Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okazje na ALLEGRO !!!

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolmen, napisałem co zaobserwowałem, nie musisz zaraz wyzywać od hejterów itd.

Skomentuj

Zamieszczone przez manieq Zobacz posta
      kolmen, napisałem co zaobserwowałem, nie musisz zaraz wyzywać od hejterów itd.
      To nie było personalnie do Ciebie :)
      Wybacz , że tak to odebrałeś
      Nie jestem fanatykiem Onkyo , ale w porównaniu do Denona , Yamahy czy Sony mają bardzo porządnie zaprojektowane i wykonane zasilania
      Ostatnio miałem okazję przyjrzeć się wyższym modelom ampli i mają tam ciekawe rozwiązania nie mające odpowiedników w innych firmach
      Nic dziwnego że są bardzo wydajne prądowo :)
      Ale każde , nawet najlepsze zasilanie zawsze da się uwalić :rolleyes:
      Last edited by kolmen; 15.07.2015, 15:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
        Jeszcze trochę i go wyrzucę nawet bez podłączania
        I powiedz dokładnie gdzie hehe.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
        Nic dziwnego że są bardzo wydajne prądowo
        Co to oznacza?

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://allegro.pl/uniamp-i5524498922.html
        Uniamp

Skomentuj

raczej drogo i brzydka obudowa hałasująca blacha o blachę, żadna okazja

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
            raczej drogo i brzydka obudowa hałasująca blacha o blachę
            Ciekawe, same trafo gruubo ponad 100zl, nie wiem jak blacha o blache moze hałasowac - istna szarlataneria.

Skomentuj

Trafo 100, uni z radiatorem ok 120 zdalne hmmm irkowe było po 160 pierdoły z 50, obudowa ze 100.. jakby nie robił, za 300 nie zrobi...

Skomentuj

no w sumie nie pomyślałem o trafie, okej.

nie wiem jak blacha o blache moze hałasowac - istna szarlataneria.
                kup sobie tanią obudowę do kompa i później lepszą to się przekonasz
                Last edited by malikowy; 15.07.2015, 18:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                  kup sobie tanią obudowę do kompa i później lepszą to się przekonasz
                  Nie zrobie tak gdyz ja od razu kupuje lepsze. Nie stac mnie na tanie.
                  Blachy nie hałasuja ze wzglęu na swoją grubosc. A zreszta od jakiej grubosci nie hałasuja? 1mm? 1,2mm czy może 1,5mm?

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                    Blachy nie hałasuja ze wzglęu na swoją grubosc.
                    I tu się mylisz bo cieńsza blacha szybciej wpadnie w jakieś wibracje niż grubsza - doskonały przykład to właśnie buda do pc-ta.
                    Miałem ich trochę więc wiem o czym piszę.
                    Nie wiem tylko czy to ma jakieś większe znaczenie w obudowie wzmacniacza, w której źródeł wibracji (cd-rom-ów, wiatraków, itp.) brak.

Skomentuj

Od czego ma blacha wibrowac z komputerze?

Skomentuj

Nie na temat...
                        chociażby od wentylatorów mniejszych/większych nie koniecznie dobrych bo często jest to tani chińczyk co ma tylko dmuchać, dysku HDD, napędu DVD.
                        piotreq, miałem taką cienką metalową obudowę z AVT i to była totalna porażka
                        Last edited by malikowy; 15.07.2015, 21:13.

Skomentuj

Od wszystkiego, zasilacz(szczególnie jakieś wynalazki, badziewia NoName), HDD, grafika, procek, napęd DVD, Wszystko co ma "aktywne" chłodzenie malutkim chińskim wentylatorkiem.

Ja trafiłem na takie coś:
                          http://allegro.pl/transformator-toro...490582221.html
                          2 trafa sprawdziłem, środkowe ma 3x44V(jałowo) drut 1,5mm2, a największe 2x45V(jałowo) drut 2,5mm2
                          Trzeciego nie sprawdzałem jeszcze, wydaje się jakiś separacyjny bo cienkie druty ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
                            Od wszystkiego, zasilacz(szczególnie jakieś wynalazki, badziewia NoName), HDD, grafika, procek, napęd DVD, Wszystko co ma "aktywne" chłodzenie malutkim chińskim wentylatorkiem.

Ja trafiłem na takie coś:
                            http://allegro.pl/transformator-toro...490582221.html
                            2 trafa sprawdziłem, środkowe ma 3x44V(jałowo) drut 1,5mm2, a największe 2x45V(jałowo) drut 2,5mm2
                            Trzeciego nie sprawdzałem jeszcze, wydaje się jakiś separacyjny bo cienkie druty ma.
                            Jak małe obroty i jak duże niewyważenie musiałby mieś wentylator aby wibrować komputerem?

No to chłopie, to jest wątek od wrzucania promocji a nie pokazywania co kupiło i nie pokazało innym :)

Brencik z tym RMSem to chodziło mi że takiego wzmaka na nim postawi

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                            http://allegro.pl/uniamp-i5524498922.html (UniAmp)
                            Uniamp
                            Zobacz uni który wrzucałem wcześniej (kilka stron?)
                            Last edited by SowaZ; 16.07.2015, 19:15.

Skomentuj

otototo, właśnie dlatego pisałem, że sporo sobie liczy za tego Uniego bo pamiętałem tego za 200zł

SowaZ, dokładnych danych nie mam ale uwierz, że wentylatory przenoszą drgania na obudowę kompa i jest to słyszalne, a czasem nawet bardzo bardzo. Nie bez powodu istnieją specjalne gumki silikonowe do montażu wentylatorów zamiast tradycyjnych śrubek.

ps. może w końcu skończmy ten offtop

Skomentuj

http://telewizorki.pl/pl/p/Zasilacz-...-nr.-2403/2491

W sam raz do jakiegoś grubszego wzmaka.

Dolphin zapomniałem dodać, ze to się przerabia :) Po modyfikacji można wycisnąć ok 900W, napięcie jakie sobie zrobisz takie dostaniesz.

Widać, że nie ogarniasz ocb :)
                                Last edited by SowaZ; 16.07.2015, 23:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                                  http://telewizorki.pl/pl/p/Zasilacz-...-nr.-2403/2491

W sam raz do jakiegoś grubszego wzmaka.
                                  Grubszy w sensie ile cm?
                                  To zasilacz chinski od jakiegoś badziewia, co to ma wspolnego z jakimkolwiek wzmacniaczem?

Skomentuj

Podłączyłem wczoraj to moje trafo, bez obciążenia, przyłożyłem ucho i kompletnie nic nie usłyszałem. Główne napięcie dokładnie +/-44V.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                      Podłączyłem wczoraj to moje trafo, bez obciążenia, przyłożyłem ucho i kompletnie nic nie usłyszałem. Główne napięcie dokładnie +/-44V.
                                      Moje doświadczenia są dokładnie takie same :)
                                      Co gorsze pod obciążeniem 300W też nic nie słychać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                        Co gorsze pod obciążeniem 300W też nic nie słychać
                                        To pewnie nie działa :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                                          To pewnie nie działa
                                          Jak go włączyłem to też tak myślałem :) I miałem rację, bo przypomniałem sobie że w listwie trzeba włączyć przełącznik. Załączyłem i... Nic się nie zmieniło. Pomyślałem, że coś jeszcze nie łączy, kostka czy coś. Ale wziąłem miernik i wyszło że jednak napięcia po obu stronach są OK :) Nawiasem mówiąc w gniazdku mam 234V.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X