Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prezent od B&W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez takero
    Mniej więcej , wystarczy studentem być, albo się interesować raz na jakiś czas i dostać winde 2008 pocztą za free ;]
    możesz coś więcej na ten temat powiedzieć?? wiem ze można tak autocada/ inventora dostać ale o Windowsie lub office nic nie słyszałem...

Skomentuj

A po co wysyłać płyte instalacyjna człowiekowi? Wystarczy numer seryjny, zainstalowac to moze sobie z dowolnej kopi... np. sciagnietej z sieci torrent lub emule

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
        możesz coś więcej na ten temat powiedzieć?? wiem ze można tak autocada/ inventora dostać ale o Windowsie lub office nic nie słyszałem...
        offica łatwo nie dostaniesz, najlepiej oo3 lub ms office na allegro :)
        Bez jaj - 100zł za licencje na 3 kompy to nie dużo...

A co do wind itd - MSDNAA.

Zamieszczone przez pegelmesser
        A po co wysyłać płyte instalacyjna człowiekowi? Wystarczy numer seryjny, zainstalowac to moze sobie z dowolnej kopi... np. sciagnietej z sieci torrent lub emule
        Bo jak masz płytę nie musisz ściągać , tym bardziej żę w sieci 2008 wtedy nie tak łatwo było znaleźć, delikatnie mówiąc...
        Jak dają to czemu nie brać ? ;]

Skomentuj

A co do wind itd - MSDNAA
          nie kazdy "student" moze korzystac z darmowego oprogramowania na msdn academic alliance .......

wiec nie jest to tak jak piszesz ogolno dostepne zrodlo ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
            Cytat
            nie kazdy moze korzystac z msdn academic alliance .......

np. moja uczelnia nie bierze udziału w tym projekcie (uniwersytet przyrodniczy w poznaniu - wydział technologii drewna)

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
              Cytat
              nie kazdy moze korzystac z msdn academic alliance .......

np. moja uczelnia nie bierze udziału w tym projekcie (uniwersytet przyrodniczy w poznaniu - wydział technologii drewna)
              no wlasnie o to mi chodzilo

Skomentuj

nie kazdy "student" moze korzystac z darmowego oprogramowania na msdn academic alliance .......

Ale quiz na stronie MS był dla wszystkich , parę godzin i za parę tygodni radosna paczka z windą 2008 trafiała do domu :P

[ Dodano: 2009-01-27, 11:43 ]
                a co do MSDNAA - wystarczy zorganizować się grupowo , pójść do dziekanatu , potem do jakiegoś prodziekana, porozmawiać i da się to załatwić, dla uczelnie to koszta niewielkie, a dla studentów zysk ogromny .

Skomentuj

[ Dodano: 2009-01-27, 11:43 ]
                  a co do MSDNAA - wystarczy zorganizować się grupowo , pójść do dziekanatu , potem do jakiegoś prodziekana, porozmawiać i da się to załatwić, dla uczelnie to koszta niewielkie, a dla studentów zysk ogromny .
                  heh u mnie na politechnice wroclawskiej nie wszystkie wydzialy korzystaja z msdn aa .... (moj na szczescie ma :razz:) ale uwierz mi nie dla kazdego wydzialu (glownie przez specjalnosci i branze).. jest to takie prosciutkie latwe i TANIE ....
                  a tymbardziej nie wystarczy zorganizowac grupki ludzi :!:

Skomentuj

próbowałeś ? bo jeśli nie to nie możesz powiedzieć że się nie da...
                    w ogóle interesowałeś się i wiesz na czym to polega ?
                    Uczelnia płaci ustaloną stawkę , dośc symboliczną , bo chyba 1000ojro rocznie za nieograniczoną liczbę licencji...
                    ehhh, typowe...

Skomentuj

pegelmesser,
                      nie na każdej kopii, mam xp sp2 pro z msdnaa z 2 róznych uczelni i nie da się podmienić seriali między jedna kopią a drugą ...

ps dostał ktoś może kto zamawiał ostatnio płytke z B&W ? :roll:

Skomentuj

próbowałeś ? bo jeśli nie to nie możesz powiedzieć że się nie da...
                        w ogóle interesowałeś się i wiesz na czym to polega ?
                        Uczelnia płaci ustaloną stawkę , dośc symboliczną , bo chyba 1000ojro rocznie za nieograniczoną liczbę licencji...
                        ehhh, typowe...
                        takero nie ma o co sie klucic .. ..a ty nie zgrywaj alfy i omegi :razz: tak interesowalem sie

i stawka nie jest dla wszystkich taka sama (a przynajmniej nie byla gdy my przystepowalismy).. ....niektorzy nie korzystaja bo koszt jest poprostu nieuzasadniony przy pewnych "branzach" ....
                        PS co masz w bazie msdn ? ...

...."ech typowe" co niby oznacza ? .....

Skomentuj

o względach technicznych nie ma co rozmawiać :
                          http://www.microsoft.com/poland/eduk...am_msdnaa.mspx

PS co masz w bazie msdn ? ...
                          większość z tego:
                          http://www.microsoft.com/poland/eduk...ramowania.mspx
                          dokładnie nie chce mi się porównywać list.

...."ech typowe" co niby oznacza ? .....
                          to że mam już dość takiego podejścia, które zresztą reprezentuje większośc mojej grupy ze studiów której ja jestem starostą i co za tym idzie muszę wszystko załatwiać ;]

[ Dodano: 2009-01-27, 12:51 ]
                          btw - http://www.microsoft.com/poland/eduk...3/default.html

Skomentuj

takero ... ale zauważ o czym pisałem ... teraz juz trzeci raz pisze NIE DLA KAZDEJ BRANZY skierowane jest msdn aa ...
                            i o tym piszę od samego poczatku :razz:
                            (w sumie nie wiem czemu wczesniej linka do licencji nie wkleiłem...)

jak się nie "łapiesz" to koszty są nieuzasadnione a gorsze jest to ze wcale nie rosną liniowo .....

lista oprogramowania jest wlasnie ustalana "branzowo" dlatego sie pytalem co tam masz ....

PS a starosta jest po to by załatwiac sprawy dotyczace grupy, jest reprezentantem ..."wiec o co kaman" w sprawach grupy ma kazdy pobiec i pojedynczo zapytac o to samo ? :wink: chyba nie biegasz ludziom po indywidualne wpisy itd :wink:

Skomentuj

Ogolnie skora nie warta wyprawki, studenci to inteligentni ludzie i radza sobie "inaczej" - czytaj szybcije, latwiej, bezbolesnie.

Skomentuj

PS a starosta jest po to by załatwiac sprawy dotyczace grupy, jest reprezentantem ..."wiec o co kaman" w sprawach grupy ma kazdy pobiec i pojedynczo zapytac o to samo ? :wink: chyba nie biegasz ludziom po indywidualne wpisy itd :wink:
                                hehe, to sprawa na oddzielny wątek , a nie wiem czy wiesz, ale różnica między starostą, a murzynem jest cieniutka :) Koniec tematu bo nie chce tego publicznie komentować.

takero ... ale zauważ o czym pisałem ... teraz juz trzeci raz pisze NIE DLA KAZDEJ BRANZY skierowane jest msdn aa ...
                                i o tym piszę od samego poczatku :razz:
                                (w sumie nie wiem czemu wczesniej linka do licencji nie wkleiłem...)
                                ale szkoła główna gospodarstwa wiejskiego się łapie np

Zresztą - co to Cie obchodzi ile to kosztuje ? Ty za to płacisz ?

Ogolnie skora nie warta wyprawki, studenci to inteligentni ludzie i radza sobie "inaczej" - czytaj szybcije, latwiej, bezbolesnie.
                                wiesz, ściągnąć to każdy potrafi, ale jeśli jest możliwość posiadania czegoś legalnie, to czemu nie ?

Skomentuj

ale tu chodzi o cos zupelnie innego ...

o podjescie ..... mentalnosc ktora jak by nie patrzec się zmienia (na szczescie) ....trzeba sobie uswiadomic ze wlasnosc intelektualna powinna byc tak samo traktowana jak materialna .....
                                  nie mozna caly czas przez cale zycie sciagac piratów heh (nie zebym sam czasem nie uzwywal bo zdaza sie ...a jak bym pisal inaczej to bym był hipokrytą ) ....

tak się sklada ze np power pointa nie mamy w msdn a jak mozna zyc na uczelni bez power pointa ? .....
                                  wiec wszyscy wiemy jak powstaja prezentacje heh ...

ale dlaczego mam nie korzystac z legalnego oprogramowania kiedy mam taka mozliwosc .. widzisz tak sie gada o piratach ze po co mi orginal itd..

dopoki nie jestes w sytuacji kiedy musisz pokazac w jaki sposob powstalo to co zrobiles ...
                                  (ja juz mialem kilka razy taka sytuacje) ......i wtedy moze sie okazac ze kilka razy bardziej oplacalo kupic sie legalny soft ;p

Skomentuj

tak się sklada ze np power pointa nie mamy w msdn a jak mozna zyc na uczelni bez power pointa ? .....
                                    wiec wszyscy wiemy jak powstaja prezentacje heh ...
                                    mówie- openoffice 3 lub www.allegro.pl , można złożyć się we 3 po 40zł i kupić offica w cenie arn150 :)

Ja doszedłem do tego poziomu że jedyny nielegalny soft jaki mam na kompie to może winrar

To nie jest ani przeraźliwie drogie, ani trudne...

Skomentuj

Ja doszedłem do tego poziomu że jedyny nielegalny soft jaki mam na kompie to może winrar
                                      U mnie to jedyny legalny wlasnie chyba..

Skomentuj

A ja powracam z pytaniem odnosnie tych płytek od B&W wypełniłem "kuponik" na stronce i dalej nic moja paczuszka nie dotarła a minął już dobry miesiąc :/ Co poradzić ?? Zamówić jeszcze raz czy co ??

Skomentuj

zadzwoń i ich ochrzań, że nie przysłali ci płyty za free :lol:
                                          przecież nie wysyłają do każdego z osobna zza granicy, nazbierają ilość to podeślą do PL. Też czekam.
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X