Zamieszczone przez takero
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
prezent od B&W
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pan_pawelmożesz coś więcej na ten temat powiedzieć?? wiem ze można tak autocada/ inventora dostać ale o Windowsie lub office nic nie słyszałem...
Bez jaj - 100zł za licencje na 3 kompy to nie dużo...
A co do wind itd - MSDNAA.
Zamieszczone przez pegelmesserA po co wysyłać płyte instalacyjna człowiekowi? Wystarczy numer seryjny, zainstalowac to moze sobie z dowolnej kopi... np. sciagnietej z sieci torrent lub emule
Jak dają to czemu nie brać ? ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolekCytat
A co do wind itd - MSDNAA
nie kazdy moze korzystac z msdn academic alliance .......
wiec nie jest to tak jak piszesz ogolno dostepne zrodlo ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pan_pawelZamieszczone przez bawolekCytat
A co do wind itd - MSDNAA
nie kazdy moze korzystac z msdn academic alliance .......
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolekA co do wind itd - MSDNAA
[ Dodano: 2009-01-27, 11:43 ]
a co do MSDNAA - wystarczy zorganizować się grupowo , pójść do dziekanatu , potem do jakiegoś prodziekana, porozmawiać i da się to załatwić, dla uczelnie to koszta niewielkie, a dla studentów zysk ogromny .
Skomentuj
-
[ Dodano: 2009-01-27, 11:43 ]
a co do MSDNAA - wystarczy zorganizować się grupowo , pójść do dziekanatu , potem do jakiegoś prodziekana, porozmawiać i da się to załatwić, dla uczelnie to koszta niewielkie, a dla studentów zysk ogromny .
a tymbardziej nie wystarczy zorganizowac grupki ludzi :!:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeropróbowałeś ? bo jeśli nie to nie możesz powiedzieć że się nie da...
w ogóle interesowałeś się i wiesz na czym to polega ?
Uczelnia płaci ustaloną stawkę , dośc symboliczną , bo chyba 1000ojro rocznie za nieograniczoną liczbę licencji...
ehhh, typowe...
i stawka nie jest dla wszystkich taka sama (a przynajmniej nie byla gdy my przystepowalismy).. ....niektorzy nie korzystaja bo koszt jest poprostu nieuzasadniony przy pewnych "branzach" ....
PS co masz w bazie msdn ? ...
...."ech typowe" co niby oznacza ? .....
Skomentuj
-
o względach technicznych nie ma co rozmawiać :
http://www.microsoft.com/poland/eduk...am_msdnaa.mspx
Zamieszczone przez bawolekPS co masz w bazie msdn ? ...
http://www.microsoft.com/poland/eduk...ramowania.mspx
dokładnie nie chce mi się porównywać list.
Zamieszczone przez bawolek...."ech typowe" co niby oznacza ? .....
[ Dodano: 2009-01-27, 12:51 ]
btw - http://www.microsoft.com/poland/eduk...3/default.html
Skomentuj
-
takero ... ale zauważ o czym pisałem ... teraz juz trzeci raz pisze NIE DLA KAZDEJ BRANZY skierowane jest msdn aa ...
i o tym piszę od samego poczatku :razz:
(w sumie nie wiem czemu wczesniej linka do licencji nie wkleiłem...)
jak się nie "łapiesz" to koszty są nieuzasadnione a gorsze jest to ze wcale nie rosną liniowo.....
lista oprogramowania jest wlasnie ustalana "branzowo" dlatego sie pytalem co tam masz ....
PS a starosta jest po to by załatwiac sprawy dotyczace grupy, jest reprezentantem ..."wiec o co kaman" w sprawach grupy ma kazdy pobiec i pojedynczo zapytac o to samo ? :wink: chyba nie biegasz ludziom po indywidualne wpisy itd :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolekPS a starosta jest po to by załatwiac sprawy dotyczace grupy, jest reprezentantem ..."wiec o co kaman" w sprawach grupy ma kazdy pobiec i pojedynczo zapytac o to samo ? :wink: chyba nie biegasz ludziom po indywidualne wpisy itd :wink:
Zamieszczone przez bawolektakero ... ale zauważ o czym pisałem ... teraz juz trzeci raz pisze NIE DLA KAZDEJ BRANZY skierowane jest msdn aa ...
i o tym piszę od samego poczatku :razz:
(w sumie nie wiem czemu wczesniej linka do licencji nie wkleiłem...)
Zresztą - co to Cie obchodzi ile to kosztuje ? Ty za to płacisz ?
Zamieszczone przez pegelmesserOgolnie skora nie warta wyprawki, studenci to inteligentni ludzie i radza sobie "inaczej" - czytaj szybcije, latwiej, bezbolesnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserOgolnie skora nie warta wyprawki, studenci to inteligentni ludzie i radza sobie "inaczej" - czytaj szybcije, latwiej, bezbolesnie.
o podjescie ..... mentalnosc ktora jak by nie patrzec się zmienia (na szczescie) ....trzeba sobie uswiadomic ze wlasnosc intelektualna powinna byc tak samo traktowana jak materialna .....
nie mozna caly czas przez cale zycie sciagac piratów heh(nie zebym sam czasem nie uzwywal bo zdaza sie ...a jak bym pisal inaczej to bym był hipokrytą ) ....
tak się sklada ze np power pointa nie mamy w msdn a jak mozna zyc na uczelni bez power pointa ? .....
wiec wszyscy wiemy jak powstaja prezentacje heh ...
ale dlaczego mam nie korzystac z legalnego oprogramowania kiedy mam taka mozliwosc .. widzisz tak sie gada o piratach ze po co mi orginal itd..
dopoki nie jestes w sytuacji kiedy musisz pokazac w jaki sposob powstalo to co zrobiles ...
(ja juz mialem kilka razy taka sytuacje) ......i wtedy moze sie okazac ze kilka razy bardziej oplacalo kupic sie legalny soft ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolektak się sklada ze np power pointa nie mamy w msdn a jak mozna zyc na uczelni bez power pointa ? .....
wiec wszyscy wiemy jak powstaja prezentacje heh ...
Ja doszedłem do tego poziomu że jedyny nielegalny soft jaki mam na kompie to może winrar
To nie jest ani przeraźliwie drogie, ani trudne...
Skomentuj
Skomentuj