To bardzo fajne monitory na podstawie moich doświadczeń miałem dali 505, tannoy m4, jmlab (focal) cobalt 815, JPW ML810, B&W DM303, Wafle diamondy moinitory 8.x nie pamiętam które grają u Brata i teraz mam te sony - detaliczne z naprawdę szeroką sceną niezłym basem (grają w 23m) jedyny minus to tylny br, ale ja poprostu go zatykam. Na basie traci się odrobinę lub wcale a w znacznym stopniu niweluje to dudnienie które przy głośniejszym graniu jest po prostu nieakceptowalne. Cena dosyć wysoka zważywszy na znikomą popularność (np. tannoye serii M są wręcz osławione a w mojej opinii złe nie są ale bardzo mocno przereklamowane podobnie jak w/w B&W - to wręcz kaszana w poruwaniu do tanich "Wafli" diamond. Dali 505 znacznie lepsze od tannoyek m4) ale sonicznie warte tych pieniędzy a może i znacznie więcej zwłaszcza że stan chyba bdb. i kolor... sam bym je wziął bo do mebli by mi pasował:)
Mama nadzieję, że komuś pomogłem
Słucham ich w tej chwili jak Pan Moderator zobaczy to może uwierzy...
Linki powyżej specjalnie dla Pana Moderatora, pisałem, że te z aukcji pasowały by mi do mebli bo moje są niestety czarne.
Oczekuję, że Pan Moderator odwoła swoje insynuacje. Takiego przyjęcia na forum się nie spodziewałem szczególnie przez moderację.
W 2008 musiałem czegoś szukać prawdopodobnie tuningu kolumn ale już nie pamiętam z diy mam tyle wspólnego, że potrafię wymienić laser w cd i standy o których kolega wspomniał będą diy i jestem w trakcie ich składania:) Dlatego obecnie stoją na podłodze, ale nawet na chwilowych standach dudnienie jest odczuwalne. Kolumny ogólnie lubią mieć miejsce ale z tylnym br szczególnie.
Wracając do Pana moderatora najpierw nie wierzy że słuchałem tych kolumn cyt" Nie mając żadnego wpisu na pewno wierzę w to, że ich słuchałeś.." a później twierdzi, że chcę je sprzedać cyt"Cieszy mnie niezmiernie że od 2008 roku nie miałeś ochoty napisać czegokolwiek na forum a nagle po wystawieniu pewnej aukcji zabrałeś głos, aby kolumny zachwalać"
Gdzie tu sens i logika???
Myślę, że zdecydowanie więcej do wątku wniesie merytoryczna wypowiedź niż bezpodstawne insynuacje... Może na pierwszy rzut oka mogło to tak wyglądać, ale naprawdę miałem już kilka klocków i kolumn klasy budżetowej i moje doświadczenia... przede wszystkim słuchać przed zakupem (choć to często b. trudne) a druga sprawa cena nie zawsze jest wyznacznikiem dźwięku który mi odpowiada.
Niektóre wazony wydają lepszy dźwięk i wyglądają też lepiej.
Czepiasz się.Logo Supraphonu jest bardzo ładne...miałem kiedyś anologową płytę Iżego Korna i miło ja wspominam ;miała to samo logo na środkowej nalepce.Jedyny utwór jaki pamietam mial chyba tytuł "Świetlne(jasne) niebo nad Atlantydą").
"Uwaga podana cena wymieniona na aukcji dotyczy przygotowania projektu kolumn głośnikowych, jeżeli kolumny będą wykonywane w naszej firmie projekt jest darmowy."
Za to co jest na pierwszej focie pewnie bys musial zaplacic z od 2 tysi w gore...
Te kolumny są na allegro chyba od dwóch lat. Z tym, że dwa lata temu stały za 800zł.
Działa tylko jedna fotka, więc warto zaznaczyć, że one mają chyba z pół metra głębokości. Są na linii transmisyjnej, swoją drogą.
Skomentuj