Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okazje na ALLEGRO !!!

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kupowało się rzeczy warte 300zł po złotówkach... Trzeba znaleźć początkujących allegrowiczów bez renomy i to wszystko.

Mnie znowu śmieszą ludzie co licytują tylko po złotówce, sprzęt który ma cenę minimalną lub widać że za nie małe pieniądze pójdzie.

Mnie śmieszą bardziej, ci co dają BCM i ich "hiendowy" sprzęt poleciał za 3zł i nie chcą wysyłać.

Skomentuj

Zamieszczone przez PanMembran Zobacz posta
      Serio ktoś kupuje zepsute głośniki za ~20% ceny nowego, aby ho rozkładać, logować cewka, a potem sklejac, licząc że będzie grał?
      Przecież taki głośnik używany nie powinien być droższy niż połowa ceny nowego...
      ty tak na serio na forum DIY?! :???:

Skomentuj

rachunek ekonomiczny się nie zgadza ;]
        ja bym nie chciał takiego głosnika potem kupić, czasy się zmieniły już trochę, wolałbym dołożyć do takiego, który rozbierany nie był.
        A najchętniej kupić nowy, z gwarancją i nie bać się potem że się na imprezie rozklei.
        Zresztą skoro nowy kosztuje ponad 800zł, a Ty dałeś nieco poniżej 200zł za uszkodzony, przy czym używany, sprawny ile może kosztować ? 400zł ?
        To coś słabo cenisz swój czas, biorąc pod uwagę ryzyko, że głośnik może nie nadawać się do naprawy. To ile bierzesz za godzinę ? 10zł ?
        Poza tym ktoś to od Ciebie kupi, a potem nic nie mówiąc potencjalnemu kupującemu, puści na allegro jako prawie nowy, nie katowany
        I będzie dziwota że takie dobry głośnik, a imprezy pod wzmacniaczem unitry nie wytrzymał
        Mi by było żal czasu i zamiast 4 wraków, wolałbym jednego, nowego w sklepie kupić.
        Ale Twój czas, Twoja decyzja, Twoje pieniądze :)

Skomentuj

Znajdź mi miejsce w którym sprzedają używane głośniki w cenie 50% nowych. Od razu zakładam hurtownię.
          Głośniki używane są sprzedawane po 80% ceny nowego.

Skomentuj

Zamieszczone przez PanMembran Zobacz posta
            Poza tym ktoś to od Ciebie kupi, a potem nic nie mówiąc potencjalnemu kupującemu, puści na allegro jako prawie nowy, nie katowany
            I będzie dziwota że takie dobry głośnik, a imprezy pod wzmacniaczem unitry nie wytrzymał
            Mi by było żal czasu i zamiast 4 wraków, wolałbym jednego, nowego w sklepie kupić.
            Ale Twój czas, Twoja decyzja, Twoje pieniądze
            tacy jak ty nie maja prawa tutaj przebywac!
            tacy jak ty kupuja gotowe kolumny, bo przeciez my nie mamy prawa zrobic rownie dobrze grajacego sprzetu w domowych warunkach!

Skomentuj

Masz racje, troche tak, ale albo ktoś obrzuca kupą wszystko i wszystkich, albo ktos sie obraża bo inny skrytykował jego robote, ja bym radzil nie popadać w skrajności na początek.

Skomentuj

jest to normalne na tym forum ... a szkoda bo tu jest duzo specjalistow w danym temacie ,a gnojenie kogos za to ze ma inne zdanie to DZIECINADA!

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Znajdź mi miejsce w którym sprzedają używane głośniki w cenie 50% nowych. Od razu zakładam hurtownię.
                  Głośniki używane są sprzedawane po 80% ceny nowego.
                  Swoje używane scany z ebay na pierwsze kolumny kupiłem za mniej niż 50% ceny sklepowej, za cholerę nie dał był 80% za używany głośnik (ani nic innego).

Skomentuj

Nowe Scany [emoji6] [URL] http://allegro.pl/glosnik-wysokotonowy-tpa-xt25-04-4ohm-104mm-i5389737099.html [URL]

Skomentuj

Raczej stare z pierwszej serii..

Skomentuj

http://allegro.pl/zasilacz-unitra-zt...609769682.html

Skomentuj

gi, ale to nie jest tak, że wchodzę na allegro i widzę używane głośniki za pół ceny.
                          Jak się pojawiają używane głośniki za pół ceny to jest uważane jako mega okazja.

Ktoś testował te podróby(?) vify xt25tg?
                          Last edited by scythe1123; 18.08.2015, 16:59.

Skomentuj

Ktoś kupił 2 sztuki, no ale ciekawe, tyle to już chyba wolałbym dopłacić, bo nie wiadomo co to i jak z powtarzalnością.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

I to by było na tyle postów nie związanych z tematem!
                              Przenieście sie gdzie indziej
                              Offtopic bedzie karany
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Nie chce tu widzieć OFFTOPIC nawet w wygasających
                                Jeszcze chwila i zrobie w tym temacie tylko posty z linkami i opisem a zabronię komentarzy!
                                juz taka propozycja była jakis czas temu
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Panowie sprawa jest prosta
                                  Ostatnie 5 stron tematu to dosrywanie sobie nawzajem
                                  Ostatni link z okazja pojawił sie tu 5 stron temu zaraz po mojej interwencji i przerwaniu poprzedniej awantury!
                                  Temat zmieni swoj zarys na doladnie taki jak napisałem wyżej bo w takiej postaci jak teraz nie bedzie istnieć
                                  Wiec prosze pokażcie, ze umiecie dyskutować na poziomie!
                                  Last edited by lklukasz; 20.08.2015, 11:11.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    UWAGI MODERATORA

Panowie sprawa jest prosta
                                    Ostatnie 5 stron tematu to dosrywanie sobie nawzajem
                                    Ostatni link z okazja pojawił sie tu 5 stron temu zaraz po mojej interwencji i przerwaniu poprzedniej awantury!
                                    Temat zmieni swoj zarys na doladnie taki jak napisałem wyżej bo w takiej postaci jak teraz nie bedzie istnieć
                                    Wiec prosze pokażcie, ze umiecie dyskutować na poziomie!
                                    Łukaszu drogi - zakładałeś to forum że chcesz decydować jak ma wyglądać akurat ten wątek? OK, moderator, admin, jak zwał tak zwał... podyskutujmy rzeczowo, z innymi moderatorami o tym może najpierw? forum to forum, wygląda tak jak go ludzie kształtują w ramach pewnych zasad - zasady zamiszczania wpisów w wątku i dyskusji (w tym akurat temacie) powinny być w pierwszym wpisie, ewentualnie edytowanym w razie porzeby

można założyć osobny wątek "nieuczciwy sprzedający", ale coś mi łazi po głowie że nawet już jest... i dodawać tu ewentualnie tylko krótki komentarz z linkiem do dyskusji nt. sprzedającego

same linki nie mają sensu, chyba, że dodasz głosowanie typu "tak okazja", "bez rewelacji", "unikać oszusta" i inne

acha i jeszcze:
                                    Forum -> Na luzie... -> Off topic -> Okazje na ALLEGRO !!!
                                    Last edited by suszi; 21.08.2015, 00:49.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Kolegi suszi złamałeś regulamin forum
                                      Post nie na temat nie obarczony odpowiednim tagiem: offtopic czy choćby wygasający!

Tak temat był dyskutowany.

Nie ma znaczenia w jakim dziale i w jakim temacie napisałeś post
                                      Regulamin, moderatorzy i admin pilnują wszyskich tematów tego forum!

Należy ci sie ostrzeżenie!
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://olx.pl/oferta/stx-fx-200-diy-...tml#88c82b043f
                                        Nie okazja ale forumowe kolumny..

Skomentuj

http://allegro.pl/panasonic-audio-10...639358944.html
                                          kupiłem 4 szt, pomierzyłem (chińskim miernikiem na PGA z ebaya) ESR<0,01R; pojemność powyżej 9800uF. Można brać. Nie jakaś straszna okazja, ale chyba i nienajgorsza. Ja kupiłem po ok. 17zł.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X