Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Miesięcznik Diyaudio?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dragon, ja tekże nie jestem zwolennikiem 15 róznych serwisów o tym samym.
    napisałem tak dlatego bo napisałeś że "na stronie glownej nie bedzie artykulow ani niczego nowego".
    dj_zibi, bardzo chciałbym dołożyć się do jakiegoś ciekawego artykułu. Niestety nie mam w tym momencie pomysłu jaki to mółby być artykuł. Za to chętnie po wykonaniu mojego nowego suba podzielę się wszelkimi materiałami z prac.

Skomentuj

Pisze jak chcecie coś macie pomysły i chec zapraszam mój serwis stoi otwary na wasze propozycje.

Skomentuj

ditomek: no niestety nie bedzie nic nowego, a dlaczego to sie mozna domyslic... wiec lepiej dbac o audiomanie i akustyke

Skomentuj

dobra ja zrobie jakieś rysy gazety nie będzie to nic szałowego ale się postaram ;]

tylko jeszcze nie wiem kiedy :P

[ Dodano: 2006-04-25, 12:33 ]
          a kto sie podejmie przygotowania jakiejs "wiedzy" z projektowania kolumn i doboru glosnikow !?

Skomentuj

ja sie nawet zmobilizowalem do
            wysylanie i sporzadzenia projektow ale niejaki lukasz stwierdzil ze nie moga one byc
            bo cos tam cos tam a jak wysalem mu autorski projekt to go nie zamiescil a co potem nastopilo nawet go gdzies zgubil czy wykasowal :|
            To się nazywa cenzura. Widać twoje projekty nie przypadłu do gustu.

Gazeta nie musi być obszerna i od razu zawierać wszystkiego. Zobaczcie np takie gazety elektroniczne. Ich wartość docenia się po zgromadzeniu kulkudziesięciu numerów. Poza róznymi projektami co miesiac zawsze są jakieś kursy itp odcinkowe arty które procentują dopiero po zebraniu całego cyklu bo np ciezko opisać programowanie mikrokontrolera w jednym czy dwóch odcinkach.

Ilość tematów jest nieograniczona. Można by stworzyć kilka stałych rubryk :

1. jeden lub dwa cykle odcinkowe na jakiś temat

2. tzw tips & trics w odniesieniu diy czyli jak np zrobić sobie nawijarke do cewek, jak zrobić najprosciej komore wysokotonowego,budowa kolumny, fornirowanie itp proste ale przydatne triki.

3a. dział stricte teoretyczny , czyli jakieś bardziej ambitne ale teoretyczne rozważania (lub też teoria podparta praktyką). Jest wielu studentów czy absolwentów którzy pewnie z chęcia coś by powiedzieli nt filtrów, różnych zagadnień fazy, czy projektowania na bazie własnoręcznie napisanych skryptów do matlaba itp. Nie każdemu musi sie to przydać ale z Elektroniki Praktycznej ja też nie czytam wszystkiego (po cholere mi wiedzieć o nowym sterowniku PLC lub czymś równie pasjonującym .

3b. Do powyższego punktu można podciagnać kolejny czyli dział z koncepcjami. Ktoś zaproponuje jakąś kocepcje obudowy , układu głosników , moze zrobić analize pod jakimś kątem np rozpraszania w płaszczyźnie poziomej czy koherencji czasowej pod roznymi katami itp. Każdy ma jakieś pomysły.

3c. Koncepcje stylistyczne. Każdy szuka gdzieś natchnienia. Mozna zrobić arcik w czym i jak zaprojektować sobie koncepcje stylistyczna kolumny itd.

4. Jakieś konstrukcje, co odcinek opis jakieś konstrukcji. Jest teog sporo wiec nie ma problemu.

5. CA , mowi samo za siebie.

Skomentuj

Yoshi_80, dobrze prawisz;]

Skomentuj

Eee....
                Kupe gadania (ups, pisania) i nic z tego nie będzie.

Skomentuj

Yoshi_80, to sie raczej nie nazywa cezura ...
                  pozatym o tych "odcinkowych" to ja juz myslalem ! na poczatek mozna by zamiescic
                  posdtawy itp. projektami - nie kastrukcjami a projektami ja moge sie zajac !
                  resta sie mozna podzielic !

Skomentuj

w dziala projekty np juz na 4 nr. by byl opis jakiegos kina domowego jak zrobic itp, najpierw frotny, tyly potem centrany i na koncu sub, potem ew jakis wzmak, a reszta dzialow ... no jhest tego mnustwo przynajmniej z tego forum zebralo by sie na rok czasu spokojnie materialu

Skomentuj

Jest szansa że sięuda tylko tak zaraz wyjda ktos będzie to publikował za free nikt robił niebędzie jak ktos coś zarobi to zaraz że ktos napisał nieswojego i znowu kasa. Nie da sie tego zorbic chyba że samemu sam wszystko wymyślisz.

Skomentuj

no wlasnie nie kumam tego czemu siedzicie i sie opierdzielacie zamiast myslec
                        wszyscy sa za a nawet przeciw :|

Skomentuj

mi by tam wystarczylo jak by moje imie i nazwisko albo nik byl pod artykulem.. nic wiecej

Skomentuj

no to reoddai, do roboty opracuj w dwoch lub trzech artykulach cos o elektronice jakis wzm. albo jakies inne cudo ;]

Skomentuj

spoko teraz sobote i niedziele mam wolna od pracy to cos tam naskrobie :)

Skomentuj

Pomysł nie jest zły, tylko ciekawy jestem kto sfinansuje Wasze przedsięwzięcie: klisze, papier, druk, introligatornia, dystrybucja, tantiemy dla autorów artów, koszty logistyczne...
                                Wydanie jednego numeru takiej gazety nawet w niewielkim nakładzie to ciężkie tysiące zł, a trzeba mieć na uwadze to, że nakład może się nie sprzedać (wtedy można taką gazetką w kominku napalić - będzie to drogi opał).

Skomentuj

Czaruję...
                                X