Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okazje na ALLEGRO !!!

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co nie zmienia faktu że ten zestaw jest wart połowę....

Skomentuj

Nie na temat...
      To już nie mi oceniać. Ja tylko wspomniałem ogólnie o vintage.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Sprzęt vintage potrafi zadziwić. Nie byłbym taki pewien, że zrobisz lub kupisz "lepszy" wzmacniacz za połowę tej kwoty.

Nie grałem na wielu wzmacniaczach vintage, ale mogę tutaj przywołać przykład Accuphase P-800, który został wydany 28 lat temu (1988) i dalej potrafi zadziwić swoim graniem.
        Masz pewnie rację , ale nie w tym przypadku
        KAŻDY nawet najtańszy model Accuphase zagra lepiej od tego Sony
        Ogólnie Sony z serii ES graja poprawnym dźwiękiem , ale nic ponad to
        A za 1000 euro kupisz już naprawdę dobry model Accu :)

Skomentowałem ten wpis ponieważ nie ma żadnego związku z niniejszym tematem (Okazje na Allegro !!!)
        Ani cena nie jest okazyjna ani model wybitny :)
        Last edited by kolmen; 24.01.2016, 11:53.

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
          Co to niby za okazja ?
          Za połowę tej kwoty można kupić znacznie lepszy wzmacniacz
          A sluchales chiociaz tego zestawu?
          I podaj jakas propozycje lepszego wzmacniacza o porownywalnych osiagach, i klasie urzadzenia

- - - - - aktualizacja - - - - -

KAŻDY nawet najtańszy model Accuphase zagra lepiej od tego Sony
          Tu sie kolega troche zapedzil, dobry accuphase to sie zaczyna od modelu E-210 a to juz porownywalny budzet co ten zestaw Sony

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          Co nie zmienia faktu że ten zestaw jest wart połowę....
          Za marzenia nie karaja, sam bym chcial zeby to byla prawda to juz bym sobie dawno taki postawil w pokoju, a tu czasem same koncowki po 5 tys na ebayu na licytacjach ida to raz, a dwa ze czestotliwosc pojawiania sie w sprzedazy jest bardzo mala, dlatego wkleilem link, i w odroznieniu od niektorych osob wypowiadajacych sie ja mialem ta koncowke u siebie i wiem co potrafi
          Last edited by Bumpalump; 24.01.2016, 12:43.
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Każda zmora znajdzie swego amatora :)

Produkt jest tyle wart ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić.
            Jednemu grają Acu a drugiemu Sony.
            W kwesti technicznej się nie wypowiem, bo się nie znam, ale jeśli ktoś jest w stanie tyle dać za Sony, to spoko, niech kupuje jak mu się podoba.

Altusy też sprzedają za dużą kasę, bo są osoby które chcą mieć Altusy w domu, bo to Altus :)
            Last edited by marian; 24.01.2016, 12:48.

Skomentuj

Za marzenia nie karaja, sam bym chcial zeby to byla prawda to juz bym sobie dawno taki postawil w pokoju, a tu czasem same koncowki po 5 tys na ebayu na licytacjach ida to raz, a dwa ze czestotliwosc pojawiania sie w sprzedazy jest bardzo mala, dlatego wkleilem link, i w odroznieniu od niektorych osob wypowiadajacych sie ja mialem ta koncowke u siebie i wiem co potrafi

Też wiem co potrafi i wiem że bez problemu da się kupić ją taniej. Co innego 77es, mialem ja kilka lat temu i od tego czasu widzialem ja raz na allegro a 80tki sie trafiaja duzo czesciej i duzo taniej
              Tu sie kolega troche zapedzil, dobry accuphase to sie zaczyna od modelu E-210 a to juz porownywalny budzet co ten zestaw Sony

Skomentuj

Wszystko jeszcze zalezy od stanu technicznego i wizualnego.

Skomentuj

A mnie ten Sony się podoba.

Skomentuj

Mnie się bardzo dużo sprzętów podoba, szkoda tylko że duża część z nich nie gra zbyt dobrze.
                    A to że ceny są chore to inna bajka.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                      Mnie się bardzo dużo sprzętów podoba, szkoda tylko że duża część z nich nie gra zbyt dobrze.
                      Ten sony akurat gra :) ale ile razy mozna powtarzac ze wszystko jest kwestia gustu i spasowania ze soba kilku elementow systemu.

Wiec okreslenie ze sprzet jest tyle wart ile ktos jest w stanie za niego dac jest bardzo trafne. Ja gdybym teraz mial taka sume to bym bez wahania tyle zaplacil bo wiem jak to gra z moimi kolumnami i wiem ze w tej cenie raczej nic nie znajde o takiej mocy, wydajnosci i dzwieku.

Skomentuj

Mój post raczej był ogólnie o rynku.

Skomentuj

Dyskusja jest bez sensu każdy ma swój gust i swoje upodobania i swój limit kasy. A gdzie dwóch dyskutuje tam trzy opinie.

Skomentuj

Ok, ale skoro tylko sprzedawca twierdzi że to Okazja a reszta użytkowników ma inne zdanie to chyba link powinien trafić do "wypromuj swoją aukcję" zamiast tutaj. Nie ma się co sprzeczać.

Skomentuj

Rfck :thumbsup:

Skomentuj

to może być ciekawe
                                kolumny Dali Dacapo wstęga -> http://allegro.pl/solidne-kolumny-da...915663172.html (Solidne kolumny Dali Dacapo wstęga 1 metr)

Skomentuj

http://allegro.pl/dr-bohm-p21-szerok...945219229.html (DR BOHM P21 SZEROKOPASMOWE 12 CALI - 31 CM UNIKAT!)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                    A sluchales chiociaz tego zestawu?
                                    I podaj jakas propozycje lepszego wzmacniacza o porownywalnych osiagach, i klasie urzadzenia
                                    Owszem , miałem przez ponad rok
                                    Chyba miałem przez ten czas okazję posłuchać
                                    Było to jakiś czas temu , zanim na dobre wyleczyłem się z SONY :)
                                    Kupiłem taki zestaw w Niemczech od pierwszego właściciela za 700 euro
                                    Pierwsze z brzegu biedne E-205 gra znacznie muzykalniej :)
                                    O lepszych modelach przez delikatność nie wspomnę , bo przy nich gra już całkiem drewnianym dźwiękiem
                                    Nie to żebym był totalnym fanem Accu
                                    I nie dlatego że jest to marny zestaw
                                    Ale nawet kilka Kenwoodów tak mało u nas szanowanych wyraźnie lepiej prezentuje dźwięk od wzmacniaczy Sony (pominę w tej klasyfikacji dwa wzmacniacze samochodowe Sony które grają lepiej od każdego wzmacniacza domowego tej firmy)
                                    Również wyraźnie lepiej gra większość wzmacniaczy Nakamichi , Parasound i wielu wielu innych firm

Może napiszę jeszcze raz abyś zrozumiał
                                    7,2k za ten zestaw to nie jest żadna okazja
                                    Przynajmniej dla kupującego
                                    Dla sprzedającego owszem :)
                                    minimum 100% zysku
                                    ES Sony grają przyzwoicie i prezentują się z pewnością okazale ale niestety nie jest to moim zdaniem warte nawet połowy tej ceny , dlatego swój zestaw sprzedałem
                                    Wolę coś co brzmi lepiej
                                    Last edited by kolmen; 24.01.2016, 23:57.

Skomentuj

nie mialem styczności z zadnym fabrycznym accu, rozmawiałem z kilkoma osobami ktore miały kilka modeli, uwazaja ze accu grs dopiero od modelu e210 z nowszych i e303x ze starszych.
                                      Ja mialem jednynie styczność z klonem P4100. I wole swoja integre :-)

Skomentuj

Ale nawet kilka Kenwoodów tak mało u nas szanowanych wyraźnie lepiej prezentuje dźwięk od wzmacniaczy Sony (pominę w tej klasyfikacji dwa wzmacniacze samochodowe Sony które grają lepiej od każdego wzmacniacza domowego tej firmy)
                                        Chyba się ostatnio potłukłeś.

Skomentuj

Okazja? :) http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-...939599482.html (Kolumny podlogowe STX DIY)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X