Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cala prawda o Mc Donald's

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SuperSizeMe

http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

Polecam filmik :) Przed ogladanieciem nie chodzilem do Maka - tamtejsze zarcie mi po prostu nie smakuje. Po ogladnieciu zaczalem wspolczuc ludziom, ktorzy tam jadaja :)

Skomentuj

napisz gdzie moge dostac takie buły jak sa np w hamburgerach i jak je przygotowac ? mieso jest wołowe ?

Skomentuj

mieso jest chyba papierowe :P przynajmniej tak smakuje...

Skomentuj

Moim zdaniem w maku trudno sie najesc. Osobiscie czasami lubie pojsc do maca na czizburgera np , jednak poblem w tym ze jesli jestem glodny musze wcisnac 3-4 kanapki zeby poczuc sie syto. Tak jak mowi Tasior, czuje jak bym jadl papier. Naszczescie bywam w tej knajpie raz na 2,3 miesiace i to w wyjatkowych sytuacjach.

Poza tym do maca powinni miec zakaz wstepu ludzie ktorzy maja wiecej niz 120 w pasie. Nie jestem malutki (130kg na wadze 190cm wzrostu, duzo miesni i troszke brzuszka piwnego :P) ale nic nie pogarsza mi tak smaka na kijowe zarcie z maca jak rodzinka "pulpetow" ktora wtacza sie do restauracji, zasiada do okola stolika i zamawia dla 5 osob tyle zarcia ile ja sam bym przerabial przez tydzien...Przeciez oni sobie robia krzywde a mac jeszcze im w tym pomaga :|

Swoja droga od maca wole kfc , czasem kiedy praca goni ,nie ma czasu na obiad ,lubie sobie skoczyc na twistera plus mala cola i czuje sie najedzony :) No i czuje ze jem kawalki miesa a nie papieru :P

Skomentuj

Ja myślę że oni dodają czegoś do tych kanapek...
            A po 10min ta substacja wietrzeje co by nie dało się tego wykryć przez jakiś sanepid :)
            Nie jestem malutki (130kg na wadze 190cm wzrostu, duzo miesni i troszke brzuszka piwnego
            czasami to nie wiadomo z kim się na forum pisuje :)

Skomentuj

fakt,te hamburgery sa małe,i 2 zł,za 4 złw katowicach sa duze hamburgery którymi sie poje,co ja mówie,którym,bo jeden styknie....
              zjadlem dzis 6 kanapek,1 hamburger i 5 cheeseburgerów,przy 4 byłem ZAPCHANY,a nie pojadłem sobie... oczywiscie do tego fanta,bo pepsi jest niedobra(nie do jedzenia)....
              ja tam chodze raz na rok(ostatni raz bylem w pazdzierniku 2004r) wiec luz...

Skomentuj

ja wole isc na kebab do jakiejs knajpu - za 5-8 zl mam wielka bule (chrupiaca) do
                tego wuchta surowki + masa sosu (z 3 min. do wyboru) + miecho

zjem max 2-3 i juz chodzic nie moge.... a w macu 3 zaostrzyly by dopiero moj apetyt
                (juz nie bede porownywal kosztow... bo szkoda pisania)

Skomentuj

u mnei w miescie sa takie kebaby za 12pln... wazna ponad kilogram chyba. jak mam dobry dzien to wcisne calego ale na sile ale najlepsze kebeby jadlem w bulgarii... nic tego nie przebije...
                  a co do MC donaldsa - nie da sie tam najesc przyzwoicie i za mala kase... jedyny ratunek to 20kawalkow kurczaka i 2x duze frytki... to taka porcja na jedna osobe, ale za ta kase wole zajsc sobie do Sfinksa i tam wpieprzyc jakas szarme czy steka prosto z grilla;]
                  film super size me jest spoko, ale chyba nikt tam sie nie zywi widac tez ze sa roznice miedzy polska a stanami tam najwieksza kola to 2litry chyba ogolnie wszystko WIEKSZE... MC stal sie jakims wyznaczynikiem i sensem zycia dla wielu dzieciakow;/
                  chore z deka

Skomentuj

ja czasami jestem czesto czsaami zadko ostatnio zdarzylo mi sie zjesc Big tasty w poludnie, wrocilem do domu i na wieczor chwycila mnie biegunka dostalem takich masakrycznych skurczow zoladka ze mnie kompletnie sparalizowalo nie dalem rady mowic chodzic nic kompletnie lezalem sztywny i jeczalem z bulu, dziewczyna musiala po karetke dzwonic i niech mi ktos powie jeszcze kur*** raz ze w mc donaldzie jedzenie jest jaknajbardziej ok, poprostu masakra

kazdemu pracownikowi ktory jak zawsze zachwala mcdonalda ze wszystko jest ok zycze z calego seraca zeby przezywal przez 2h to co ja po pier*** kanapce, za 10zl zafundowalem sobie 2h niesamowitej meki !

Skomentuj

Zamieszczone przez StuffX
                      za 5-8 zl mam wielka bule (chrupiaca) do
                      tego wuchta surowki + masa sosu (z 3 min. do wyboru) + miecho
                      a co to takiego wuchta?? ;>
                      żartuję... trzeci rok studiuję w poznaniu i już znam te słówka ;>
                      mimo że mieszkam tylko 50km od poznania to słówko "wuchta" poznałem dopiero na pierwszym roku :/
                      pozdro

ps. ostatnio wchodzę do maca a tam wuchta wiary tej
                      teraz chodzę do caritasu... przyjemna studencko-bezdomna atmosfera, miła obsługa i frytki po 1,40

Skomentuj

no wlasnie co znaczy WUCHTA:>

Skomentuj

przyjedx do poznania to się dowiesz...
                          (domyśl się z kontekstu)

Skomentuj

bylem na kebabie,no niestety niepasuje mi troche,8 zł dałem,fakt,miesa sporo,surówki tez,bulka takze duza,ale co z tego jesli mi to niesmakuje zbytnio...
                            jak bylem w Mc i widzialem te dzieci którym mamy kupuja zestawy,to poprostu mi sie zrobiło ich zal! albo przyszła grupka dzieci z kims starszym na urodziny.... no poprostu Ci rodzice sa zje*ani troche....

Skomentuj

MC ma dobre lody z czekolada a co do czegos bardziej tresciwego... ..to Bosna. Hotdogi, pity itd sa wysmienite

Skomentuj

dobra tlumacze (choc pewnie juz wiadomo):
                                wuchta = bardzo duzo

Skomentuj

Hmm....Ja pracowalem w te wakacje co byly przez 2 mieisace i widzialem prawdziwe monstra wszystko spowodowane FAST FOODEM. Tam wszysedzie pisze Fat "Fat Free"-bez tluszczu ale to gowno prawda to jest tak tluste wszystko ze sie w pale niemiesci. Ja jak posmakowalem ich chlepa to myslalem za padne byl poprosyu slodki. Wracajac do MC toto jest cos niewiarygodnego ile ludzie potrafia w siebie wepchnac. Raz w przerwie miedzy robotami pojechalismy po lody patrze a tam rodzinka muzynkow(niejestem rasista) kazdy grubo ponad 120kg nawet dziecie normalnie DZABA ikazdy sterta jakis hamburgerow micha lodow i kole cos jakos 2 litry albo faceta w supermarkecia wiedzialem co mial cos kolo 200kg. Bieg po lody do lodowki(cud ze wogole umie biegac) sluchajcie zlapal pod pachy dwie wielkie puchy lodow i tak sie jakos podnosl ze wlasne suty se le twarz zazucila(FACET!!!) ja to wylem ze smiechu moze niepowinienem bo to niby choroba ale sami se ta chorobe tworza. Popropsu zal gadac mi to neigrozy 180cm i 58kg wagi hehe przemiana materji okrutna przelatuje jak groch przez kaczke . Pozdro

Vincent

Skomentuj

Vincent, to Ty masz niedowage :P
                                    a co do grubasow to niektorzy sa debilami bo wpierd...zielaja tule ze sami sa sobie winni!

Skomentuj

i to sporo tej niedowagi hehe

Skomentuj

oddam 30-40 kg ;]

Skomentuj

ja tez z checia 10-15kg oddam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X