywiscie nie ma sprawy" i dostaniesz kanapke bez ogurka :)

Skomentuj

ja tam nic nie mam do jezdenia mc donaldzie.. ;] ale za kazdym razem jak zaczynam cos tam jesc dostaje czkawki normalnie zadko sie zdarza zebym nie dostal ;] nawet jak jednoczesnie pije i jem ;]

ps. szczerze mowiac chyba wole KFC ;]

Skomentuj

a sa jakies rabaty przy zamowieniu x sztuk cheesebrugerów? po ile teraz sa? 2 zł?

Skomentuj

nie ma takich rabatow, tak cheesy i hamburgery sa po 2zl za sztuke

Skomentuj

w maku najlepszy jest kurczaczek + sos grilowy z frytkami!! no i shake truskawkowy/czekoladowy:>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X